maanantai 26. syyskuuta 2011

Puomityöskentelyä

Tänään olin niinkin ahkera, että raahasin 5 puomia ja yhen kavaletin maneesiin (nelli oikeestaan kantoi kavaletin itselleen, jota mä käytin hänen jälkeen). Tein teille havainnollistavan kuvan siitä miten ne puomit ja kavaletit oli asetettu maneesiin ja minkä laisia tehtäviä teimme.



Alotettiin ravissa 14metrin puomivälillä, ihan rentoa alkuverkkaravia, jonka jälkeen pieni tauko ja alettiin tulla laukassa. Tässä ei lyhennetty eikä pidennetty, vaan otettiin varma 4 askelta väliin. Popsu toimi tällä tosi hyvin joka kerta, ei innostuneena lähtenyt viiden metrin päästä hyppäämällä yli vaan laukkasi kevyesti ja rennosti ne neljä sujuvaa askelta väliin.

Sitten pidettiin tauko puomeista, ja tehtiin siirtymisiä. Käynti-laukka-käynti-laukka jnejne. Popsu alkoi tässä vähän turhautua, kun ensin siirretäänkin käyntiin ja sitten puolen ympyrän jälkeen nostaa uusi laukka, toistettiin tätä nimittäin aika kauan. Tehtiin molempiin suuntiin että sujui moitteettomasti, jonka jälkeen alettiin tulemaan "viuhkapuomeja".

 Eli ei yhtään laukka-askelta väliin, vaan laukattiin yli, mutta piti vähän lyhentää ettei välit jäisi lyhyiksi. Tän tehtävän Popsu teki aika hyvin, pari kertaa laukka pääsi venymään vähän turhan pitkäksi, jolloin kopisteli jalkojaan puomeihin. Tätä tehtävää teimme ympyrällä, vaihettiin pari kertaa suuntaa aina kun sujui.

Sitten tultiin viuhkapuomit, jonka perään 14metrin linja, ja toistepäin. Tääkin yhdistelmä toimi meillä hyvin, välillä jätkä otti kuumaa ja ois halunnut lähteä 14metrin linjalla pidentämään laukkaa (jonka onnistui tekemään itseasiassa pari kertaa). Ja kun näin kävi, niin otettiin pysähdykset mukaan. Eli 14metrin linjalla heti ensimmäisen puomin ylitettyä laukassa pysähdys, heti paikallaan että jätkä malttoi seistä, ja napakasti uusi laukka ja jo askeleen päässä uusi puomi. Tätä tultiin pari kertaa, ihan sujuvasti meni! Toki alkuun pysähdyksestä liikkeelle lähtö oli hankalaa, kun ei ollut koko hepo hereillä.

Sitten tultiin kavalettia, ja huhhuh! Teki Popsu semmoisia mitälie astumisia sen yli. Ensinnäkin se ei innostunut kavaletista yhtään, jonka vuoksi a) hän päätti rikkoa ravilla b) mennä pikänä laamana yli c) välittämättä miten ne jalat nousee maasta kolhien kavalettia. Keksinkin tähän nopean ratkaisun, nimittäin siirtymiset. Menin siis kavalettia ympyrällä, laukkasin aina noin puolet ympyrästä ja vähän ennen kavalettia siirsin käyntiin, ja 3 askeleen päästä kavaletista uudelleen laukkaan, ja se 3 askelta lyhyessä laukassa ja pieni hyppy. Popsu alkoi oikeasti kuumua (!) tätä siirtymisjuttua tehdessä! Ja sehän ei koskaan kuumu, juupajuu, aina se keksii uutta. Sitten jäin siirtymiset kokonaan pois ja sama "kuumuminen" jatkui, sain välillä oikeasti pidellä sitä ettei se ihan räjähtänyt :D

Loppuravit tämän jälkeen eteenalas. Poika tosiaan venytti kaulaa edestakas, mutta ravi oli aika kiireistä ja hätäistä, riippuen varmaan tosta sen kuumumisesta kavaletilla. mutta kevensin itse hitaammin ja olin rauhallinen niin jätkäkin tajus lopulta et hei, tänhän voi ottaa ihan chillisti. Sit vaan loppukäynnit maastoon :)

Sitten, saatiin Viivin kanssa tänään superhyvä idea koulussa äikän tunnilla. Nimittäin, keksittiin Viiville hevonen, jolla hän tulee meidän kyydillä Loviisaan kilpailuihin! Viivi pääsee mukaan, kun hepan omistajalle kävi ja iskälle kävi kahden hevosen kuskaus, jotenka sunnuntaina odottaa aikainen aamuherätys ja pitkä päivä tallilla. Viivin kisamoottori asuu eri tallilla kuin Popsu, jonka vuoks tulee aamulla sit varata aikaa. Viivi tulee nyt 50cm luokkaan, peukut pystyyn! :)

Ainiin, meen nyt luultavasti huomenna koutsaamaan Viiviä ja sen kisapollee! ;)

2 kommenttia:

  1. tosi kiva ku oot viimeaikoina postaillu aika usein :) ja muutenki kivoi postauksii. tsemppii kisoihin!

    VastaaPoista
  2. 50cm omfg en tuu selviimää ;D

    VastaaPoista