maanantai 13. elokuuta 2012

Maastoestetuomarina

EDIT: kirjotin alkupätkän tekstistä eilen.
HUOM!! Sara joka otit minuun yhteyttä facebookin kautta, vastaatkos mulle vai ootko enää tulossa? :)

Kerron tämän päivän kulusta alkuun, ja sitten kerron Popsun voinnin.

Elikkä, aamulla heräsin klo8:00 ja lähdin kotoa ajamaan klo8:50. Kävin ensin Söderkullassa ärrällä hakemassa pari redbullia.  Ärrältä jatkoin matkaa Keravalle. Lähdin ehkä vähän aikaisin ajamaan, sillä ajoin mopoautolla Söderkullasta Keravalle 25minuutissa. Oli siis hetki aikaa kisapaikalla odotella ennenkuin koulutus alkoi. Sain sieltä heijastinliivin, "pöytäkirjoja" (niitä papereita, miksikä niitä nyt kutsutaan), pillin, kellon, lällärin, kynän ja kirjoitusalustan, ja tottakai sain myös tuomaroitavan esteen.

Ennenkuin lähdin etsimään omaa estettäni, niin kävin hakemassa vettä ja sämpylää mitkä oli tarkoitettu toimihenkilöille. Olin kolmessa luokassa maastoestetuomarina, ja kaikissa luokissa tuomaroin esteen numero 3, joka oli tukkikasa. Ensimmäinen luokka oli helppo ja tässä se tuomaroitava este "tukkikasa" oli pienempi ja helpompi kuin vaativissa, ja niissä molemmissa vaativissa luokissa oli sama tukkikasa, joka oli tietysti isompi ja vaikeampi kuin helpossa. Oli kivaa hommaa, mutta vähän ärsytti kun mun esteellä ei käynyt mitään jännää! Kaikissa luokissa kaikki meni sen puhtaasti, mikä oli tietysti hyvä.

huomatkaa miten fresh olemus

meikän leiri 

En keksi oikein mitään sanottavaa enää, oli tosi kiva päivä! :) Ja sää salli.

Eilen olin tätini juhlissa, jonka vuoksi Nelli kävelytti Popsua aamulla ja menin illalla itse maastoon. Popsu oli aika etupainoinen kun ravailin ja laukkailin. Ja jos otin vähän isomman pidätteen niin sehän hyppi paikoillaan. Kun päästiin tukkitielle, joka laukattiin kokonaan niin huhhuh. Lähti jätkä pikkasen kovaa luikkimaan, ja lupaan ettei kovemmatkaan pidätteet auttaneet ja suussa meidän paksuin mahdollinen kolmipala, joka on siis pehmeä kuolain... Noh annoin sen laukata tien päähän parasta toivoen, kunnes sain sen sitten lopulta pysäytettyä niin tein peruutuksen ja pysähdyksen, jonka jälkeen sain laukattua vähän hallitummin.

Tänään Nelli juoksutti Popsua päivällä ja iltapäivällä Tuukka kävi kävelyttämässä sitä pellolla ja antoi ruuat. Voitteko oikeesti kuvitella, Tuukka kävelyttämässä Popsua!?


Tänään hain Nellin koulun jälkeen ja lähdettiin tallille. Laitettiin omat hevoset kuntoon ja alkukäveltiin niillä ja sitten vaihdettiinkin ratsuja. Ravailin Ziggellä muutamat hassut ympyrät ja otin vähän laukkaa, jonka jälkeen aloin verrytellä ristikolla ja pystyllä. Olin ihan hukassa sen kanssa, koska se on todella herkkä ja jos sitä ottaa vähän enemmän kiinni edestä niin laukka jää pyörimään paikoilleen. Noh Nelli onneks huuteli aina kun piti päästää sitä eteen. Mutta pari kertaa kun päästin sitä eteen niin se lähti vähän etupainoisena kaukaa hyppyyn. Mutta loppuajasta tajusin jo suurinpiirtein miten sen saa tuotua esteelle ja minkälaisessa laukassa kannattaa rataa mennä.

 Mutta myönnän että minä EN osaa mennä sen hyppyyn mukaan, enkä osaa ratsastaa sitä sileällä rennoksi. Kyllä, myönnän sen. Sen verran erilainen se on Popsuun verraten.  Koska Zigge osaa lyhentää ja kulkea lyhyenä itsestään pienen pikkurillin heilautuksella ja lähtee myös eteen pienestä pohjeavusta ja on super kevyt edestä, kun taas Popsun päätä täytyy ratsastajan itse kannatella, täytyy joka askel ratsastaa eteenpäin ja samalla tehdä satojatuhansia puolipidätteitä ettei se pääse liian pitkäksi ja matalaksi. Ja Popsun laukan sääteleminen on suurinpiirtein mahdotonta.

Tultiin tosiaan pieni 80-90cm rata Ziggen kanssa, alkuun meni iha plörinäksi mutta loppua kohden alkoi jo sujua. Tämän jälkeen nousin itse Popsun selkään ja tulin noin 90-100cm radan. Popsu oli aika hyvä, vähän paineistin sitä koko aika ja "nostin" sen esteistä yli, mutta se oli todella tarkka jaloistaan. Kerran se vähän laiskaili ja tuli turha puolikas askel ennen okseria, joka sen seurauksena tippui. Popsu olisi ihan hyvin voinut lähteä kauempaa, kun vielä rohkaisin sitä lähtemään mutta jätkää laiskotti. Käveltiin melko pitkät loppukäynnit tiellä Nellin kanssa ja sitten tallissa kylmäsin takasia hetken.

Ihan hyvillä fiiliksillä lähdössä Santahaminaan kisoihin! :) Koitan vähän keksiä jotain järkevää viikko-ohjelmaa ennen kisoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti