tiistai 28. elokuuta 2012

Kangasalan kenttäkilpailut (se kattavampi postaus)

Tämä on nyt sitten se pidempi ja kattavampi postaus Kangasalan kenttäkisoista. En muista enää tarkalleen että missä vaiheessa teimme mitäkin, mutta kerron kuitenkin suurinpiirtein miten päivämme kului.

Aamulla hain Viivin kotoaan ja lähdettiin tallille, jonne iskä tuli sitten myöhemmin perässä. Tehtiin Popsulle sykeröt loppuun, laitoin hokkireikiin pumpulia ja puunasimme sen edustavaan kuntoon. Pakattiin seuraavaksi auto, joka täyttyikin aika helposti meidän tavaroista. Sitten lähdimmekin matkaan. Sinne ajoi reilu 2tuntia, jos mukaan ei lasketa pysähdyksiä. 

Kilpailupaikalla olimme hyvissä ajoin, joten ehdimme käydä kansliassa selvittämässä kaikki olennainen ensimmäiseksi, sitten kävelimme jo esteradan, maastoesteradan, sekä kävimme katsomassa missä koulurata oli. 

Sitten otettiin jo Popsua ulos traikusta ja aloimme laittaa sitä kuntoon. Kun pääsin kouluverryttelyyn totesin iskälle ja Viiville että se on nyt tosi hyvä ja että tästä voi viellä tulla jotain. Se oli niin herkkä, ryhdikäs ja mukava. Ensin ratsastin pitkään käynnissä pidemmällä ohjalla, tein pysähdyksiä, väistöjä, voltteja ja ympyröitä. Sitten ravailin puolipitkällä ohjalla hetken, kunnes keräsin sitä vähän lyhyemmäksi. Sitten minut huudettiin jo pikkuverkkaan. Eli verryttelin ensin isommalla kentällä, jonka jälkeen pääsin radan viereen pienelle pläntille verkkaamaan. Sitten vähän ehkä ärsytti kun sain otettua tosi vähän laukkaa verryttelyssä, kun se alue oli niin pieni. Popsu oli kuitenkin superhyvä!

Radalle päästyäni jätkä sitten uupui täysin ja jäi pahasti pohkeen taakse. Se silti oli suht tasainen suoritus, johon olen tyytyväinen. Tosin keskiravi oli järkyttävän laimea, sekä ravista käyntiin siirtyminen tuomarin edessä katkesi kuin kanan lento, mutta se ei haittaa. Prosentteja tuli tasan 60%, odotin ehkä hiukan enemmän, mutta olen tyytyväinen tähän, sillä kyllähän videoltakin näkee että se ei ollut Popsun energisin suoritus. 







Huomatkaa rock n roll-merkki.... Näillä fiiliksillä kouluradan jälkeen :)

Tämän jälkeen kävelimme traikulle, jossa juotin Popsua, vaihdoin omat varusteeni ja Popsun varusteet. Käveltiin hetki, jonka jälkeen lähdin esteverkkaan. Otin yhden hypyn pienelle ristikolle, pari hyppyä okserille ja pystylle, ja sitten radalle. Popsu reipastui kummasti tässä välissä, ja oli aika skarppina radalla. Yksi linja jäi aika lyhyeksi meille, joten tultiin ihan juureen, mutta Popsu silti keräsi ne koipensa. Rata oli suht siisti, tein pitkät ja huolelliset tiet, saimme nollan.




Sitten siitä suoraan eläinlääkärin tarkastukseen, jota varten otin kaikki Popsun varusteet pois (paitsi suitset). Kerran juoksin suoran päästä päähän ja se oli siinä, päästäisiin maastoon. Koulun ja esteiden jälkeen olin sijalla 10.


Popsu seisoi siellä traikussa noin 3-4h ennen maastoa. Juotimme sitä lähes koko ajan, sekä sillä oli aina heinää nenän edessä. Sitten kävimme kävelemässä uudelleen maastorata Viivin kanssa, mua hirvitti ihan hulluna ne esteet.. Sitten kävimme ostoksilla iskän ja Viivin kanssa, ja sieltä tarttui mukaan raippa, satulasaippua, saavi, hokkijuttu ja jalustinkumit. 
Täyttämässä popsun juomaämpäriä

Noin tuntia ennen maastoa alettiin laittaa hokkeja jalkaan, jotka meni yllättävän nopeasti ja helposti. Asensin itselleni terveyskortin, kellon, turvaliivin, jne ja teippasin Popsun suojat ja ohjat kiinni.  Verryttelyssä otin pari hyppyä pienelle pöydälle ja vähän enempi hyppyjä penkille. Popsu tuntui todella hyvältä, se ei yhtään kytännyt niitä verkkaesteitä ja oli energinen ja ihan menossa. Kävelin aika pitkään, ennenkuin oli minun vuoro mennä valmistautumaan. 



Melkein oksensin kun lähtölaskenta alkoi, ja sitten alkoi jo ärsyttää kun sain luvan ratsastaa niin jäätiinkin lähtöviivalle keulimaan.. Siinähän meni sitä aikaa hukkaan, jota en tajunnut/saanut kirittyä, josta sitten tuli roimasti yliaikaa. Kaikki esteet meni virheittä kuitenkin, ja Popsu hyppäs osan todella hyvällä tyylillä, kun taas niihin pienimpiin esteisiin se ei osoittanut minkäänlaista kiinnostusta. Vedellä vähän hoputin sitä äänellä, ja parilla esteellä pääs jotain ihme huutoja suusta.. 
Este 4a, ylöshyppy

Este 5 

Este 11, hurja hauta!

Este 14, tukki

Maalissa olo oli kuin voittajalla, sillä Popsu meni todella hyvin radan, lukuunottamatta sitä alkusähellystä. Ei haitannut yhtään se yliaika. Katsoimme vielä palkintojenjaon, jonka jälkeen lähdimme kotia kohti.
Välillä ehkä saatoin kesken radan taputella Popsua :)

Apua mä alan postaamaan liian usein! Toivottavasti saitte jotain irti meidän kisapäivästä :)


1 kommentti: