maanantai 19. maaliskuuta 2012

Paniikkia pukkaa.. (kisat)

En kyllä muuta sano ku että voi ketunleipä sentään! Tänään satulapajan Katja kävi meillä tsekkaamassa satulat, ja eiköhän mun luulot pitänyt paikkaansa ja estesatula oli juuri siten miten kuvailin niin epäsopiva. Ja tietenkin täysin sama ongelma oli koulusatulassa.. Molemmissa painopiste tulee aivan liian eteen ja ne on "etupainoisia" (siinä syy miksi istun etukenossa).

Alle puolivuotta sitten vaihdettiin villat niihin kokonaan ja nyt niitä sitten muokataan taas. Katja kuitenkin sanoi että hevonen on aika suora ja mä istun suorassa vissiinkin, kun satula ei ole painunut kummaltakaan puolelta. Mutta nyt niitä muokataan kun Popsun selkä on vähän muuttunut (lihasta tai läskiä, kumpaa vaan niin kertynyt sinne hieman) Elikkä paniikki siis tosiaan iski tässä siksi, että molemmat satulat nyt lähti tänään matkaan muokattaviksi eli pitää harjoitella sunnuntain koulukisoihin ilman satulaa (ei niin tule onnistumaan). Saan toisen satulan keskiviikkona ja toisen perjantaina, jolloin myös katsotaan satulat ratsastaen, iik!

Tänään sitten juoksutin, ja pääsin kokeilemaan järjestelmää. Ensin käveltiin pitkään ja alkuun laitoin sen "eteen-alas asetuksille". Ravailtiin alkuun yhteensä 20minuuttia, jonka jälkeen laitettiin ne härpäkkeet niin, että Popsu tulisi korkeammaks edestä ja otettiin ihan vähän laukkaa ja taas pitkään ravia. Menin lopuks itse selkään laukkailemaan (tietysti tässä vaiheessa järjestelmä oli jo kadonnut Popsun päältä). Popsu oli ihan ok, jokseenkin energinen!


Eipä mulla muuta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti