sunnuntai 14. elokuuta 2011

Koulukilpailut - check!

Heipsan! :)

Aamulla saavuttiin Viivi, iskä ja minä tallille puol 8, otettiin eka traikku perään ja laitettiin se heiniä myöten valmiiks kuljetusta varten. Sitten Popsun harjaus, jonka jälkeen vietiin se vesariin ja siellä letitettiin se. Taino letitin sen, Viivi antoi mulle aina lettareita kun pyysin. Ihan ok tasaset sykeröt tuli :) Sit kun oli enää otsaletti jäljellä Ainokin saapui paikalle! Sit vaan kuljetussuojat jalkaan ja Popsu autoon. Meni todella nätisti traikkuun ja ulos Kumpumäelle mäntessä ja pois tullessa.

Saavuttiin klo 9 Kumpumäelle, ja meillä oli siis tunti aikaa ennenkuin edes luokka alkoi, ja olin vasta toisessa verryttely ryhmässä. Käytiin ekaks maksamassa lähtö, ja vessassa, jonka jälkeen otettiin herra ulos autosta ja Aino kävelytti sitä kentällä suitset päässä noin 20 minuuttia. Ja tuota kröhöm, miten niin mun hevonen tuli edustamaan kisoissa ja oli lyssähtämässä piehtaroimaan kentälle.. Se ehti mennä jo polvilteen kunnes Aino huomas ja hätisti sen ylös :D Sit jalkojen harjaus ja autolle laittaan satula ja kuski selkään.

Käyntiverkkasin aika pitkään, voltteja ja kiemuroita asetellen ja taivutellen, vähän väistöä ja pari pysähdystä. Sit ravasin kans hieman kentällä ja laukkasin. Tän jälkeen oli 15 min verryttely maneesissa, jossa työskentelin laukassa ja ravissa aika paljon. Yritin saada jätkää mahdollisimman hyvin hereille. Tosiaan myönnän että verkkasin vähän liian pitkään, yhteensä noin 30min, vaikka se 15-20 min olisi varmasti riittänyt ihan hyvin.

Radalla Popsu jymähti täysin. Okei itteenikin vähän jännitti ja lopetin sen ratsastamisen siihen. Annoin Popsun mennä vähän pidempänä, eikä se ollut kunnolla pohkeen edessä vaan mateli osittain. Oon tyytyväinen laukkaympyröihin, ravi-käynti-ravi siirtymiseen radassa, omaan ratsastukseen oon vähän pettynyt ( no eikö se melkeen aina meekin niin?). Täyskaarrot oli hieman pienet (mikä näkyi paperissa) ja askeleenpidennys oli aika olematon. :D Saatiin prosentteja  molemmilta tuomareilta yhteensä 60,28%, eli pääsin tavoitteeseeni! Tuntuu että sain muutamasta kohdasta vähän liikaa pisteitä, sillä Popsu ei ainakaan selästä niin hyvältä tuntunut kuin mitä muutamassa kohden paperissa luki.

Alakerta oli ihan ok toiselta tuomarilt ja toiselta ei. Istunnasta sain 6 molemmilta, Apujen käytöstä 6 ja 6,5, oikeiden teiden seuraamisesta 5 ja 7, hevosen ja ratsastajan harmonia 6 ja 6,5. Tosiaan näillä kahdella tuomarilla oli jopa 2 pisteen eroja joissain kohdissa mun paperissa, en kummemmin ihmetellyt. Sain muuten yhden 8, ja se oli laukkaympyrästä! :) Muuten paperissa oli aikalailla numeroita 5-7.

Videota saatte ehkä myöhemmin, nyt kuvia :) Seuraavat kisat on Lauantaina 20.8 Sakun tallilla, seurakoulukilpailut, Tutustumisluokan kouluohjelma (rata b)

Viivi & Aino



1 kommentti: