tiistai 29. marraskuuta 2011

Raspaus & rokotus + muuta

Voi apua, teitä lukijoita on ihan pian 100! Teen silloin viimestään sen jonkun erikoisemman postauksen teille=) Ja sunnuntaisista pystyyn hyppimisistä: Popsu oli eilen ja tänään normaali, mentiin hackamoreilla.

Tänään menin tallille jo puol 8 äidin kyydillä aamulla. Ei tehty varsinaisesti mitään rankkaa tai muuta, käynnissä avoja ja väistöjä, muuten katsottiin että hevonen menisi suorana peileistä katsottuna (popsu on vino). Oikeaan kierrokseen se oli aika suora, mutta vasempaan se heitti takapäätä sisälle. Sain sen korjattua asettamalla/taivuttamalla ulos! Ja tosiaan eilen ja tänään mentiin hackamoreilla, ajatellen että jos siellä suussa olisi jotain minkä vuoksi se sunnuntaina hyppi pystyyn.

Noh siinä sitten kuvailin Popsua, harjailin sitä, siistin sen harjan ja hännän, siivosin kaappia, pesin kamat, söin ja pidin kaakaon juonti ja lukuhetken. Odottelin siinä noin 3tuntia eläinlääkäriä raspaamaan ja rokottamaan, mutta ihme kyllä ei tullut tylsää! Luin kirjaa, josta pitäis tehä äikän opettajalle kirjaesitelmä (nyt jo myöhässä) ja lainasin jotain homeista kuppia ja join kaakaota jota olin pakannut mukaan :)


Eläinlääkäri saapui siinä 13.30 maissa, ja alettiin heti raspaamaan. Popsulle joutu antaa pari kertaa lisää rauhottavaa kun se vähän sähläs ja stressas muutenkin koko hommaa. Pääsin auttamaan siten, että pidin Popsun päätä siinä "telineessä" ja samalla jouduin pitää koko telinettä pystyssä. Popsulle oli tässä puolessa vuodessa tullut piikkejä vähäsen, ei paljoa. Popsulla on myös suupielissä ne haavaumat, niin eläinlääkäri sanoi että vitamiininpuutoksesta johtuvat tai kuolaimen materiaalista (allerginen reaktio aiheuttaisi kuulemma semmoiset haavat/jäljet). Ell vielä  totes että ei ole siitä että ratsastajat olisi riuhtoneet sen suupielet auki. Raspauksen jälkeen vielä annettiin rokotteet. Sai Popsu hyvät kännit kun operaation jälkeen hortoili takas karsinaan rauhottavissa :D

Suupieliin saatiin ohjeeksi että ennen ratsastusta kalanmaksaöljyä (mitä ollaan nyt laitettukin) ja Lanolin-voidetta (jota ollaan myös laitettu, tai helosania). Eläinlääkäri suositteli myös öljyä Popsun ruokintaan, ja BE-vitamiinilisää (joka on jo meillä ruokinnassa). Popsulla on nyt 3-4päivää todella kevyttä, ei hengästytetä eikä hikeen, eli toisinsanoen kävelyä. Ja eläinlääkärin määräyksestä mennään hackamoreilla niin kauan että haavaumat suht hyvät eikä aukeis kuolaimesta, eli noin pari viikkoa. Ja nyt meidän pitää mennä Cavalloon ostamaan puhtaasta teräksestä tai aureganista tehdyt kuolaimet, jos kyse on allergiasta.



Löysin nää Jacsonin superlämpimät talvikengät autotallista noin viikko sitten, aijai kun tykkään! Ei ainakaan varpaat palele.

hrrr

Kaakao- ja lukuhetki satulahuoneessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti