lauantai 11. elokuuta 2012

Sitä sun tätä ja koulutus

Eilen illalla Tuukka tuli kuvaamaan kun vähän ravailin ja laukkasin pellolla. En tehnyt mitään "vakavaa", vähän ympyröillä hömpöttelyä ja parit laukkaspurtit, joidenka jälkeen tarkistin että Popsu on vielä avuilla ja tulee takasin. 








Tänään aamulla tuuppasin, ja olin selvästi herännyt väärällä jalalla... Koitin tehdä siirtymisiä tasaisesti ja pehmeästi, vaan ei onnistunut niin meinasi mennä hermo. Siinä ehdin puolituntia hampaat irvessä jotain tehdä, mutta tuntui niin huonolle että alkoi turhauttaa. Lopetin sitten leikin kesken ja lähdin kävelemään maastoon pitkät loppukäynnit. Parempi niin, kuin että menisi hermot kokonaan. 

Iltapäivällä uusi yritys. Olin selvästi paremmalla tuulella ja kärsivällisempi. Jatkoin siirtymisillä ja Popsu oli aika hyvä. Se vaan tuppaa karkaamaan todella pitkäksi, ellen ota sitä joka kolmas sekunti kiinni puolipidätteellä. Välillä vaan se on niin vahva edestä, enkä mahda sille mitään. Laukassa sen näki parhaiten, karkas sekunnissa pitkäks edestä ja koko paketti meni vain alamäkeen, vaikka ajatuksen pitäisi olla ylämäkeen. Noh, kai me viellä siitä noustaan... 

Alan huolestua, sillä minusta on tullut todella tarkka Popsun jalkojen suhteen. Saatan kylmätä niitä joka päivä ratsastuksen jälkeen vedellä tai kylmäyspusseilla. Puhdistan kaviot varmaan 5 kertaa päivässä, tunnustelen jokaisen jalan että onko turvoksissa, lämmin, tai jotenkin epänormaali. Ja jos huomaan turvotusta jaloissa/jalassa niin varaan päivälle vielä vaikka kolmannen tallikäynnin, että menen kävelyttämään Popsua ja kylmäämään sen jalat. Linimentit oon aikalailla jättänyt pois, sillä tuntuu vähän turhalta käyttää niitä. Ainoa linimentti mikä nyt saa jäädä niin on Arnica. 

Tänään olin tosiaan maastoestetuomarikoulutuksessa Keravalla. Järkyttävät paineet, opinko ikinä käyttämään sitä lälläriä... Toivokaa mun kanssa että sunnuntaina on hyvä sää!! Joudun olla tuomarina kolmessa luokassa, ja lupaan etten ole iloinen jos juuri sinä päivänä sataa..

1 kommentti:

  1. Parempi olla huolehtivainen jaloista kun että niihin ei kiinitä paljoo huomiota (tämän on opettannut miulle ravipuolen ihminen) mutta miusta tuo kylmääminen kuulostaa vähän liialliselta mutta jokaisella omat on mielipiteet.

    VastaaPoista