tiistai 20. maaliskuuta 2012

Kengät, satulavyö, kouluratsastusta

Saappaat sain tänään takaisin suutarilta, olisin jo eilen saanut mutta ei ehditty illalla enää hakemaan niitä. Nyt ne on täysin ehjät ja hyvät! (hintakaan ei ollut paha, 2€/saapas, ja uusimme molempiin ne joten loppuhinnaksi tuli huimat 4€..)

Tänään olisi ollut koulutunti mutta Antti ei huolinut mua sinne, kun nyt ei ole sitä satulaa.. Kuitenkin, Popsu oli tänään ihan älyttömän hyvä! Menin ilman satulaa, ja laitoin geelin sen selän ja mun väliin, joka siis on "limainen" molemmilta puolilta. Huijausta ehkä, mutta ainakin istuin paljon siistimmin siellä, muuten olisin tosi levoton istumaan. 

Alotimme käynnissä eteen-alas, sitten aina hetkittäin keräiltiin ohjaa ja mentiin avoja, vastataivutuksia, pysähdyksiä, väistöjä, sekä kun se kaatui oikeaan kierrokseen sisään, niin korjailtiin sitä ja vasempaan kierrokseen aina sisäpohkeella työnsin sen ensimerkiksi kulmiin ja samalla periaatteella suurensin ympyröitä jne. Pysähdykset oli oikein kivoja, välillä piti tehdä monta pidätettä putkeen aluks, ennenkuin se reagoi, mutta lopuks tuli tosi näppäriä pysähdyksiä (veti jalat tasan melkein aina ja muoto säilyi tasaisena).

Alkuravattiinkin sitten ihan älyttömän pitkään eteen-alas. Teimme nytkin avoja ja vastataivutuksia, sekä paljon ympyröitä. Oikealle jos se meinasi kaatua sisään, niin saatettiin jäädä pienemmälle voltille ja väistää takaosaa hiukan ulos, ja vasemmalle jos se meinasi kääntyä liian aikasin ilman mun pyyntöä, niin saatettiin jäädä voltille jota suurennettiin sisäpohkeen ja ulko-ohjan avulla.  Ei pidetty tässä välissä oikein mitään taukoa, kun kerättiin ohjaa ihan kunnolla ja vaadittiin siltä korkeampaa ja ryhdikkäämpää työskentelymuotoa.

Aloimme tehdä ravista pysähdyksiä pituushalkasijalle ja ratapoikkisuuntaaleikkaalle. Ensin se puri ulko-ohjaan kiinni ja nosti pään ylös ja laski ihan kunnolla selän alas (ravi miljoona kertaa pomppivampaa silloin), tätä jatkui noin 20kertaa kunnes alkoi sujua. En ottanut sitä isommalla voimalla kiinni vaan tajusin alkaa valmistelemaan siirtymistä pysähdykseen aikasemmin. Lopuks Popsu pysähtyi kun piti ulko-ohjan tuntumalla hyvin, painoi polvet kiinni (pysäyttää liikkeen) ja ihan huomaamaton eteennojaus. Ja liikkeelle se lähti aika aktiivisesti ja suoraan! Välillä nähtiin kyllä tätä Popsun kuuluisaa kiemurtelua ja kaartelua, mutta kun molemmat pohkeet kiinni ja ohjissa tasainen tuntuma molemmilta puolilta niin siinä se!

Laukkaa otettiin pelkästään keski- ja pääty-ympyröillä, Popsu oli oikeastaan oikeaan kierrokseen ehkä hiukan parempi kuin satulan kanssa. Siihen sai jotenkin paremman "tunteen", välillä laukka oli toki maatapitkin kiitävää, mutta hetkittäin se meni jo ihan ryhdikkäästikin.

Sitten harjoiteltiin myös ravi-laukka siirtymisiä, niin että laukannosto aina lyhyensivun keskeltä), ihan superpaljon! Tää oli taas maailman vaikein ja tyhmin asia Popsun mielestä, eikä alkuun siis mikään onnistunut jos tottapuhutaan. Se nosti pään korkealle ja laski selän ihan alas ja lähti täysiä eteenpäin. Kesti varmaan se 50kertaa, kunnes sain sen kunnolla kulmaan ja hidastettua ulko-ohjalla sen vauhtia, niin nostot oli parempia ja tuli silloin kun minä halusin, ei ennen.

Popsu tuntui tosi kevyeltä edestä, ja se toimi heti kuin unelma. Kun pidin ulko-ohjan koko aika tasaisella aika kevyellä tuntumalla ja sisäpohkeen kiinni, se "tipahti" aika nättiin muotoon edestä. Välillä ihan huomasi kun takajalat karkaili talliin, kun esimerkiksi ravi muuttui paljon pompottavammaksi ja laukassa se kiiti maata pitkin pitkässä muodossa. Sen sai paremmaksi toistoilla. Se vastasi mun apuihin aika herkästi lopuksi, välillä sai tehdä useampia puolipidätteitä että sain sen esimerkiksi pysähdykseen, mutta muuten ihan jees.

Toivon että edes jotkut jaksaa lukea näitä mun ylitylsiä postauksia, missä ei ole kuviakaan.

Estesatula me noudetaan huomenna illalla, on vain pieni ongelma. En ole yhtään varma ottiko Katja myös estevyön mukaan, sillä se ei ole missään tallilla, ei kaapissa, löytötavaroissa, käytävillä... Nyt surettaa jos hukkasin sen itse eilen.

Sunnuntain kilpailut.... Eilen tuli lähtölistat ja siellä on järjetön määrä osallistujia helppo C-luokassa. Jos laskin oikein niin 48 lähtöä, 6 verryttelyryhmää (järjestäjille propsit kun jaksaa järjestää nämä, kun eka luokka tulee kestämään noinkin pitkään, ja on vielä pari luokkaa tuon lisäksi!) Olen onneksi vasta viidennessä verryttelyryhmässä ja lähden numerolla 37! Alkaa tää paniikki nyt laskea tän päivän jälkeen, kun jaksoin ja pystyinkin ilman satulaa ratsastaa Popsua ja tuon radan osia.

Tosiaan, voisin pikkuhiljaa alkaa opettelemaan rataa ulkoa ja katsoa mitkä kaikki asiat siihen sitten tuleekaan...  Ainiin, tallinomistaja Antti yritti saada mua tänään hänen hevosensa selkään ja sanoi että voi pitää mulle tunnin sillä! No way, ja oli kyytikin tulossa hakemaan :)

2 kommenttia:

  1. kisat kestää näillä näkymin sen 11h + radan rakennus ja purku + kaikki muut valmistelut ;)
    ja jaksoin lukea! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 11h??? :O oho, no kyl kestääki sit tosiaanki pitkää :D kiva et jaksoit :)

      Poista