sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Mitä eroa on hevosella ja terroristilla?

...Terroristin kanssa voi neuvotella.

 Elikkä tänään noin minuutin alkuravin jälkeen Popsu alkoi omatoimisesti treenaamaan uudella tavalla takapään lihaksia. Elikkä nykyiseen treeniohjelmaamme kuuluu näköjään pystyynhyppiminen, sun muu riekkuminen ja pomppiminen. Nohnoh, jos ei kuitenkaan oteta tavaks? Mutta siis, ehdin noin minuutin ravata, kunnes tää pystyynhyppiminen ja riehuminen alkoi. Sen kyllä näki aina välillä, että Popsu ois oikeen nauttinut ja tykännyt siitä että riehui ja yritti heittää mua alas.

En saanut mitään töitä tehtyä, joten noin tunti meni siihen että käveltiin ympyrällä ohjat tuntumalla, aina hyppien pystyyn tai pukitellen tai muutenvaan riekkuen. Äiti sanoi yhdessä kohtaa kun Popsu alkoi aina peruuttaa jumalattomasti, että älä vedä niistä ohjista. Heitin ne kokonaan pois näyttääkseni etten vetänyt tai tehnyt mitään että Popsu peruuttais, mutta ne ohjat oli pakko ottaa käteen kun se hyppäsi aina siitä pystyyn ja eteenpäin täysiä. Pakko myöntää että oli muutaman kerran vähän liiankin lähellä tippuminen.

Popsu teki näitä tänään:
-Hyppi pystyyn
-Peruutti jumalattomasti taaksepäin ja sieltä hyppäs pystyyn ja saattoi tehdä täyskäännöksen ja lähteä viemään mua
-Pukitteli
-Juoksi maneesin seinää päin (kirjaimellisesti, omasta tahdostaan)
-Venkoili, väistätti sivulle koko ajan, potki, kuopi

Ja kaikki se teki, välittämättä mitä mä siellä selässä yritin tehdä.

Oltiin ensiksi maneesissa riehumassa, kunnes sinne tuli kaksi muuta ratsukkoa, silloin mentiin kentälle, koska niin olisi turvallisempaa muiden puolesta. En voinut joissain kohin hallita yhtään missä askellajissa mentiin ja mihin mentiin, se liiskasi seinän väliin mun jalat 2 kertaa ja vaikka mitä muuta. Mutta sen naamasta näki että se nautti kun sai viedä mua kuin märkää rättiä. Ensiks ajattelin että se vähän testaa, mutta kun se meni rajummaks ja aloin "taistella" vastaan, niin onneksi jossain vaiheessa tajusin jättää siihen, sillä olis voinut käydä pahasti. Eli pitkät loppukäynnit vaan maastossa ja sit talliin. Tallissa jätkä oli ihan normaali ja tuli kiehnäämään ja haalimaan rapsutuksia, kumma hevonen?

Olipa todella kiva ratsastaa. Mutta, satulasta tämä ei johdu, eikä Popsu ole kipeä tai muuta. Sille on kertynyt jotain pöllöilyenergiaa. Ell tulee tiistaina raspaamaan ja rokottamaan, niin samalla nähdään jos suuhun on tän puolenvuoden aikana tullut piikkejä. Ajattelin että menisin siihen asti nyt hackamoreilla, jos siellä suussa on jotain ja se reagoi siihen hyppimällä pystyyn. Alla ihana kuvakokoelma tästä päivästä :) Tiedän että vedän suurinpiirtein jokaisessa "after-kuvassa" suusta, mutta suurinta osaa noista hypyistä sun muista en osannut ennakoida ollenkaan ja koitin vain kirjaimellisesti roikkua kyydissä.


BEFORE



AFTER






Täs popsu näyttää tosi kivalta, menee ristilaukkaa ja oikeesti vie mua







vedän suusta, kyllä
HYVÄÄ JOULUA!


5 kommenttia:

  1. voi on se popsu ihana.. :D ps sul on kaks ''varustepostaus no.6'':ta :)

    VastaaPoista
  2. voiii vittu mikä hevonen :D:D toi poni mil mä meen heittäytyy välillä tommoseks, tosin lievemmäksi versioksi ja se jo on kamalaa... hyvin pysyit selässä!

    VastaaPoista
  3. Aino, juu ku en koskaa muista et monesko on menos, mut tänks :)

    Tuuli, hahahah jep osaa toi olla tosi ihana välillä! Ja kiitti :)

    VastaaPoista
  4. voi eeeei :D hevone halus vissiin viettää pikkujouluja sun kanssas tanssimalla...? D:

    muutesmuutes noista varustepostauksista, niin ootko jo esitellyt eijän riimut ja narut? :D

    VastaaPoista
  5. Noora, hahahha varmasti halus viettää!! =D En oo vielä esitellyt, ja nyt ei muille paljasteta niin kotona on pesussa riimut ja pari narua juurikin uutta varustepostausta varten! :)

    VastaaPoista