maanantai 20. elokuuta 2012

Viivi & Ada tien päällä...

Sain koulussa mahtavan idean lähteä mautolla Vantaalle Hööksiin ostamaan maastosuojia. Viivin sain napattua mukaan ja navigaattorin, googlesta tulostettujen ajo-ohjeiden ja Viivin iphonen avulla päästiin perille! Oikeasti, niitä pikkuteitä oli vaikea ajaa ja kun en tietänyt mille kaistalle pitää mennä ja milloin ja mistä kääntyä mihin. Eli jos näit jonkun blodin ajavan sinisellä mautolla vähän eksyneen näköisenä siellä suunnalla niin se olin luultavasti minä!

Hööksissä oli sopivasti joku superalennuspäivä, joten menin huomaamatta tonkimaan alennuskoria. Löysin sieltä sinisen verkkoloimen, joka maksoi vain 11€ joten ostin sen. Sitten ostin hiusverkkojutun, jota ajattelin pitää koulukisoissa, ja ne suojat maastoon (mitä mun pitikin mennä hakemaan). Sitten matka jatkui jotenkuten puuiloon, josta ostin ämpärin kylmäyssavea. Matka takaisin kotiin olikin hankalampi, käännyttiin kerran väärään suuntaan, sekä ajoin melkein pyöräilijän päälle. Hups, no onneks ei käynyt mitään kuiteskaan.
Tällä kertaa mä en ollut se jolla oli eniten kamaa! Viivin kassi on oikeen puolimmainen ;)

verkkoloimi 11€ 

savi 12,90€

Maastosuojat 30€ ja 32€

Hiusverkkotsydeemi 4,50€

Ja ihanasti kun sain uusia varusteita niin vanhat hajoaa. Kaveri lainasi tänään meidän juoksutusjärjestelmää joka meni sitten hänen käytön aikanaan rikki. Hukkaan meni reilu kolmekymppiä ja nyt ärsyttää :/

Menin kentällä koulua, en mitenkään rankasti vaan koitin saada sen pohkeen ja ohjan väliin, mikä taas onnistui ehkä jotenkuten. Käynnissä tein paljon avoja, vastataivutuksia ja väistin takaosaa, taivuttelin ja asettelin paljon, sekä tein pysähdyksiä ja peruutuksia. Oon tyytyväinen tämän päivän peruutuksiin! Ne oli tasaisia eikä Popsu nostanut päätään ylös, eikä painunut myöskään liian alas. Ravissa se oli ihan hyvä, en saanut sitä kuitenkaan tarpeeksi lyhyeksi, vaan se sai sitten mennä lötkötellä vähän pidempänä.

Laukkaa otin hyvin vähän ja vasta lopussa. Tein muutamat ympyrät, jonka jälkeen vain ravailin ja kävin kävelemässä loppukäynnit.

Koitan saada kuvaajaa paikalle ennen kilpailuja :)

Pohdintaa vielä loppuun:
Kangasalan maastoon, laitanko nivelet vai pelhamit yksillä ohjilla? Kolmipaloilla se toimii, mutta jos lähtee viemään etupainoisena rymistellen siellä maastossa niin mulla ei oo mahdollisuutta saada sitä enää kiinni kunnolla, kun taas pelhameilla saisin sen ehkä jopa takaisin kontrolliin ja homma olisi hanskassa..
Kummat kuolaimet nyt pitäisi laittaa? Kun tuntuu että jos laitan pelhamit niin kauhea arvostelujoukko päällä jos Popsu meneekin nätisti ilman viemistä, eikä olisi ollut tarvetta niin vahvalle kuolaimelle... Noh en tiedä, heittäkää oma mielipiteenne?

11 kommenttia:

  1. Eikö kaverisi korvaa rikkomaansa varustetta? :o

    Pelham mielestäni ja ratsastaa nätisti pehmeällä kädellä. Mieluummin on varajarru jota voi tarpeentullen käyttää kuin sitten roikkua nivelen kanssa vaan mukana :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noh kovasti se sanoi että "se oli jo rikki" eikä aikoisi maksaa sitä sen takia. Vaikka minä laitoin sen hänen hevosensa päälle tänään ja vielä silloin se oli kaikkialta ehjä :D

      Pelhamien kannalla minäkin olen nyt pienien pohdiskelujen jälkeen. Kiitos kommentistasi:)!

      Poista
  2. Laittaisin pelhamit ihan turvallisuus syistä ja ei sitä arvostelia joukkoa tarvii miettiä sillä he eivät voi mitään hevosen ja ratsastaja yhteiselämälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeps, tätä minäkin ajattelin :) Kiitos kommentistasi!

      Poista
    2. Eipä mitään parempi että kaikki menee siulla niin et Popsu on hyvin lapasessa siulla jos on hyvin mahdollista et Popsu lähtee etupainosena rynnimmään hellällä kuolaimella niin olisitte takkuu varmasti suurissa ongelmissa.

      Poista
  3. tosi reiluu kaverilta, ku ei suostu korvaamaa hajottamaansa tavaraa :/
    mut mä laittaisin kans pelhamit! ihan sen takii et sit meno on enemmän sun hanskassa, eikä sit tulis mitää hirmusii ongelmii!=) Ei kannata ajatella kateellisten mielipiteitä, te ootte hieno pari ja sul on hyvä valmentaja!!=)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No jep, mutta jos ei suostu korvaamaan niin meen jututtaa sen äitiä, koska haluaisin mielelläni jonkun korvauksen siitä. Alan nyt pikkuhiljaa kääntyy noiden pelhamien puoleen. Kiitti kommentist jenni! :) Piristi :)

      Poista
  4. Mul ei kyl ollu mitää ongelmaa maksaa... Sanoinhan sulle jo kentällä et soitin äidille ja se tuo rahat huomenna ja sulle se oli ok. Eli älkää puhuko musta täälä paskaa kun asiat ei tosiaankaan noin menny. -Nelli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tänää mun pitiki ne saada mutta eipä oo kuulunu vielkää, missä vika nelli?

      Poista
  5. Nelli kyl lupas maksaa? Sano just mulle tänään koulus et joutuu tänää käydä nostaa rahaa että saa maksettua... t oona

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se kovasti lupas mutta miks en saanut rahoja tänääkää vaikka piti? Hmmm..

      Poista