tiistai 20. joulukuuta 2011

Juoksuttamista & Antin koulutuntia

Heippa vaan :)

Eilen en sitten tietenkään mun tuurilla saanut ketään liikuttamaan Popsua, joten pakko oli mennä itse. Tosin juoksutin jätkää noin vartin + kävelyt. Huomasin siinä että se tottelee aika hyvin juoksuttaessa käskysanoja ("laukka, ravi, käynti, prr, seis" jne), mikä on aika mahtavaa. Piiskaa ei tarvitse apuna sivulla, ja esim laukasta käyntiin siirtyminen liina löysällä sujuu tuosta vaan.


Tänään menin suoraan koulusta joululahjaostoksille, ja sieltä suoraan tallille. Kello oli 15 vaille 6, ja tajusin että Antilla olis koulutunti, mennäkkö vai ei.. Noh Tia ja Emilia sai mut suostuteltuu tunnille, enkä edes myöhästynyt vaikka piti vaihtaa vaatteet, Popsun ruuat laittaa ja hevonen kuntoon!

Tunnilla alkuun ratsastettiin hevoset eteen-alas rennoiksi ja suoriksi. Popsulla on paha taipumus nyt muutenkin asettua vasten tahtoani ulospäin, joten aseteltiin sitä sisälle välillä vähän reilummin ja sitten suoristettiin ja katsottiin pysyykö se asettuneena sisälle vai karkaako ulos. Sitten Antti arveli että Popsu olis saanut mun istunnan vinoksi, koska ennen tälläista ongelmaa ei ole ollut. Ja tämä vinoistunta-ongelma oli vain vasemmalle. Lopputunnista älysin vihdoinkin sen ja tuntui jopa että istuin suorassa, ja hevonenkin kulki näppärämmin.

Tunnille kun menin niin oli oikeesti semmonen olo että mitäköhän tästäkin tulee kun Popsu ei oo eilen liikkunut melkeen yhtään, mutta onneks menin! Ihan mahtavat vinkit taas ja hyvä tunti ja jätkä olikin sit mainio. Vaikka mul oli välillä päänpäällä kyltti mis luki et aivoja saa käyttää...

Teimme paljon siirtymisiä ja pysähdyksiä. Kolmikaarista kiemurauraa laukassa, ja käynnin kautta siirtymiset aina kun suoristettiin. Sitten tulimme lävistäjälle ja keskihalkasijan kohdalla suoristus ja asetus sisälle ja siitä väistöä ravissa uralle. Teimme myös täyskaartoja paljon, joilta jatkoimme uralle pohkeenväistössä. Helpommin selitettynä: Teimme paljon pohkeenväistöjä ravissa erilaisilla tehtävillä.

Pyörittiin myös paljon ympyröillä ja teimme volttikahdeksikkoja sun muita. Popsu oli kyllä uskomattoman hyvä, ainakin siihen mitä odotin sen olevan. Ainoa mikä meni vähän huonosti niin laukka vasemmalle. Kun istuin ensiks itse vinossa niin Popsu asettui ulos enkä mitenkään saanut asetusta sisälle ja se näinollen painoi kädelle. No pari kierrosta laukkaa ympyrällä ja Antti huutamassa vieressä nii johan osasin sit istua suorassa, jonka jälkeen Popsusta tuli ryhdikkäämpi ja se oli paljon kevyempi eikä painanut kädelle. Mutta sai kyllä tehä hommii että pysty istua siellä suorassa, kun välillä Popsu "puskee" vastaan.

Antin tuntien jälkeen huomaan aina että kuinka hyvin Popsun saa toimimaan istunnalla, jos sitä vaan oikeesti ryhdistäytyis ja alkais ite treenaamaan enemmän Antin ohjeiden mukaisesti niin meistähän tulis ihan kouluratsukko! Just joo :D Tän kertaiset ohjeet oli harjoitella istumaan vasemmalle suorassa, pitämään Popsu suorassa ja mennä ilman jalustimia paljon. :)

Nyt ei oo kuvia, eikä videoita mut toivottavasti kestätte. Huomisesta Popsun liikutuksesta en vielä yhtään tiedä, sillä meillä on joulujuhla ja normaalikoulupäivä ja kavereitakin pitäis nähdä :/ Joko meen ite josku iltasella tai iskä käy kävelyttämässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti