sunnuntai 4. joulukuuta 2011

jumppaa + muuta

Moikka! :) Oon pahoillani etten oo pariin päivään postaillut mitään, mutta en oo pahemmin istunut koneen äärellä koko viikonloppuna. Käyn pikasesti läpi mitä tässä on ehtinyt käydä ja mitä ollaan ehditty tehdä Popsun kanssa.

Perjantaina oli omia menoja (taas), jonka vuoksi Emilia kävelytti Popsun, eipä siitä päivästä enempää? Lauantai aamulla menin tallille niin Popsun joka jalka oli aivan järjettömän turvonneet ja täynnä nestettä. Syytä en tiedä enkä ketään/mitään mene syyttelemään. Mutta takajaloista käsin tunnustelemalla ja painamalla ei jänteitä sun muita edes erottanut. Ne ei ollut lämpimät, eikä Popsu aristanut niitä. Ne oli ihan "pallot", ja olin/olen vieläkin järkyttynyt niistä.

Menin silti ratsastamaan, Popsu oli täysin puhdas ja sillä oli paljon energiaa. Jalkojen turvotus laski miltei kokonaan kun menin vähän alle tunnin sillä, eikä niissä ollut nesteitä enää. Nelli meni illalla Popsun vielä uudestaan (noin tunnin verran myös) noiden jalkojen takia. Ne ei kuulemma olleet kovin turvonneet kun tuli, mutta oli laskenut vähän ratsastuksen jälkeen vielä.

Tänään aamulla jalat oli taas turvoksissa, laski huomattavasti liikutuksen jälkeen. Hypättiin Nellin kanssa maneesissa jumppasarjaa ja kolmoissarjaa. Popsu vaikutti tosi energiseltä heti alkuun, ja se nähtiin sit lopuks sillä pomppimisella ja hyppimisellä.  Alkuverkkasin rauhassa ravissa ja laukassa, jonka jälkeen tulin ristikkoa pari kertaa, jonka jälkeen nostettiin se pystyksi ja tulin sitä vielä siten pari kertaa. Sitten alettiin tulemaan meidän "puomi-pysty-portti-pysty-puomi-okseri" -jumppasarjaa. Pyydettiin ensin estevalkkua Robbya katsomaan onko mun ja Nellin mittaamat välit hyvät, ja kun ammattilaisia ollaan (not) niin välit oli tietenkin hyvät!

Toi jumppasarja oli kiva tulla, vaikka osa hypyistä tuli okserille tosi lähelle. Pidettiin esteet aika pieninä tossa, ainoa mitä nostettiin kunnolla niin okseri. Tän jälkeen tultiin kolmoissarjaa, joka oli pysty-yks askel-pysty-2askelta-okseri. Toi oli tosi kiva tulla myöskin! Esteet oli siinä metrissä, ja okseri 105cm. Popsu tuli mainiosti.

Ainiin pitäähän mun kiittää Tuukkaa, joka tuli auttelemaan mua ja Nellii! Kanto ja korjaili ja siirteli ja nosteli esteitä ja kuvas :)




on se kiva <3


PS. En jaksanut tarkemmin selittää kun väsyttää jo, eikä ajatus kulje. Toinen, lukijoita miltei sata, vou! :)

1 kommentti:

  1. Popsuhan oli äskettäin rokotettu jos oikeen muistan ? Meijän tallilla yhdellä hevosella turposi jalat rokotuksen jälkeen, mutta ontui niitä ja energia oli aika vähissä (:

    VastaaPoista