torstai 29. syyskuuta 2011

Maastoilua + hyppäämistä

Heippa :)

Elikkäs, eilen en päässyt maneesiin, enkä kentälle ratsastamaan jätkää kunnolla koska oli Piia Pantsun valmennukset. Tai no, maneesiin oisi voinut ehkä jopa mennäkin, mutta annoin mielummin rauhan kaikille, etten menis sähläämään sinne häiriten valmennuksia. Jotenka lähdettiin maastoilemaan. Aloitettiin toooosi pitkällä ravipätkällä, jonka jälkeen lyhyt kävelyhetki ja sitten pieni pätkä rentoa laukkaa pidemmällä ohjalla. Sitten pitkä kävelytauko, jonka jälkeen laukkasimme kunnon maastolaukkaa koko tukkitien. Hetkittäin huomasin että "oho, ei oo nyt ihan lapasessa tää jätkä" Nimittäin mentiin kovaa, jopa turhankin kovaa :D Ja kun tiellä oli alamäkiä, niin joissain kohdissa olis ollut ihan hyvä et ois saanu sitä vähän ylöspäin ettei mee nokka maassa täysiä! Onneks ei käynyt mitään. Laukan jälkeen pitkä rento ravipätkä, ja loppumatka kotiin 20min kävelyä.

Oli jätkälle tommonen "tehomaasto", huomas kyllä sen nauttivan vauhista :--)

Sitten tänään, alkuverkkasin aika lyhyesti ravissa, jonka jälkeen otin suoraa laukkaa. Paljon ympyröitä, ja kun mentiin suoralla, niin laitettiin se hevonenkin menemään suoraan. (alkuun tosi vino oikealle). Sitten tultiin noin 60cm pystyä, tehtiin taas eka niitä "kuumumis juttuja", eli noin 5 askelta ennen estettä käyntiin, ja sitten uusi laukka ja 3 laukka-askelta ja hyppy. Nyt tää Popsun kuumaks saaminen onnistui ekalla kerralla jo :D Eli ei tehty paljoa. Jätkä hyppää paljon varovammin ja "paremmin" kun se vähän "kuumuu" tavallaan.

Sitten tultiin pari kertaa 60cm pysty ja noin 90cm trippeli linjaa, tuli 6 askelta väliin, lyhyttä askelta! Tän Popsu tuli tosi hyvin, jotenka tultiin sit 4 kertaa vaan. Sitten tultiin 95cm pystyä lävistäjällä, 2 kertaa, tänkin jätkä tuli hyvin! Eli ei hypätty ollenkaan paljon, sen verran vaan kun jätkä tuntui hyvältä ja oli vielä ite innoissaan niin lopetettiin :) Loppuravit ja sit maastoon käppäilee :)

Ootan jo innolla niitä sunnuntain kisoja Viivin kanssa!

En oo linkittäny mutta tossa pari pätkää laakson koulukisoista.¨

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti