lauantai 22. lokakuuta 2011

HIHS vol.2

Heippa taas! :)

Ensiks kerron taas miten Kiralla ja Popsulla meni eilen, ennenkuin näytän tämän hihs-päivän ostokset teille! Eli Kira käytti jätkällä gramaaneja, ja psst voin näin sanoa että hän jos joku niin osaa myös käyttää niitä, eli ei ollut turpa ryntäisiin pakottamalla vääntämällä menoa jos joku sai semmoisen kuvan kun sanoin sanan gramaanit. Teki vastalaukkoja ja takaosakäännöksiä, pari oikeesti ihan hyvää lisäystä!! :) Jätkä oli tosi hyvän näkönen ja myös kira sano että tuntu tosi jees. Menin ite loppuravit eteen-alas ilman gramaaneja, jätkä oli tosi rento! hienoa.

Kerroin ihan lyhkäsesti vaan, koska nyt pääsen näyttää ostokset !

Ekana Horzen heijastimet suitsiin, eli noi pidemmät pötkylät ohjiin ja lyhyet poskiremmeihin. Nää on oikeestaan tosi kätevät, sillä kohta tulee se aika kun pääsen tallille vasta pimeellä. Toivottavasti nää pelastaa mut ja Popsun auton alle jäämästä.

Meiän yks "jätti-helosan" tuubi on ihan loppu sekä semmonen normaalikokonen, niin päätin ostaa kaks noin pikkurillin kokoista tuubia. Oli tosi söpötkin vielä... Nojoo ehkei siitä söpöydestä mutta Helosania me ainakin tarvitaan.


Horzesta vadelmanamuja jätkälle, aattelin ostaa kun ei se pitkään aikaan oo mitään tommosia herkkuja päässy maistamaankaan. Ei en syötä kertaheitolla vaan pari silloin tällöin :)

Sitten Stubbenin satulasaippua, kuulemma tosi hyvää joten päätin senkin sit ostaa. Kuulemma tarvii pikku tipan sienelle/pyyhkelle ja riittää!


Sitten nää ihanuudet... Eli jos muistatte edellisestä postaukesta sen riimun, niin nää Eskadronin fleeceloimi ja naru kuuluu siihen riimuun, eli on saman sävyisiä/samaa sarjaa. Tosi nätit värit mun mielestä :) Vihdoinkin jätkäkin pääsee taas pissistelemään sävysävyyn kamoilla!! :D


Ruskea nahkariimu, tän ostin kuljetukseen sille. Ja tallilta löytyy jo lampaankarva pehmuste niskaan tohon riimuun :) Mun mielestä tosi näppärä kun saa molemmilta puolilta avattua tosta sivuilta ton. Eli traikussa sinänsä ihan kätevä, kun ei tarvii miettii miten mahun avaamaan riimun seinän ja hevosen välissä, onneks on tilaa toisella puolella ja riimunkin voi avata sit kummalta puolelta vaan!! :D Joo tää on taas näitä laiskan-adan miettelyitä.


Sininen koulupiiska, ostin lähinnä siks kun oli niin halpa ja näytti suht nätiltä. En ottanut kuvaa missä näkyis kokonaan koska ei sitä luultavasti olis ees näkynyt kun olis piiloutunut tohon mattoon...


Ainoa tavara minkä ostin itselleni koko hihsistä, kl pipo! :) Sai 10e halvemmalla kuin yleensä joten oli pakko ostaa. Kun oon ettinytkin pipoa talveks. Tosi kivan värinen, ei mitenkään räikee ja logo ei ainakaan paista niin hirveen näkyvästi :)


Sitten tän päiväiseen taino aamuiseen ratsastukseen. Jätkä oli nyt ihan superhyvä Kiran jäljiltä, tosi rento, kevyt edestä(!!!) ja miellyttämisenhaluinen. Oli oikeasti vihdoinkin kiva työskennellä jätkän kanssa silleen että se oli heti "okei päätä sä niin mä teen"-asenteella liikkeellä :) Alkuun ravailtiin paljon ympyröitä ja suunnanmuutoksia eteenpäin. Sen jälkeen otettiin laukkaa (yllätys sinänsä että ympyröllä).

Sitten harjoitusravissa mentiin pohkeenväistöä. Paljon on vielä siinäkin reenaamista ja hiomista, mutta nyt se menee paljon helpommin ja sujuvammin kuin esim puolivuotta sitten. Videolla on pari pätkää niistä raviväistöistä, ja jos oikeen katsotte niin huomaa selkeästi että mentiin aikalailla takaosa edellä ja saatiin välillä loppuväistöstä korjattua etuosa menemään edellä. Ei siinäkään olis niin kova työ jos se kuski malttais ajatella mitä tekee. Mutta tosi tyytyväinen oon jätkään! Laukkailin väistöjen jälkeen hetken, tehtiin parit vaihdot ja vastalaukkaa onnistuneesti, jonka jälkeen aika pitkät eteen-alas loppuravit.

Tosiaan sieltä videoltahan näkee sit kaikki virheemme, kommenttia vaan tulemaan. Tottakai kaikessa meillä on paljon hiomista mutta eteenpäin ollaan mielestäni ainakin hieman menty? Sain maneesissa samaan aikaan olleelta kouluratsastajalta todella hyviä vinkkejä noiden väistöjen suhteen! Sanoi vielä että kun on ihan välillä vähän katsellut meidän menoa niin on kuulemma paljon paremman näköinen kuin ennen, se piristi :) Kira tosiaan kans eilen sanoi että kaulaan tullut paljon lisää lihaksia, hyvä! :)

2 kommenttia:

  1. tosta stubbenin satulasaippuasta nii meillä on sitä ja se on tajuttoman hyvää, ainaki mulla ollu :) mä käytän sitä sillee, et otan sormen päähä vähäsen ja hankaan sitä ku se on vähä semmosta rasvamaista :D toi mun tyyli on aika hidasta mut se toimii :) käytän sitä kans saappaisiin ;)

    VastaaPoista
  2. voi kun sun ja popsun meno näyttää nii kivalta (:

    VastaaPoista