maanantai 14. marraskuuta 2011

varustepostaus no.6

Heippa! Tällä kertaa varustepostauksessa käsitellään purkit & purnukat, sekä harjakassi sisältöineen. En muokannut kuvia paremmiksi, vaan ne tulee tänne nyt suoraan kamerasta, joten laatu on taas mitä on. Toivottavasti ei tuu kovin tylsää postausta! Käyn tavarat aina vasemmalta oikealle, sanon sen nyt ettei tarvitsisi aina erikseen sanoa.


PURKIT & PURNUKAT sun muut.

Aptus Helläpesu "shampoo" tais olla koirille ja kissoille tarkoitettu ? :D, tällä oon monesti pessyt Popsun, todella riittoisaa.

Rapiden shampoo hevosille, tää on ollut kaikista kokeilemista shampoista paras! Puhdistaa ja tekee karvan todella kiiltäväks, tekemättä sitä liukkaaksi. Riittää pieni tippa melkeen koko hevoseen.

Sitten on aina kaikkien ystävä Fairy! Tällä pesen vain jalat, pitää vaan katsoa että lähtee kaikki pois todella huolellisesti. En oo laimentanut koskaan vaan suoraan tuollaisenaan sieneen ja siitä jynssäämään.

FlyStar hyönteiskarkote, ei oo ollut mitään kovin hyvää. Mielestäni tätä käyttäessä ne ötökät ja öttimönkiäiset tulee vaan entistä enemmän härnäämään, sekä haju aivan kammottava!

W-kesäspray, tämä haisee pahalle mutta on erittäin tehokas! Ehkä ainoa hyönteiskarkote mikä meillä toimii kunnolla. Saa vaan levittää aika runsaasti.

Derby Anti-mouches gel, elikkä geelimäinen, sienellä tai pyyhkeellä levitettävä hyönteiskarkote. Tää on ollut ihan ok, ei haise kovin voimakkaasti ja pintää pienet hyönteiset loitolla.


Effaxin satulasaippua, tosi hyvää ollut! Tekee nahasta pehmeän, sekä on riittoisaa.

Stübbenin satulasaippua, mun mielestä ehkä vähän tönkköä tavaraa kun meinaa mun voimilla edes saada koko mömmöä tuolta tuubista. Mutta kun saa sieneen niin on tehnyt tosi hyvää ainakin meiän nahkavermeille.

Rapiden valjasrasva, ollut oikeen hyvää, tuoksuu ihan hyvälle (kun miettii miltä kaikki nämä yleensä haisee), sotkee kädet helposti mutta tekee nahalle nättii jälkee.


MSM-rasva, haavoihin ja hiertymiin esimerkiksi käytettäväksi. Meillä toiminut hyvin, ruvet lähtee suunnilleen parissa päivässä (riippuu toki koosta).

Pharma Heather rentouttava lämpölinimentti, jota en itseasiassa oo käyttänytkään. Joten ei kokemusta.

Arnika, käytän hyppäämisen ja muun kovemman rasituksen jälkeen. On ollut hyvää.

Rapiden joku tommonen "showspray", kun tota suihkuttaa häntään ja harjaan niin johan on helpompi selvittää! Tuo sitä kiiltoa vaan aika paljon.


Switch pour on, tuoteselosteessa lukee että on laiduntaville hevosille mäkäräisiä sun muita paarmoja vastaan. Popsu ei laidunna, en oo käyttänyt tota joten en osaa tästäkään sanoa miten toimii. Haisee ainakin erittäin pahalle.


Waldhausenin satulasaippua, tää on ollut ihan ok/hyvä. Tosi pitkään kestää, mut pitää kattoo ettei saippua homehtuis niinkuin toi sen pahvipaketti on jo tehnyt.

HARJAKASSIN SISÄLTÖ


Hevoselle joka jalkaan keltaiset heijastimet, on ollut hyvät (autoilijat on siis ollut ajamatta meidän päälle pimeällä nuo jaloissa) Tosi pitävä tarrakiinnitys jota alkuun epäilin.

Pinkki pyyhe, jalkojen kuivaukseen. Tottakai miehellä pitää jotain pinkkiä olla!





Natusan sinkkivoide vauvoille, laitan tätä joihinkin vanhoihin rupiin ja välillä suupieliin. On ollut hyvää, vaikka tosin aika sottaavaa.

3 Helosania, aina yhtä hyviä! Haavoihin ja rupiin, toimii hyvin.

Lanolin, joku imettäville naisille tarkoitettu "nännivoide" (kyllä, popsulla on sitä). Eläinlääkäri määräsi tätä vuosi sitten kun jäbällä oli suupielet auki. Eli tisurasvaa suupieliin hevoselle!


Aloe Vera rasva, tätäkin haavoihin ja rupiin. On tosi hyvää :)

Aloe Vera geeli, tätä voi laittaa pieniin avonaisiin haavoihin, pöpöt ja lika ei mee tästä läpi haavaan.


W-linimentti, tätä käytän yleensä aina hyppäämisen jälkeen jalkojen kylmäämiseen. On ollut ihan ok, mutta seuraavana päivänä jalat näyttää turvonneilta liikutukseen asti.

Arnika, tän esittelinkin jo ylempänä, mutta vain pienempi purkki kyseessä.


Möllerin kalanmaksaöljy, tätäkin eläinlääkäri määräsi meille kun Popsulla oli suupielet auki. Eli tätä laitetaan ennen ratsastusta "liukastamaan" suupielet, ettei kuolain hankaisi niitä taas auki, vaan se pääsee liikkumaan helposti.

Effolin ötökkäspray, tää on kans yksi niistä harvoista mömmöistä jotka toimii poistamaan niitä ötököitä. Eli pisteet tälle!

HorsePower haavaspray, kuten nimikin jo kertoo niin haavojen desinfiointiin tarkoitettu spray.


Normaalisakset, jotka ainakin vielä ihan hyvässä kunnossa ja toimineet.

Kaksipuolinen harjakampa, en tykkää tästä koska noi välit on liian väljät eikä saa kunnolla harjaa selvitettyä.

Harjan ohennusveitsi, tää on superhyvä käytännöllinen keksintö. Ainakin itse oon saanut nyppiessä tällä todella siistiä jälkeä.

Vuosi-tai kaksi vuotta sitten HIHSistä nyysitty ilmais-harjakampa. En käytä oikeen koskaan kun välit liian väljät jonka vuoksi ei saa harjaa kunnolla selvitettyä.

Hännänselvitysharja, tää on tosi ihana, hännän saa näppärästi selvitettyä tällä.


2 pussia letityskuminauhoja, toisessa pussissa olevat katkeilee koko ajan, toisessa pussissa olevat ei, jipii!

Lik it herkkutikkari Popsulle, banaaninmakuinen, kestää todella todella pitkään.


Lemppari kaviokoukku heti ensimmäisenä. Siinä on kuminen "varsi" jonka vuoks saa tukevan otteen, koukku ei taitu vaikka tilsoja repis irti sillä ja harja-osalla saa kaikki hyvin putsattua.

Yök, tää on hirveä kaviokoukku, sillä toi koukkuosa taittuu vaikkei käyttäisi voimaa juuri yhtään, eli on ihan löllö.

Kumisella varrella tosi yksinkertanen kaviokoukku, tykkään siitä, mutta tykkäisin enemmän jos olisi harjaosa.

Musta ja punanen kaviokoukku, molemmat samanlaisia rautakekkäleitä. Näillä on talvisin hyvä ottaa tilsat veke.


Tosi pehmeä pölyharja, tosi hyvä kevyen ja pienen irtolian poistamiseen.

"viimeistely"harja, tää on ehkä hieman turha, kun ei tolla likaa poisteta vaan pikemminkin silitellään heppaa ja viimeistellään harjauksen lopputulosta.

Pehmeä jättiharja, yleensä putsailen pään tällä, vaikkei likaa kovin hyvin poistakaan. Eli "viimeistely"harjaksi luettelen tämänkin.



Sininen puolipehmeä harja, tällä lähtee lika jos lika! Ehkä käytännöllisin ja parhain harja meillä.

Musta-punainen kovaharja, tällä otan jotkut mutakohdat puhtaaks, mutta muuten vaan jalat.

Pöläri, tää on kans yks parhaista harjoista meillä, lika lähtee hyvin kun muutaman vedon tällä teet :)

Ylhäällä "harjakivi" eli talvikarvaa kun harjailee pois niin tällä vetämällä lähtee paksuimmista kohista hyvin. En tosiaan tiiä mutta aika turha sinänsä :D

Kavioharja, käytän aika harvoin, silloin kun jaksan kaivaa sen harjakassin pohjilta. Mutta on todella hyvä.

Normaali kumisuka, joka kimmeltää (tosiaan niin likanen tossa kuvassa että siitä mitään kimmellyksiä näe).

Hierontasuka, tää on tosi kova, mut ainakin meiän jätkä tykkää kun tällä pyörittelee sen läpi :)


Heppanameja (vadelman makuisia) sipulipurkissa. Eli nyt on keittiöstä äidin sipulipurkki päässyt paljon parempaan käyttöön!

"Loimipihdit" käytän enkkuviltissä, kun siinä ei ole mitään klipsuja, tää on tosi hyvä.

Sitten vielä minikokoinen taskulamppu. En tiiä merkkiä tai mitään mutta on tehokas!


Harjakassi kokonaisuudessaan.


Tästäkään saanut mitään järkevää sanottavaa mistään aikaiseks, oon ollut kipeenä koko päivän ja tallillakin vietin se 3½ tuntia ihan omissa ajatuksissani. Elikkä saatoin selittää vähän sitäsuntätä. Sekä anteeksi että tästä tuli aika tylsä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti