torstai 22. joulukuuta 2011

Ada aktiivisena

Apua mulla on energiaa vieläkin vaikka kuinka muille jakaa. Menin 2hevosta ja sen jälkeen tein pitkän hölkkälenkin (söderkulla-östersundom-söderkulla) ja silti voisin lähteä vaikka uudestaa vetää!



Menin siis ensin Nellin hevosen Zigen, kun Nelli oli kipee. Se oli kuitenkin tallilla ja sen äiti laitto mulle Zigen kuntoon ja Nelli sit katto kun ratsastin. Alkuun oli taas yhtä sähläämistä, ravi hidasta ja niin edelleen. Laukkojen jälkeen Nellikin sano että ravi parani, niin sen tunsikin siellä selässä. En tehnyt mitään kummallisuuksia, joka askellaji vaan läpi ja sit maastossa loppukäynnit.








Popsu, hmm miten sen nyt taas sanois... Oli ihan super! Kira jo alkuraveissa sano että sehän näyttää nyt oikeen hyvältä (kuten tuntuikin). Antin vinkkien kanssa tein käyntiverkan kokonaan, paljon pysähdyksiä ja väistöjä. Tein pitkän raviverkan jonka aikana mahdollisimman paljon suunnanvaihtoja ja erilaisia teitä, ettei jääty ympyrälle pyörimään. Popsu asettui ja taipui hyvin, mutta pysyi yhtä tasaisena suoraan mennessäkin.

Laukassa me ei olla muuten nyt treenattu mitenkään vaihtoja, vaan oon välttänyt niiden tekemistä ja  teen vasta kun/jos tuntuu että ne tulisi oikein, eikä "väärin" (takajalat myöhässä = väärin). Tänään sit pitkästä aikaa tein muutaman suunnitellusti, ja oli todella tasaiset, verrattuna mitä ne on yleensä ollut.

Ravissa me otettiin kans taas niitä väistöjä. Vasemmalle ne sujuu aina ihan leikiten nykyään, mutta oikealle ei. Ja löysin siihen muuten tänään syyn miksei onnistu... Koska nostan käsiä liikaa ylös (miksköhän edes teen näin?!) ja Popsusta tulee epätasainen edestä eikä kuuntele. Nyt koitin sit pitää kättä alhaalla, ja se meni heti paremmin. Tehtiin muutamat hyvät pätkät ja annettiin olla.

Lyhyt loppuverryttely ravissa ja sitten maastoon pitkät loppukäynnit.

Kiran kanssa puhuttiin Popsun ratsastamisesta, niin hän pystyy mennä Popsua vasta uudenvuoden jälkeen. Eli ensi vuoden puolelle menee. Sitten puhuin mun estevalmentajan Robbyn kanssa että alkaisin joululoman jälkeen käydä taas säännöllisesti hänen estetunneilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti