keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Kevyt vs raskas

Joo, elikkä huomasin tänään todella eron kuinka raskas Popsu on ja kuinka kevyt Zigge on ratsastaessa. Popsu osaa olla oikeestaan ihan älyttömän vahva edestä, ja kun oon ite niin pienikokoinen verrattuna siihen niin huhhuh, ei ihme että välillä kaikki paikat kipeenä.

Menin ensin Zigellä, oli kyllä semmosta peukalo keskellä kämmentä-menoa jo kun laitoin sen ruokia ja purkkeja. No ei sentään, ajatus kävi vaan vähän hitaalla silloin. Kunnon alkukävelyt ja käyntityöskentelyt alkuun, jolloin yritin vähän tunnustella mimmone se on edestä. Kun kaikki hevoset toimii niin erilailla. Zigen kanssa sai olla todella pehmeä käsi ja melkeen olematon tuntuma suuhun niin se toimi ihan hyvin. Tein lähinnä ravissa kaikenlaista (taivuttelin, avoja, ym), laukkaa otin aika vähän vaan kevyessä istunnassa rennosti eteenpäin, ja lopuks vähän taakkeppäin "kokosin" ettei ihan pitkänä pötkylänä sentään kokoaikaa mentäis. Kunnon loppukäynnit ja sitten talliin.


Popsu oli eilen aivan rasittava kun sai laittaa kuolaimet takasin. En ole ostanut mitään kummempia kuolaimia vielä, koska jotenkin en usko että kyse on siitä allergiasta (kuitenkin tällä viikolla menen ne ostamaan). Se vaan painui alas ja pitkäks edestä, oli ihan veltto ja löysä ja epätasainen edestä. Eilen ratsastus jäi aika lyhyeen, myös sen takia että se vähän riehaantui taas lopuksi.

Tänään taas Popsu oli parempi verrattuna eiliseen, josta olinkin aika ilonen. Se oli kevyt edestä, ei painunut alas (välillä yritti hakeutua, mutta terävä pohje ja pidäte -> pää ylös). Epätasainen se oli vielä vähän, mutta parempi kuin eilen ja se riitti hyvin. Taivuttelin sitä paljon ja asettelin ravissa, tehtiin käynti-laukka-käynti jne siirtymisiä, joissa jätkä vähän kuumui. Tänään ei hypitty pystyyn vaan tuli muutama pieni ja säälittävä pukki noiden siirtymistehtävien lomassa. Loppuverkkasin ravissa aika lyhyesti eteen-alas jonka jälkeen pitkät loppukäynnit.


loviisa

kumpumäki


tän kesän kisakuvia

Sitten loppuun ilmoitusasiaa! Elikkä niitä uusia kuolaimia mennään luultavasti tällä viikolla hakemaan ja ensi viikolla Popsun joululahjaostoksille iskän kanssa. Sunnuntaina 18.12 on Nevaksessa seuraestekilpailut, jonne olen itseni ilmottanut 90cm ja 100cm hyppäämään. Se on NevasCupin viimeinen osakilpailu (mä oon nnyt sijalla 9 wuuhuu..) ja sen vuoks siellä on myös glögitilaisuus sen jälkeen. Köhköh, tottakai oon menosa sinne kun ilmasta ruokaa jaetaan, eiku? Äiti toi eilen Popsulle lisää ruokaa (topline & mella).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti