torstai 15. joulukuuta 2011

Hiljaista

Mikä ihme tallilla on? Eilen ja tänään olin miltei koko ajan yksin maneesissa, lukuunottamatta yhtä tai kahta muuta ratsukkoa mun lisäks. Yleensä varsinkin myöhemmin illalla maneesia käyttää hyvällä tuurilla jopa 10 samaan aikaan! Ja tallissakaan ei näkynyt muutakuin pari valmentajaa. No, ainakin oli kiva rauhassa tehdä kaikki hommat ilman sählinkiä ympärillä.

Laitoin Popsulle suolakiven kiinni sen seinälle, kun edellinen on otettu pois? (joka oli tallin kustantama, nyt oma). Huomenna Aino menee Popsulla, koska mulla on muuta menoa :)

Huomasin että oikein pitkä käyntiverryttely (pitkin ohjin kävelyn lisäksi), taivuttelu , asettelu, pysähdykset ja väistöt ja avot ovat oikein hyviä Popsulle vertymään. Se oli heti ravissa alkuun tosi skarppi ja lyhyempi. Välillä naputin raipalla yhen kerran kevyesti takajalkojen lähelle, kun se tuntui hitaalta ja "laiskalta" takaa, eli koitin tällätavoin aktivoida sitä. Ei kuitenkaan vaan eteenpäin, otettiin siirtymisiä ja askeleen lyhennyksiä.

Teimme ravissa myös väistöjä vähäsen, avoja ja muutenvain taivuteltiin paljon. Popsu oli ihan hyvä oikeastaan, vaikka loppua kohden se alkoi jo väsyä. Laukkaa otettiin ympyröillä ja loivilla teillä, huomasin että sitä pitäisi saada enemmän ylöspäin sitä laukkaa, kun kunnon liitovaihetta ei tunnu olevan kun se laahustaa eteenpäin. Koitin pidätteillä ja pohkeella saada sitä ylös, mutta sain sen onnistumaan vain hetkeksi.


Tässä näkyy epäonnistunut pysähdys. Popsun jalat ei ole tasan eikä se ole täysin tasapainossa, otsa ei ole luotiviivalla.



Tässä on onnistuneempi ja tasapainoisempi pysähdys, mutta otsa luotiviivan takana ja niska ei ole korkeimpana kohtana.


Laitoin vain pari kännykkäkameralla otettua erittäin huonolaatuista kuvaa meidän tämänpäivän pysähdyksistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti