tiistai 15. marraskuuta 2011

Laukanvaihtoja ja superhikinen hepo!

Heippa, tänään käytiin äitin kanssa Cavallossa, ostettiin Popsulle "massankasvatusrehua", juteltiin muutenkin niitä näitä ja soitettiin puhelu jollekin, joka laski paljon sitä pitää Popsun ikäiselle, kokoiselle, rotuselle, painoselle ja käyttöselle syöttää. Ja jos heinäanalyysin tulokset/arvot lähetettäis hänelle niin hän voisi kertoa mitä puutteita jätkällämme on ruokinnassa (toki lasketaan mukaan ne mitä se syö nyt).  Toi massankasvatusrehu mitä saatiin (en muista nimeä mutta joku "topline" se tais olla, ainakin jossain kohin pakettia luki niin) niin auttaa kasvattamaan ja saamaan niitä lihaksia. Ei ostettu sikaa säkissä, vaan esitteestä luettiin eka ja sitten se kelle soitettiin niin kertoi tarkemmin siitä ja paljonko sitä pitää syöttää. Eli Popsun kauroja pitää vähentää (nyt 1½ + 1½ + 1½ + 1½) puoleen ja "toplinea" pikkuhiljaa (7 päivän jälkeen nosto 4l päivässä, eikä enempää) Sekä vaihdamme black horsen kivennäisen yhteen toiseen, jonka nimeä en nyt tietenkään muista. Saatiin siitäkin infoa ja esitteestä luimme, on parempi kuin black horsen kivennäinen.

Huhhuh, josko riittäis mun selitykset rehuista sun muista? Eli päivän asiaan, Popsun ratsastukseen. Alkukäveltiin golfilla, jonka jälkeen mentiin maneesiin jossa tein pitkän ja suht huolellisen käyntiverkan. Asettelin ja taivuttelin (surprise) volteilla ja suoralla uralla, väistättelin vain vähän. Tein myös paljon pysähdyksiä, ja pyrin korjaamaan jalat tasan jos ne harotti mihin suuntaan sattuu, lopuks tuli jo oikeen tasaisia ja siistejä pysähdyksiä, sekä niiden ratsastaminenkin oli paljon helpompaa kun esim viime kerralla (vko sitten?). Sen jälkeen otettiin pitkä raviverkka, vähän pidemmässä muodossa vaan ympyröitä ja paljon suunnanvaihtoja.

Pidin sormien lämmittelytauon (popsun kävelytauko), jonka jälkeen laukattiin. Popsulla on tapana työntää takaosaa uran sisälle suoraan mentäessä, ja Antin neuvoilla asettamalla ulos sain sen suoraksi. Tai no tottakai sen kaula oli taipuneena ulos, mutta ei kuljettu sentään 3 tai 4 uraa. Tätä kautta se korjautuu, sillä lopuksi pystyin mennä kaula suorana uraa pitkin siten että koko hevonen oli suora!  Järisyttävä saavutus, eikö?

Tämän jälkeen teimme laukanvaihtoja, aika lyhyellä ohjalla katsomatta onko se turpa ryntäissä, oikeassa kohdassa vai taivaassa (älkää ymmärtäkö väärin, huumoria!) vaan että vaihtaessa Popsu olis suora, ja jatkaisi suoraan, sekä vaihto tulisi takaa-eteen, eli ei niin että etujalat vaihtaa ensin ja takajalat jäljessä. Tää meni hyvin, tehtiin noin 10minuuttia, Popsu oli aivan puhki tämän jälkeen! Ihan hikinen kaulalta, satulan kohilta, päästä jokapuolelta melkeen! Oli todella kiva kuivailla sitä ennenkun pääsi kotiin. Onneks varattiin Cavallosta meille klipperi lauantaiksi. Eli vuokrataan sitä lauantai, jolloin olis tarkotus klipata Popsu.

Turhaa sepitystä melkeen koko postaus :D Koittakaa kestää, ei oo edes kuvia mutta biisin voisin tähän laittaa..

1 kommentti:

  1. Mun hoitoheppa syö juuri tota toplinea :) Kun alkoi tota syömään, niin oli aikas hoikka, mutta tota syödessä alkoi nopeasti tulemaan sitä kaivattua pyöreyttä ja lihaksia :) pojot täältä sille rehulle!

    VastaaPoista