tiistai 16. elokuuta 2011

Lisää ahaa-elämyksiä

Moiksu ! :)

Eka koulupäivä ohi, huh... Ens kesälomaa odotellessa! :)

Tein tänään aika lyhyen käyntiverkan, taivuttelin ja asettelin liioitellusti volteilla ja vähän jumppasin takaosaa väistättelemällä. Aika nopeesti siirryin jo raviin ja vähän jotai ympyrää ja kiemuraa ravasin. Tein silleen, että tarkkailin omaa kättä aika paljon, pidin sen kevyenä ja rentona heti alkuun, ettei se olis kova. Noh, näin kun tein niin siinähän se jätkä ravas ihan mukavaa ravia jo, heti alussa oli vähän "korkeempana" eikä painunut sinne alas ja mennyt etupainoisena. Jospa tää ravi lähtis täst sujuu!

Sitten otettiin laukkaa, ympyröitä vaan alkuun pidemmällä ohjalla, josta aloin kerätä sitä ylös ja eteen. Sitten harjoiteltiin niinkin yksinkertaista asiaa kuin kulmien ratsastamista laukassa. Oli yllättävän vaikeea vasemmalle! Oikealle juttu sujui ihan hyvin, mutta vasemmalle mulla ei ollut sisäpohje kunnolla läpi, joten Popsu punki sisäänpäin kulmassa ja lähti oikomaan. Sen vuoks tein heti voltin kulmaan, jos tuntuikin siltä että lähtis oikomaan. Ja tää autto aika paljon, sillä voltilla sain aina sisäpohkeen aika hyvin läpi, ja loppuun se meni jo hieman paremmin!

Sitten tultiin ravissa niitä ens lauantain rataan kuuluvia puoliympyröitä. Nää meni yllättävän kivasti, nimittäin odotin että tulis tosi epätasainen se suunnanvaihto siinä, kun pitää mennä vasemmasta kierroksesta oikeelle, ja se oikee on meille vaikeempi. Mutta sehän taipuikin hyvin tässä! Sit kun aloin ravata suoraa uraa näiden ympyröiden jälkeen, niin Popsu vähän huononi.

Sain sen paremmaks laukan jälkeen. Keskilaukkaa ympyrällä, välillä harjoituslaukkaa, sitten taas keskilaukkaa, ja taas harjoituslaukkaa, jnejnejne. Tän jälkeen harjottelin ravista laukannostoja samaisella ympyrällä. Eka tuli semmosia kunnon ajolähtöjä, mut loppuun tuli jo ihan näppäriä nostoja muutama. Näitä siis pitää tosiaan treenata! Ravissakin sain jo pidettyä kättä vähän rennompana, mut jos en laittanut Popsua kunnolla eteen ja se jäi pohkeen taakse, niin se painui myös edestä alas ja oli tosi raskas, mut kun laitto sen eteenpäin niin se aina vähän nous sieltä ja oli "ryhdikkäämpi" hetkittäin.

Parit keskiravit kokeiltiin, aika vaatimattomat sain irti, tai no "olemattomat". Ravissa meille on aina ollut ongelma kaikki askeleenpidennykset ja keskiravit. Pitäis vaan treenata ja treenata!

Tuntuu että sileellä työskentely on muuttunut parempaan suuntaan jo hieman, tottakai on paljon tehtävää (loputtomiin) ja aina joku pieni perusasiakin tarvistee hienosäätöä. On jotenki vaan hyvä fiilis kun oon tajunnut että sen käden voi rentouttaa kunnolla kun Popsu tekee oikein, eikä jäädä vetämään. :)

Huomenna varmaan puomeja tai jotain jumppaa ehkä.. Kattoo sit. Perjantaina jätkä saa kyllä ihan maastoilu/keventely päivän ennen kisoja. :) Sori tulee kuvattomia postauksia varmaankin nyt aika paljon, sillä en saa kovin useesti kouluaikaan ketään kuvaamaan :S

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti