keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Estepomppelut Nellin ja Zigen kanssa

Moikka! :) Eli tänään koulusta menin bussilla ja pyörällä tallille, jossa Nelli jo odottelikin mua. Mentiin heti ekana väsäämään rataa ulos, otettiin kaikki tynnyrit, portit, vesimatot ja lankut esiin! Että jos Keravalla niitä erikoisesteitä tuppaa olemaan niin ne ei oo meille ongelma eikä este! Nojoo Popsu ei kyllä ikinä mitään kyttää ees :D Mutta niitä on kivempi hypätä. Kun oltiin kannettu esteet niin vaihettiin ratsastuskamat päälle ja laitettiin hepat kuntoon, sit alku käynnit golfille ja kentälle alkuverkkaamaan + hyppäämään.

Oli tosi kiva kun oltiin kannettu esteet niin 2 muutakin käytti niitä (eikä tietenkään auttanut enää korjaamisessa kun lopetti aikasemmin kuin me) ja kentällä oli muutenkin ihan järjettömästi porukkaa tullut, ja kappaskappas maneesi aivan tyhjä. Onneks muut ehti lopetella siinä vaiheessa kun me alettiin hyppäämään kunnolla. Tossa olis havainnollistava (*epäselvä) kuva esteistä ja miten ne oli sijoitettu kentälle.


Alkuverkkojen jälkeen aloitin kavaletilla, tulin sitä pari kertaa molemmista suunnista. Tuli aina tosi lähelle (eihän kavalettia periaatteessa ees hypätä, ainakaan Popsu kun on niin jätti). Sen jälkeen tultiin kapeaa porttia, joka oli noin 60cm korkea. Tälle tuli ihan hyvät hypyt, melkeempä aina. Näähän oli vaan meiän verryttelyesteitä, joita tultiin pari kertaa todella pieninä.

 Sitten tultiin lankkua molemmista suunnista, niin että esim. kapean jälkeen kaarrettiin aika lyhyt tie sille, mutta niin että keskelle estettä ja mahdollisimman suoraan. Tästä olin jopa tyytyväinen, sillä Popsu on aina ennen tehnyt laakoja hyppyjä kyseiselle esteelle, ja nyt ei sitten edes pienintäkään kolahdusta? Hienoa! Tämän jälkeen tulimme taas sinistä porttia ja trippeliä yksittäisinä, molemmille oikeen mukavia hyppyjä. Ei itseasiassa yhtään huonoa lähestymistä kertaakaan kummallekaan noista.

Sarjaa tultiin sitten ensin ihan todella pienenä, että pääsisi siihen "rytmiin" mukaan, kun siihen tuli vain yksi askel. Tää kyllä luonnistu Popsulta ihan superhienosti, jopa niillä 40cm korkeilla esteillä.

Tottakai hevoset sai näissä väleissä aina paljon kävelytaukoja, varsinkin kun tultiin vuorotellen niin sai hevoset aina hetken levähtää ennenkuin mentiin taas. Tultiin sitten portti-lankku linjaa molemmista suunnista, me saatiin siihen aina siistit 5 askelta, vähän eteenpäin ratsastettuna (estekisoihin kun treenattiin niin rataestetempossa mentiin suurimmaks osaks). Sen jälkeen tultiin vaikeampaa linjaa, eli kapea-sarja. Tää oli muuten tosi helppo ja kiva tulla, mutta kun Popsu innostu vähän liikaa aina ekan hypyn jälkeen niin linjan 4askel väli oli todella lyhyt! Mutta kun sai sen kiinni kunnolla esteen jälkeen niin näytti sekin vähän siistimmältä ja sujuvammalta.

En muista miten ensimmäinen rata meni tarkalleen, muistan vaan osan siitä, joten en ala sitä tänne arvuuttelemaan. Sen sijaan muistan viimeisen radan joka mentiin joten kerron sen tässä. Tultiin molemmat radat vain kerran, kun meni ihan sujuvasti. Paitsi nyt tuntuu että ei menny toikaan rata ihan oikeen muistista... Noh kutakuinkin sellanen rata siitä tuli. Ja esteet korotimme 80cm-100cm suurinpiirtein.

Elikkä
1. kapea portti
2. trippeli
3. portti-lankku linja
4. sarja
5.kapea

Ainoa mille tuli huono lähestyminen niin sarjalle, toin jätkän ihan liian lähelle, jonka vuoks hyppy oli kaamea sarjan a-osalle ja b-osa sitten tippuikin. Ainoa este joka tippui meiltä koko hyppykerralta! Vaikka hypättiin tosi paljon, niin se oli ainoa. Ja tää on aika harvinaista Popsulta, mutta aina on kiva kun heppa yllättää positiivisesti! :) Mutta siis, tultiin sarjaa pari kertaa uudelleen, ihan vaan että sain hyvän lähestymisen ja sarja mentäisiin onnistuneesti ja puhtaasti.

Ei saatu kuvia, kun tuli jo niin pimeä (yritettiin kyllä), joten saatte tyytyä pelkkään havainnollistavaan kuvaan jonka tein ihan itse paintilla! Mutta, Popsu oli siis ihan superhyvä tänään, olin tosi positiivisesti yllättynyt kuinka se teki pyöreitä hyppyjä, se oli siis ihan kuin eri hevonen jos verrataan vaikka minkälainen se oli viime viikonloppuna Eholla! Tämmönen fiilis ja asenne kun jäis molemmille Keravaan asti niin olis tosijees!

Eip mulla muuta hyppäämisestä tällä kertaa.. Tosiaan en kertonutkaan, että perjantaina mua odottaa myös Kiran hevosen Harryn ratsastus. Eihän se ole kuin hieman hieno kouluhevonen, joka on tosiaan myynnissä! Tossa ilmotus hevostalli.netissä http://www.hevostalli.net/markkinatnew/viewone.php?ctgr=13&ilmnro=840120








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti