keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Antin koulutunti

Ekaks sanon että unohtu kokonaan ottaa kuvat Popsun tarhasuojista ja tehdä niistä esittelyn, lisään ne seuraavaan varustepostaukseen (jos muistaa)..

Popsulta löytyi kaulan vasemmalta puolelta semmonen 15cmx15cm kokonen alue jossa oli pieniä haavoja jotka oli turvonnut pahkuroiksi. Tiedä sitten mitä riehunut tarhassa tai karsinassaan, mut pääasia ettei haavat olleet syviä, eikä jätkä aristanut niitä tai muutenkaan reagoinut niihin. Suihkutin kuitenkin kaikenvaralle haavoihin desinfiointi ainetta ja laitoin hevossalvaa niihin yöksi. Ainiin, ja olihan se naamaankin kaks uutta haavaa saanu! Toinen oli jo "hyytynyt" mutta toisesta tuli vielä vähän verta, eli sitäkin putsailin siinä hetken.

Sitten olinkin Antin koulutunnilla. Alotettiin yhdessä käynnissä ympyrällä ohjat tuntumalla, hevosen kaula piti olla suora mutta minimaalinen asetus sisälle, käyntiä ei saanut pohkeella ratsastaa tikittäväks eteenpäin vaan istunnalla myödätä että käynnistä tulisi matkaa voittava ja rento.. Mulla on aina Antin tunneilla se että mun pitää pitää käsiä alempana ja ohjaa lyhyempänä, mutta kun se ohja multa lipsuu niin käsikin vähän nousee. Ja oon jo tottunut pitämään kättä ylempänä kuin mitä Antti haluaa, joten tätäkin pitää harjoitella!

Sitten ravailtiin kevyessä ravissa ympyrällä, ihan samaa piti tehdä kuin ekaksi käynnissäkin, eli hevonen suora ja rento. Antti on nyt teettänyt semmosia harjotuksia millä saa takajalkoja aktiivisemmiksi ja Popsua menemään ylämäkeen rennosti, mikä on siis toi hyvä juttu. Harjoiteltiin käynnistä pysähdyksiä ajatuksen voimalla, meni ihan ok, paremmin kuin viime koulutunnilla. Popsulta jäi aina yks jalka taakse, joten piti aina korjata se, mutta sain lopuks korjattua sen nopeammin ja nopeammin ja pysähdys näytti jo aika siistiltä.

Sitten tehtiin kolmikaarista kiemurauraa, jonka jälkeen ravissa uralla piti asettaa ulospäin ja tuoda takaosa sisälle, tää oli alkuun tosi hankala, mut kun mä ja Popsu molemmat tajuttiin idea kunnolla niin meni paremmin. Sitten tultiin mun lempparitehtävää, tosin vain pari kertaa, nimittäin tehtiin täyskaarto ja uralle tultiin pohkeenväistössä, tätä siis ravissa. Jätkä väisti nyt kyllä niin mallikelpoisesti kun ollaan niitä pari kertaa harjoiteltu että jos mikään muu ei mennyt Antin mielestä hyvin niin nämä sentään! :)

Sitten vasta otettiin ymyrällä laukkaa, harjoiteltiin nostoja käynnistä, ilman raviaskeleita, ja takaisin siirtymisiä. Siirtymisiä harjoiteltiin melkeen joka yhteydessä siten että ajatuksella ilman kättä tai pohkeita piti saada se hevonen haluttuun askellajiin, ja siirtymisistä pyrittiin tekemään pehmeitä. Laukassa Popsu oli hyvä ympyrällä, taipui tosin liikaa hetkittäin, mutta pyrittiin korjaamaan.

Sitten laukattiin uraa pitkin hevonen s u o r a n a, mutta asettuneena minimaalisesti sisälle. Eli Antti istui pitkänsivun toisessa päässä katsomassa että näkee vain kaksi jalkaa hevosella ja hivenen pienen asetuksen sisälle. Tää oli oikealle vaikeaa koska väisti takajalkoja sisälle, sai pitää vastaan vähän turhankin liikaa.

Loppuravit oli itsenäisesti, tein lyhyen eteen-alas loppuverkan, jonka jälkeen kentälle kävelemään pitkät loppukäynnit. Oli tosi hyvä fiilis  tunnin jälkeen, vaikka oon tottunut siihen että oon ihan maassa koulu- tai estetunnin jälkeen kun on mennyt niin persiilleen eikä saanut mitään hyvää palautetta. Mutta Antti kertoo huonosti menneet asiat ja korjataan niitä yleensä heti, mutta myös kehuu kun menee hyvin ja kertoo mikä meni hyvin. Kuitenkaan en halua että kehutaan kaikkea vaikka menis huonosti, koska tottakai haluan tietää mitä kehittää ja harjoitella :)

Huhhuh tuli pitkät tarinat. Mietin että teen varmaan niin jatkossa että joka toinen vko estetunnille ja joka toinen koulutunnille, koska mulla ei luultavasti aika riittäis että koulu sekä estetunti samalla viikolla + mahdolliset kilpailut, Kira läpiratsataa, ja minäkin haluan mennä edes sen kerran tai kaksi itsenäisesti jätkällä että pystyisi harjoitella niitä asioita mitä tunneilla annetaan opetettavaksi, koska kyllä sillä pitää maastoilu/kävelupäiviäkin olla. Eli tää vain siks että mun mielestä olisi järkevämpi ratkaisu.

Popsulle pitäis soittaa eläinlääkäri raspaamaan ja rokottamaan täksi kuuksi, soitto siis Katjalle. Ostin Popsulle taino tilasin sille ison oisko 10-20kg porkkanasäkin, maksoi vaan 7e. Jätkän kivennäiset on ollut pari pv nyt ihan loppu, eli pikapikaa pitäis käydä Cavallosta ostamassa lisää. BE-vitamiini myös lopussa jota pitäis ostaa, ja luulen että aloitan syöttämään sille myös Racingin Joint Carea. Kun meiltä loppuu leseet ja mellat lopetan niiden syötön, koska lesettä jätkä ei tarvitse edes ja mellassa paljon sokeria, eikä sitäkään jätkä sinänsä tarvitse. Mietin mitä alan syöttämään tilalle..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti