tiistai 13. maaliskuuta 2012

Reeniä, kisoja, satulan tsekkausta...


Tein eilen pienen koosteen Popsun tarhailuista, mitkä myös kuvasin eilen. Youtube ei hyväksyny tätä sinne, joten se nyt tuli tänne suoraan noin 100kertaa huonompi laatuisena :/
                    

Tänään luulin ettei mulla oo koulutuntia, kun sitä ei oltu merkattu "valmennuslistaan" joten menin ratsastaa, ja tietysti talliin tultuani sain kuulla että tunti on kyllä tänään.. Noh sama se, Popsu oli tänään nimittäin aivan superhyvä! Käveltiin 10minuuttia pitkin ohjin, jonka jälkeen mentiin käynnissä rennosti eteen-alas vähän taivutellen ja asetellen, väistätellen ja tehden pysähdyksiä ja muutamia peruutuksia. Popsu oli alkuun vähän jäykkä ja "unessa", mutta koko aika sain sitä paremmaksi ja paremmaksi. Alkuravailtiin noin 10minuuttia, ympyröitä ja loivia ja suuria kaarteita, sekä paljon suunnanmuutoksia, myös eteen-alas. Tämän jälkeen vielä molempiin suuntiin vähän lyhyempänä jo laukkaa ympyröitä harjoitellen. Tän jälkeen Popsu sai pienen hengähdys tauon pitkin ohjin kävellen.

Sitten aloimme käydä Helpon C:n asioita vähän sekalaisessa järjestyksessä. Teimme ravista pysähdyksiä ratapoikkisuuntaaleikkaalle ja pituushalkaisijalle, ensin Popsu "niiasi" pysähdykseen ja veti minut etukenoon, mutta sadoilla tuhansilla puolipidätteillä, ja "niiaamisen" jälkeen peruuttamalla pari askelta jonka jälkeen heti raviin, auttoi paljon ja pysähdykset oli siistimmän näköisiä.
    Sitten teimme täyskaartoja ravissa, oikealle tämä oli haastavampaa, sillä en osaa käyttää ulkoapuja tarvittavasti.
    Teimme myös askeleenpidennyksiä/keskiravia lävistäjällä keventäen. Tätä ollaan jo reenailtu aika monesti, joten se sujui aika hyvin.

   Laukassa teimme vain ympyröitä, ja harjoiteltiin mennä koko lävistäjä ilman että Popsu alkaisi vaihtaa laukkaa (mikä on sille melkeimpä tapa). Alkuun jouduttiin tulla sitä koko aika uudelleen ja uudelleen, kun se vaihtoi tai mun tehdessä pidätteen siirtyi raviin. Pikkuhiljaa jätettiin se "hautumaan" mieleen, ja teimme siinä välissä ravi-laukka siirtymisiä. Ravista laukannostot oli ensialkuun pelkkää ajamista ja kaahottamista, mutta lopuksi se olikin jo todella siistin näköistä peilistä katsoen. Popsu toimi tosi pienillä avuilla, laukannostot tuli sillä sekunnilla millä pyysin sitä, ja kun edes ajattelin ravia niin se siirtyi melkeimpä käyntiin ja piti pienellä pohkeella korjata eteenpäin, ettei laukka olisi katkennut kuin kananlento..

Tämän jälkeen tulimme vastalaukkoja ja uudestaan lävistäjää laukassa, ilman vaihtoa. Nyt se sitten onnistuikin hyvin! Ei tullut vaihtoa pyytämättä, eikä se siirtynyt raviin. Hienoa!

Popsu tuntui loppuun tosi notkealta, ja kevyeltä. Mitä ihmettä? Popsu, kevyeltä? Oli tosi hyvä fiilis ratsastuksen jälkeen. Jonka vuoks menin jo ilmottautumaan Husöseen koulukilpailuihin! Ne on 25.3 sunnuntaina, ja luokaksi valitsin HelppoC:2. Jotkut onkin jo sanonut että menisit edes HelppoB.. Ei olla oltu noin puoleenvuoteen koulukilpailuissa, ja ainakin viimeksi Popsu on kyttäillyt aitoja ja tuomaria ja ympärillä olevaa vilskettä, keskittymättä rataan ja ratsastajan apuihin. Eli nämä me mennään lähinnä harjoituksena ja tavoiteprosenteiksi pistän tässä vaiheessa 55%.

Mua häiritsee tosi paljon, kun joku täysi-ikäinen nainen sanoi minulle tänään "moi ada" tallilla, enkä tosiaan mielestäni ollut nähnyt häntä aikaisemmin, tai ainakaan ei tullut mieleen. Jos luet blogia niin vinkkaa kuka olet, sillä mua jäi häiritsemään :D

Soitin satulapajalle viimeviikolla, ja tänään he ottivat yhteyttä ja sovittiin että ensi maanantaina Katja tulee tsekkaamaan meidän satuloiden sopivuuden, sillä oon epäillyt että ainakin estepenkki olisi epäsopiva takaa. Tuli pitkä postaus, suuret kiitokset sille joka jaksoi lukea kokonaan! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti