tiistai 6. maaliskuuta 2012

Kädet kiinni kroppaan ja jalkaa taakse

Sain tänään erittäin hyvät ohjeet Kiralta, ja jos nyt totta puhutaan niin erittäin perusasioihin kuuluvat ohjeet.. Nimittäin, kädet kiinni kroppaan, eli mun kyynärpäät lähtee lentoon ja näytän siltä kuin alkaisin tanssimaan tiputanssia selässä. Ja viime torstain estetunnilta päähän taisi jäädä se jalan uusi asento, mitä harjoittelimme tietyillä tehtävillä, sillä työnsin koko aika vaistomaisesti jalkaa eteen (=melkein tuoli-istuntaan verrattavan näköistä). Kun keskityin enemmän istuntaan, niin kappas ei tarvinnut sitä katsetta Popsuunkaan kiinnittää kun se meni paljon paremmin kun istuin suorassa ja kädet ja jalat suurinpiirtein oikeilla paikoilla.

Mentiin ensimmäiset 15minuuttia eteen-alas ravia, sen jälkeen laukkaa vähän lyhyempänä ja loppuravit vielä eteen-alas. Alkuun Popsu oli ihan ok, ei mikään järisyttävän hyvä mutta ei aivan huonokaan, kun taas Kiran ohjeiden ja pienen neuvonnan jälkeen Popsu olikin sit paljon parempi kuin aluks :)

Popsun ruokintaan suolaa
Ensi sunnuntaina 11.3 suuntaamme Nellin kanssa Evitskogiin(?) estekisoihin. Näillä näkymin menen pelkän metrin Popsulla, samoin Nelli menee pelkän metrin Ziggellä. Ei vaihdeta tällä kertaa hevosia vaikka hyvin meni.

Pesin eiliseltä kaikki varusteet ja järjestelin kaappia. Otin myös ison IKEA-kassillisen satulahuopia pesuun kotiin, niiden kanssa pelaaminen viekin tän illan multa. Kuvailin Popsua kun se oli tarhassa, pientä riehumista havaittavissa ;)





---------------------------------------------------

Yllä oleva osa on kirjoitettu eilen, nyt saatte kuulla tästä päivästä.


Tänään heräsin aikaseen aamulla ja ehdin pestä 3 koneellista satulahuopia ja hakata naulat seinään ja pistää narun ja ruusukkeet siihen roikkumaan, sillä edelliset narut oli täynnä. Toin vielä tänään illalla yhden uuden ikea-kassillisen satulahuopia pestäväksi ja tallille jäi vielä about 10 huopaa, näiden peseminen on sitten työlästä...

Mentiin pitkät alkuravit eteen-alas, jonka jälkeen pieni kävelytauko ja alettiin tulemaan joitain satunnaisia osia/pätkiä eri kouluradoista. Tultiin lävistäjällä keskiravia, voltteja päätyihin ja KN specialissa on ainakin loivia kiemurauria, joita tulimme myös tänään ja puolikas keskiympyrä vastalaukassa (taitaa kuulua helpon A:n juttuihin?) ja sitten lävistäjiä laukassa, pydähdyksiä ja siirtymisiä. Popsu oli ajoittain todella hyvä, mutta vastalaukassa vasempaan kierrokseen se vaihtoi aina myötälaukaksi, jota jäimme sitten reenailemaan vaikka kuinka pitkäksi aikaa. Lopetettiin muutaman onnistumisen jälkeen ja lähdimme noin 20 minuutin loppukäynneille maastoon, puolet matkasta menin selästä ja puolet taluttaen kun ajattelin kuntoilevani edes vähän.

Nyt on varmistunut että mennään ensi viikonloppuna Evitskogiin estekisoihin, menen pelkän 100cm luokan ja Nelli tulee Ziggellä mukaan myös pelkän 100cm luokan. Sitten 18.3 on Nevaksessa kotikilpailut, näillä näkymin mennään 90cm ja 100cm. Siitä seuraavalle viikolle koitan keksiä koulukilpailut, koska tänä vuonna aion panostaa myös kouluratsastukseen.

Tämä kuukausi on pyhitetty melkeimpä kokonaan pienille seurakilpailuille, mutta sitten tulee pientä taukoa että saadaan reenattua enemmän. Kesällä taas koitetaan kilpailla aika tiuhaan tahtiin, riippuen Popsun kunnosta ja hyvinvoinnista, sekä omista aikatauluista.

Nappasin myös tänään kuvan jätkästä kun se oli tarhassa..

Huomenna ajattelin panostaa ja mennä koulukamoilla ja harjoitella jotain pätkiä jostain kouluohjelmasta (HeB-HeA).

2 kommenttia:

  1. Jatilan tallilla Mäntsälässä on 1.4 seurakoulukisat! :)

    VastaaPoista
  2. huomasinkin lähtölistoista että tuutte hästbackaan! kiva nähdä teidän menoa livenäkin :) itse en osallistu, mutta kattomaan tuun ;)

    VastaaPoista