sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Mitä ihmettä mun hevoselle on tehty...

Ihan oikeasti, mitä hemmettiä Popsulle on tapahtunut? Se oli tänään niin hyvä, niin hyvä!

Tallilla laitettiin Zigge ja Popsu kuntoon, harjailtiin ja kiillotettiin ne, kannettiin kamat autoon ja lopuks hepat koppiin. Me lähdettiin kisoihin semmoisella porukalla kuin : meitsi, Nelli, Jessica, iskä + hevoset (zigge ja popsu). Matkat sujui taas loistavasti Keravalle ja takaisin, vaikka pojilta loppui heinät ennen aikojaan. Kisapaikalla ensiksi käytiin maksamassa lähdöt ja katsottiin kisoja hetki, kunnes saatiin kuningasidea lähteä mäkkäriin syömään. Eikun traikku mukaan ja autokaistalle.

Kun palailtiin mäkkäristä niin huomattiin kuinka paljon meillä oli aikaa (n. 3h), kun netissä ei vielä edellisenä iltana ollut mitään alustavia kellonaikojakaan, niin lähdettiin aamulla Nevaksesta sitten kun oltiin valmiita. Eli olimme tosi ajoissa jo nevaksessa aamulla. Onneks jätkät seiso kiltisti, vaikka tyhjens jo parissa tunnissa 2 heinäverkkoa mitkä niillä oli siellä.

Käveltiin Nellin ja Inkan kanssa rata, ei mitattu askelia oikeestaan mihinkään kun Inka muisti ne ulkoa, ja sarja oli poniväli aluks. Käveltiin Popsun kanssa ulkona selästä noin 20-30minuuttia, asettelin ja taivuttelin mahdollisimman paljon, ja väistättelin vähän takaosaa, mutta muuten käveltiin pitkin ohjin. Sitten vähän actionia siihenkin päivään, sillä joku kaatui ulkona hevosellaan joka sit lähti nelistää tallirakennukselle päin, Popsu katto vähän siihen malliin sitä että pitäiskö ottaa jotai vaikutteita siitä ja kokeilla samanlaista temppuu.. Hmm ehkä ei kummiskaa.

Sitten päästiin Nellin kanssa maneesiin pikkuhiljaa verryttelemään ja ottamaan hyppyjä ennen rataa. Maneesi oli aika täynnä porukkaa, että saatoin olla monenkin tiellä siellä, anteeksi näin jälkikäteen! Aloitin heti ravaamisen, kun maneesissa oli aikaa verkata noin 10-15minuuttia. En mahtunut tekemään oikeen muuta kuin ympyröitä ja voltteja, ravailin sitä mahdollisimman rennoks, eikä ollut huolta  että siitä olis tullut mitenkään löysä kun sillä oli niin paljon virtaa millä mennä. Otin laukkaa myös vähän ennen hyppyjä.

Tulin pari kertaa pienelle pystylle, jonka jälkeen sitä nostettiin ja tulin metrisenä, aika hyvin sain paikat katsottua ja Popsu teki hyvät pyöreät hypyt. Sitten vaihdettiin suunta ja ravailin ja laukkailin alkuun, jonka jälkeen tulinkin jo okseria. Se oli alkuun myös pienempi hetken, tuli sitä sellaisena pari kertaa ja kun sitä nostettiin niin myös pari kertaa, tällekin oikeen hyvät hypyt (lukuunottamatta yhtä pudotusta).

Radalle lähdin oikeestaan tosi hyvin mielin, ja ihme kumma sain tulla sieltä radalta vielä paremmissa fiiliksissä! Aivan ensimmäistä kertaa päästiin Popsun kanssa uusintaan asti! Perusrata oli mun mielestä tosi siisti, samoin uusinta, vaikka siinä tuli yks alas (paikka oli kuitenkin hyvä). Se tiputus oli uusinnan ekalle, ja saattoi olla sen takia että olin ihan hämmästynyt radalla kun Popsu tuntui ja oli niin hyvä ja pääsimme jopa uusintaan, joka oli meille jo pieni saavutus kun ollaan metriä jo parisen kertaa menty.

Hypyt oli pyöreitä ja ilmavia, ei yhtään löysiä ja semmosia "popsumaisia", eli mitä ihmettä mun hevoselle on  tehty kun se oli noin hyvä? Oli kyllä mahtavat fiilikset, kun vertaa esimerkiksi viimeviikon Eholla rämpimistä. Nyt jopa tuntui että osasin ratsastaa! Sain jätkän tuotua aika hyvin joka esteelle, ja siis se kuunteli pidätteitä ja meni jopa pohkeesta eteen, aijai! Nyt loppu nää turhat selitykset, kuvat ja video alhaalla, kiitos Jessica ja Nelli kivasta päivästä :)

Nellin äidille kiitos videosta!


verkkaeste

verkkaeste

Radan 1

Radan 3

Radan 5

Radan 7

Radan 8 ja 11

Radan 1 ja 14
Kiitos Jessicalle kuvista, jotka on vähän pimeitä ja huonolaatuisia kiitos mun "erittäin hyvän kameran" ! :D Eli kameran syyks pistän, mutta ei maneesissa oikeen saa kovin hyviä kuvia kun on niin pimeetä.

Mietittiin Nellin kanssa jos lähtis ens sunnuntaina Tuusulaan 90-100cm luokkaan, joka on tyyliarvostelu! Ois ihan kiva semmonen, mutta pitää vielä katsoa :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti