lauantai 13. elokuuta 2011

Puunausta, puunausta!

Heippa! :)

Tänään serkut ( Vilja7v, Väinö10v, Vella13v) tulivat katsomaan Popsua, ja Vilja kävi jopa reippaana Popsun selässä! Tosin vain minuutin oleili sielä, jonka jälkeen vein jätkän talliin ja harjaus + kamat päälle ja sit alkukäyntejä kävelemään maastoon.

Verkkasin aika pitkään käynnissä, taivuttelin ja asettelin taas ns liioitellusti, tein sik-sak väistöjä ja voltteja. Tänään jätkä vertyi käynnissä nopeasti oikeallekin, eikä enää ollut niin hankala. Alku ravia otettiin hetki, jonka jälkeen jo istuin alas harjotusraviin ja tein ympyröitä, pituushalkaisijoita (suoraan!), ja täyskaartoja muutamat. Sitten laukkasin hetken ympyrällä molempiin suuntiin jonka jälkeen harjoittelin hetken radan laukkaohjelmaa. Se laukka on nyt ehkäpä "paras" osuus radasta meillä. Ravista tulee niin helposti epätasaista minun takia. Treenattiin myös ravista pysähdyksiä radan poikki ja pituushalkaisijoilla.

Täyskaarrot meni oikein hyvin ja tasaisesti tänään, pysähdykset alkuun ei onnistunut ja Popsu korjaili asentoaan kun olis pitänyt olla paikoillaan. Pituushalkaisijat se tuli suoraan, laukat nous pisteessä hyvin ja pyöri tarpeeksi.

Tulin lopuks yhden kerran radan kokonaan läpi, meni ihan ok/jees. Askelta olis voinut pidentää enemmän lävistäjällä, isommat laukkaympyrät tehdä, pysähdys radan poikki olis voinut olla paremmin valmisteltu, ja kulmiin olis voinut kans ratsastaa paremmin.

Aina "olis voinut" tehdä sitä sun tätä paremmin, mut turhahan se on nyt sit enää ihmetellä että miks ei sit tehny :D Huomenna koitetaan tehdä hyvä ja tasainen suoritus, ilman mitään suurempia rikkoja.

Pesin Popsun kokonaan tänään, ensin jollain normaali hevos-shampoolla, ja sitten lopuks jalat erikseen Fairylla (laimennettuna veteen ensin). Ensin siis kastelin koko hepan vedellä, ja sitten sienellä (jossa saippua) otin yhden alueen kerrallaan. Aloitin kaulasta ja lavoista, sitten huuhtelin pois ja otin kyljet ja pepun, ja sitten sama toiselle puolelle. Häntä ja harjakin tuli pestyä siinä samalla.

Sillä välin kun Popsu oli kuivumassa karsinassa, hoidin kamat pois ja pesin koulupenkin ja -suitset huolella, ja siivoilin kaappia. Kaikki huomiset varusteet on laitettu valmiiksi, ettei siihen olis mennyt aikaa aamulla. Sitten kun jätkä oli kuivunut,  niin menin selvittämään sen harjan ja hännän joihin laitoin sit vähän show shineä. Muualle en yleensä oo laittanut tota tököttiä kun harjaan ja häntään. Lopuks jätkälle vielä ruuat.

Muuten, eilen kävin ostamassa ne nivelkuolaimet! Ostin ne cavallosta, ne on tosi hyvät, kokeilin tänään ja niillä mennään huomenna kisoissa. Ihanaa kun omistan vihdoinkin perusnivelet! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti