lauantai 19. marraskuuta 2011

Popsun klippaus-check!

Eilen käytiin maastossa revittelemässä jätkän kanssa. Mentiin golf 4 kertaa, ja haahuiltiin siellä joka reitillä, ensin ravia, sitten laukkaa ja lopuks pitkät loppukäynnit ja talliin. Käytiin äitin kans hakee klipperi Cavallosta vuokralle.

Tänään heräsin jo 7, ja oltiin puol 8 tallilla aamulla. Harjasin ensin jätkän huolellisesti läpi, jonka jälkeen alotin klippaamaan. Pidin ensin hetken klipperiä vaan päällä että miten se reagoi siihen ääneen (onneks tää oli aika hiljanen klipperi, Lister Star tai joku sen semmonen). Alotin lavasta ja kaulasta, hevosen etuosasta nyt ylipäätänsä, jonka jälkeen vasta otettiin peppu sun muut. Jätin pään ja jalat klippaamatta, mutta muuten koko hevonen. Popsu käyttäytyi oikeen nätisti, vaikka hermoili kun klipperi tuli lähemmäs korvia. Voi että äitin kanssa naurahettiin ja säälittiin vähän jätkää kun pidettiin pari taukoa aina, niin se vaan tärisi! Iso jätkä ihan pissit housussa kun klipattiin, teki 3 hätäkakatkin..


puolet karvasta



Ja täähän oli ensimmäinen kerta kun klippaan ketään/mitään (oon kerran leikannu ihmisen hiukset, koirantrimmerillä) ja tuli näin ensikertalaiseks ihan siistiä jälkeä. Peppu oli ainoa paikka minne tuli näkyvästi paljon semmosia "seepraraitoja", mutta ei edes pahasti. Propsit Popsulle kun jakso siestä vähän vajaa 2h ja olla kiltisti :)

Tän jälkeen menin ratsastamaan maneesiin. Taivuttelin vaan todella paljon ja huolellisesti, lähinnä käynnissä. Otin vähän ravia ja pari ympyrää laukkaa molempiin suuntiin, ja taas käynnissä taivuttelua. Eli mentiin todella kevyesti. Popsu tuntu aika virkeeltä ja semmoselta "räjähdän käsiin"-tyypiltä ratsastaessa, kumma juttu =D

Huomenna kisat, apua, lukijat pistää peukut pystyyn huomenna mulle, eiksje? :D Mennään siis vaan metri, ja Nelli tulee Zigellä mukaan.

1 kommentti:

  1. Kuvissa Popsu näyttää ainakin hienolta :) Se hyvä puoli on tuon värisissä hevosissa että ovat hyviä hevosia kun aloittelee klippaamista, ei näy niin helposti jos ei ihan suunnitelmien mukaan onnistukaan :)
    Tsemppiä kisoihin!

    VastaaPoista