sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Rikkinäisiä kamoja

Perjantaina kesken ratsastuksen saapas sitten päätti hajota. Vetoketju meni kokonaan rikki ja sain pujottaa jalan pois saappaasta. Byebye tretornit! Noei vien ne huomenna suutarille. Mutta sitten lainasin tämän jälkeen Nellille mun kannuksia, ja eiköhän Nelli sitten katkase sen remmin. Kyllä ärsytti kun kaikki kamat menee rikki, noh uusien kannusremmien osto myös huomenna, sillä tarvitsen niitä valmennuksiin ja sunnuntain koulukisoihin! Oli muuten todella kiva ratsastaa tuon rikkinäisen saappaan kanssa kun meni varmaan puol rullaa jesaria että sain sen pysymään jalassa!

rikkinäinen kannusremmi

Rikkinäinen saapas


Eilen menin tosi kevyesti Popsulle, noin 20minuuttia maneesissa jonka jälkeen maastoon laukkailemaan kevyesti pidemmällä ohjalla. Popsu tuntui tykkäävän kun ihmeen rauhallisesti ja rennosti pisti menemään.

Tänään harjoittelin sitten kunnolla koulukisoihin, en ole kertaakaan mennyt koko rataa läpi, ja jos totta puhutaa niin en edes tiedä miten se menee kun en oo sen pahemmin vilkaissut rataa paperilta.. Menin alkuverkat 15minuuttia eteen-alas, jonka jälkeen pidin Popsulla piuhoja noin 20-30minuuttia, sitten otin ne pois ja menin vielä reilu 30minuuttia ilman. Popsu oli alkuun aivan kamala, se vain kipitti menemään, enkä saanut sitä sisäpohkeen ympäri eikä se kuunnellut pidätteitä. Sitten mentiin käynnissä tosi paljon avoja, voltteja ja taivuteltiin, myös pysähdyksiä ja peruutuksia. Koko aika sain Popsuu paremmaks ja paremmaks.

Harjoittelimme ravissa täyskaartoja ja askeleenpidennyksiä lävistäjällä, sekä keskiympyröitä ravissa ja laukassa, ja siirtymisiä. Popsu kipitti ihan hirveästi aina alkuun, mutta loppua kohden kun se ehkä jo vähän väsyi, niin oli parempi kun tahti ei kiihtynyt koko aika, vaan oli tasaisempi. Alkuun jätkä oli tosi raskas ja hidas ratsastaa, mutta lopuks se oli jo aika kevyt ja kuunteli apuja tosi nopeasti! (ainakin niitä eteenpäin vieviä..)

Yksi vaikea asia ilmeni, kun ollaan harjoteltu ravista laukannostoa aina lyhyensivun keskeltä, niin nyt Popsu lähtee ihan täysiä ravia lyhyellä sivulla ja räpeltää siitä itsensä laukkaan, ilman että minä haluaisin sen laukkaavan. Tätä me harjoiteltiin tänään yhteensä varmaan 30minuuttia. Lopuks kun Popsu alkoi turhautumaan ja kyllästymään koko ratsastukseen, se pukitti pari kertaa aina laukannostossa, kun ennen sitä jouduin pitämään aika reilusti sitä kiinni ennenkuin pystyin päästämään, ettei se lähtisi ennen aikojaan laukkaamaan täysiä. Pukittelu kyllä loppui heti siihen kun näpäytin raipalla ja jatkoin harjoitusta. Sen jälkeen Popsu tuli oikeastaan todella hyvin! Parin onnistuneen kerran jälkeen aloin loppuravailla eteen-alas ja sitten loppukäynnit maastossa taluttaen.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti