keskiviikko 8. elokuuta 2012

Muiden hevosten hoitoa

Eilen illalla kävin Tuukan kanssa tallilla hoitamassa Kiran hevosen Harryn sekä Popsun. Harryn laitoin ohjeesta karuselliin, kävelytin Popsua sen aikaa kun Harryn ohjelma pyöri (45minuuttia). Ensin olin itse selässä 20minuuttia ja Tuukka talutti minua, kun Popsulla oli pelkkä riimu päässä.Tuukkakin oli vähän alle 10 minuuttia selässä,  kun ei ollut satulaa niin siellä oli kuulemma ihan tuskaa istua. Sitten vietiin hevoset talliin ja annettiin molemmille sapuskat.

Tänä aamuna yritin saada Popsua vähän paremmin järjestykseen, kun menin kentällä sileetä. Käynnissä tein pohkeenväistöjä, avoja, vastataivutuksia ja takaosakäännöksiä. Alkuravit menin puolipitkällä ohjalla ympyröillä ja loivilla kiemuroilla.

 Aloitin melkein heti siirtymisien tekemisen, joka olikin tämän päivän "teema". Olen ratsastanut Popsua nyt liian  paljon eteen-alas, joten yritin siirtymisien avulla saada sitä vähän enemmän ylämäkeen, ja se hetkittäin onnistuikin. Tein ensin käynti-ravi siirtymisiä, ja huhhuh. Popsu oli niin epätasainen siirtymisien läpi, mutta kun tein tarpeeksi paljon toistoja rauhallisesti niin alkoi sujua paremmin. Otettiin välillä pysähdys ja peruutus, tarkistaakseni että se kuuntelee hyvin. Sitten teimme ravi-laukka siirtymisiä, ja vannon että ne siirtymiset eivät olisi olleet niin siistejä jos en olisi tehnyt alkuun käynti-ravi siirtymisiä. Popsu teki paljon paremmin oikeaan kierrokseen töitä tänään, se oli jotenkin jäykkä vasemmalle. Loppuverryttelyksi taivuttelin paljon ja ratsastin Popsua mahdollisimman eteen-alas.

Iltapäivällä kävin juoksuttamassa jätkää kentällä. Laitoin sille juoksutusvyön ja sivuohjat, sillä en yleensä tykkää juoksuttaa ilman apuohjia. Pidin sivuohjat ihan löysällä alkuun, mutta säätelin niitä kun oli jätkä "alkuverkannut". Pidin Popsun ihan ravissa koko aika, en antanut sen laukata juuri kertaakaan. Välillä testasin että ääniavut ja sanat toimii, eli sanomalla "käynti" otin sen ravista käyntiin ja saatoin vielä sanoa "seis" ja ottaa sen seis. Hyvin toimi äänellä. Tallissa kylmäsin etuset.



Uudet satulasaippuat on aivan älyttömän hyvät. Suosittelen varsinkin sitä valko-oranssissa putelissa olevaa (nimi hukassa, katsokaa edellisestä postauksesta kuva). Tekee nahkasta todella pehmeää ja jättää puhdasta jälkeä, suosittelen! :) Tosiaan se olikin niin hyvää, että innostuin pesemään kaikki meidät 5 suitset ja niiden "varaosat" ja rintaremmit, martingaalit, satulavyöt, nahkariimun, kannusremmit, saappaat jne.

Huomenna aamulla kävelytän Nellin hevosta Ziggeä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti