sunnuntai 21. elokuuta 2011

Esteratsastusta koulukilpailuissa!

Moikka! :)

Tallilla letitin ite Popsun harjan, ja Viivi selvitti hännän ja laitto show shinea vähäsen. Sitten kunnon harjaukset ja muut puunaukset, jonka jälkeen jätkä koppiin ja menoks! Traikkuun meno ja poistulo menee kuin vettä vaan, se ei oo Popsulle mikään uus juttu joten on helppoa kun ei lastaukseen mene aikaa juuri yhtään!

Sitten siellä Sakun tallilla huomattiin/katsottiin listoista, että siinä mun luokassa pidetään vielä taukoja välissä! Joten odoteltiin aika kauan ennenku lähdettiin ees verkkaamaan. Eli pieni arviointivirhe tuli tän kellon kanssa. Iskä talutteli sil välin Popsuu, kun minä ja Viivi käytiin tsekkaamassa vähän väliä että missä vaiheessa luokka oli ymym.

Sitten lähdettiin verkkaamaan. Käynnissä Popsu oli taas tosi hankala alkuun, mut tein voltteja ja taivuttelin sitä niin sain sen hieman paremmaksi, muttei vieläkään mitenkään kovin hyväksi. Ravissa se oli ihan hyvä, mutta pohkeen takana ja usein tosi epätasanen edestä. No pari pitkää sivua laitoin sen vaan menemään eteenpäin. Laukassa se oli verkassa oikeen kiva!

Sitten radalle.. Popsu oli lievästi pohkeen takana kun tultiin sisään. Puoliympyrät meni mielestäni hyvin, keskiravista tuli (kuten tää jo tiedettiin) niin vaatimaton, sitten käynti siirtyminen, se meni hyvin! Laukannosto oli ihan ok, mutta laukkaympyrä hyvä! Sitten tultiin kulmaan, ja ohops mitä kävikään. Jätkä päätti hypätä kouluaidan yli ja tulla takaisin astumalla sen matalaks!!! Se tunne silloin, miten sitä vois kuvata kun aloin nauraa, mut samalla teki mieli alkaa itkee ja huutaa. Ensireaktio oli kuitenkin "mitä v*ttua hevonen?!". No tuomari sanoi että jatka rata loppuun, joten siitä ratsastin sen samaisen kulman uudestaan laukassa ja tultiin lävistäjälle, se meni niin hyvin! Mutta se uus laukannosto tuli vähän ajaen, mut loppu rata oli hyvä.

Radalta poistuessa tuomari sanoi että älä lannistu, sulla on hieno hevonen. Tottakai se piristi edes vähän tuon kommelluksen jälkeen, mutta loppujen lopuks ei toi mua edes harmita. Myönnän että nauran tätä tapahtumaa miettiessä :D Sen verran koomiselta se varmasti näyttikin. Kai sitten tääkin piti tulla koettua.. :D

Noh, paperissa oli sitten enimmäkseen kutosta ja seiskojakin jonkinverran. Alakerta oli aikalailla kutosta vain, johon en ollut tyytyväinen. Mut tuomarit (tosiaan niitä oli kaks) kirjotti paperiin "Hieno hevonen, tsemppiä seuraaviin kisoihin =)" ja toiselta "mukavan letkeästi liikkuva hevonen, joka valitettavasti teki omia ratkaisujaan. Kehityskelpoinen ratsukko! Ratsastit siististi ja hyvällä asenteella, tsemppiä jatkoon! :)" nämä luettuani sain oikeesti hymyn huulille! :) Vaikka olihan tääkin kokemus :D:D

Sitten jätkä koppiin ja takasin tallille, eikun! Käytiin hesessä syömässä matkalla, otettiin ruuat autoon ettei tarviis seistä Popsun. Tallilla purettiin auto ja heppa takas karsinaan ja sit kotiin :)

KUVIA!! (videota radasta ei varmaankaan saada, sillä iskä rikkoi vahingossa videokameran..) Eikä tietysti saatu kuvaa siitä kun popsu hyppäs aitojen yli :D














2 kommenttia:

  1. hevosista ei aina tiedä mitä ne keksii! :D

    VastaaPoista
  2. meil kävi tänää iha sama lailla, enkä oikeesti voinu ku nauraa :D

    VastaaPoista