tiistai 9. elokuuta 2011

Tuukka the ponipoika ja estehyppelyä!

Moikka! :)

Toissapäivänä Tuukka oli siis ratsastamassa Popsulla, ensimmäinen kerta kun se ratsasti! Ihan hyvin meni :D Laitoin sen pujottelemaan käynnissä 3 tötsää, yhel kerralla se tallo yhen tötsän kokonaa, mut muuten se meni hyvin. Sitten muuten aluks talutin sitä liinassa ja otettiin pari pätkää ravia, oli kuulemma hirveetä... Sit Tuukka ravas itekseen pari pätkää ja pyöri kentällä. Ja yks ravista käyntiin siirtyminen kusi aika täydellisesti hänelt... Nimittäin se nosti laukan ja laukkas sit viitisen metriä kunnes siirs takas raviin ja käyntiin :D Laukka oli kuulemma mukavempi istua. Mut en moiti yhtään, se meni hienosti :)!





Eilen hyppäsin ensimmäistä kertaa kunnolla tän sairasloman jälkeen. Mentiin korkeimmillaan 80cm, eli ei mitään hurjia esteitä ekalla kerralla, vaan ihan pikkuhiljaa :) Alotettiin kylläkin ihan 40cm-50cm korkeista kavaleteista.

Aluks tultiin pomppuja, niitä oli vaan kaks kavalettia lyhyellä sivulla, eli piti mennä kunnolla kulman läpi, suoristaa ja mennä huolellisesti toisen kulman läpi. Ekaks kun herra ei ollut ihan hereillä, niin sähläs jalkojen kanssa ja kolahteli niihin kavaletteihin. Mutta pari vikaa kertaa se tuli oikeen hyvin!

Sitten tulin lävistäjällä yksittäistä pystyä, jota sit nostettiin 50cm > 70cm. Tälle tuli hyvät hypyt aina.

Sen jälkeen tulin vain 3 kertaa kahdeksikolla pystyjä. Popsu meni tän hyvin, jonka vuoks tulin pari kertaa, eli ei jääty ollenkaan junnaamaan samaa "harjoitusta" pitkäks aikaa.

Sen jälkeen tultiin näitä pystyjä suhteutettuna (3 askelta väliin, pysty-pysty). Näihin olin tyytyväinen, kun Popsu tuli tosi hyvin, vaikkakin ekalla kerralla se tuli suhteutetun ekalle aika juureen, mutta kun korjas välissä vähän eteen niin toiselle osui paikka hyvin. Laitettiin suhteutetun toinen este nousevaks okseriks, ja tultiin sitä niin pari kertaa.

Pari kertaa tulin muurin yksittäisenä, jonka jälkeen tultiin pienimuotoista rataa. Rata meni niin että Muuri, pysty lävistäjällä, pomput lyhyellä sivulla, suhteutettu ja muuri. Ensiks pari kertaa mä kusin täydellisesti tien lävistäjänn pystylle, jonka vuoks pomppuille kääntäminen vaikeutui paljon. Joten tultiin pari kertaa sitä kohtaa radasta, että menin kunnolla kulmaan jotta sain hyvän tien pystylle ja pompuille. Onnistuihan se parin yrityksen jälkeen ihan hyvin! :)

Oon kyllä tosi tyytyväinen Popsuun, sillä eka kerta kunnolla hypättiin johonkin 2 kuukauteen! Ei tippunut yksikään puomi, oli eteenpäinpyrkivä, imi esteille ihan hyvin ja oli innoissaan. Ihan mahtavaa et se oli näinkin hyvä :) Vaikka hypättiin korkeimmillaan 70-80cm niin se meni hyvin!

Paljon kuvia ja videoo tähän postaukseen!









talliorja 1

talliorja 2

talliorja 3





1 kommentti:

  1. ois kannattunu pojal olla kypärä jos kerta ekkaakertaa ratsasti ;)

    VastaaPoista