maanantai 15. elokuuta 2011

Keventely/palautuspäivä

Moikka! :)

Huomenna mulla alkaa taas koulu, joten kattoo sitten että miten jatkuu bloggailu. Ei ehkä enää niin aktiivisesti, mutta yritän ainakin pari-kolme kertaa viikossa tulla päivittelemään, viikonloppuisin aina :)

Tänään olin sopivasti Kiran kans samaan aikaan tallilla, joten lähettiin kahestaan kävelee alkukäyntejä maastoon ja sit kevenneltiin kentällä eteen-alas tarkoituksella about 15 minuuttia. Laukkaakin otettiin kans just eka vähän pidemmällä ohjalla niin että sai venyttää kaulaa alas, jonka jälkeen sit keräsin ohjaa vähän enemmän ja vaadin sitä tulemaan ylöspäin. Olin ihan hämmästynyt, kun se meni niin hyvin ja tasaisesti! Se kanto itteään ITSE hetkittäin. Ja mahtavinta oli, kun tajusin että kun Popsu myötää niskasta ja kulkee hyvin ja rennosti eteenpäin, niin voi hellittää kädellä eikä jäädä "tekemään". Pystyin istua hiljaa, kädet rentoina (kannettuna kuitenkin) ja pohkeilla ratsastaa sitä, sekä istunnalla siis. Mahtavaa :)! Loppukäynnit käytiin Kiran kans kävelee maastossa, vähän pidempi lenkki kun alkukäynneillä. Tuli taas juteltua niitä näitä, oli mukavaa :)

Vilkasin nyt sitä tuttarin kouluohjelmaa, ja huomasin että siinäkään ei ole sinänsä mitään kovin vaativaa, kun ei oo sitä peruutusta tai pysähdystä (alku ja lopputervehdykset kyllä). Keskiravi siinä on, ja se tuottaa meille varmasti ongelmia, taino ei mitenkään ongelmia, mutta en saa Popsua edes lisäämään. Askeleen pidennyksestäkin saatin vitonen paperiin eilisistä kisoista, ja se oli oikeasti tosi vaatimaton. Sitten radassa on kans puoliympyröitä 2 peräkanaa, siitä tulee helposti aika epätasainen meillä. Ja laukannostot ravista, siinä taas saattaa tulla sellasta sähläystä multa, jonka vuoks nostoista ei tuu kovin siistejä, vaan saattaa jopa tulla semmosia "ajamista" siihen laukkaan. Laukata pitäis lävistäjä, mut Popsu saattaa helpostikin vaihtaa jos mä en ite oo hereillä.

Siinä pientä pohdintaa ton radan osista ja miten me saatettais suorittaa jotkut kohat :) Treeniä treeniä vaan tää viikko! Ainiin, huh teitä lukijoita on jo 65!! Ihan älyttömästi mulle! :)



1 kommentti:

  1. Pakko nyt kysyä, ittekki oon siis tulossa sinne sakun heC ja en oo ikinä kuulukkaa sellasesta 'rata B', onko se siis http://www.ratsastus.fi/instancedata/prime_product_julkaisu/ratsastajainliitto/embeds/ratsastajainliittowwwstructure/13861_tutustumisluokan_kouluohjelma_2009_helppoc_ratab.pdf ?:D

    VastaaPoista