tiistai 20. syyskuuta 2011

varustepostaus no.3

Moikka! :)

Taas varustepostausta tulemaan, tälläkertaa olin niinkin ahkera että kuvasin loimet! Tosiaan, olin kipeenä tänään jonka vuoks en mennyt kouluunkaan (kuumetta, kurkku kipeänä, nenä ihan tukossa) ja loimien kuvaaminen kesti 1½ tuntia, olin niin nuutunut ja väsynyt mutta ajattelin että pakko saada jotain aikaiseksi, sillä samalla tulisi siivottua vintilläkin meiän kamat. Sitten kysyin ennen ratsastusta Antilta (anders sucksdorff, tallinomistajalta) että saisinko vaihtaa kaappia. Yks syy miks kysyin tätä niin jätän aina, ihan aina sen oven auki vahingossa ja saan noottia siitä koska se on kulkuväylän tiellä... Ja toiseksi se on pienempi kuin mitä se vapaana oleva kaappi oli ! :D Sain luvan vaihtaa, jes! :) Joten sekin urakka odotti vielä!

Kerron kuitenkin eka miten sujui jätkän ratsastus, ennenkuin meen loimien esittelyyn. Kerron mahdollisimman lyhyesti, en niin yksityiskohtaisesti jottei tää postaus venyis ja venyis mitä se tekeekin jo itseasiassa koko ajan :D Pitkät käyntiverkat, paljon siksak väistöä, volteilla väistettiin takaosaa ulos (varsinkin oikeassa kierroksessa), ravattiin parit ympyrät ja kiemurat jonka jälkeen pistettiin piuhat jätkälle. Alettiin heti menemään rataa läpi, 2 kertaa piuhoilla, jonka jälkeen 1 kerran ilman ja sen jälkeen ilman piuhoja loppu verkat ja kävelyt. Piuhoilla meno oli hieman tasaisempaa kuin ilman, mutta oikeestaan ihan näppärästi meni piuhojen käytön jälkeen! Muutin vähän ohjelmaa, huomenna meen luultavasti sittenkin vaan kävelemään jos sää sallii, torstaina kevyt ratsastus ja perjantaina kira menee edelleen.


Asiasta kukkaruukkuun, LOIMET (laadultaan kuvat ei ole parhaimmasta päästä, johtuen siitä että otin ne vintillä ja siellä ei ollut sopivaa paikkaa missä ottaa hyviä kuvia)


Ylimpänä on kaulakappale-osa joka kuuluu sen alapuolella olevaan loimeen. Loimi on sini-harmaa todella ohut ulkotoppis fleecevuorella. Käytän tätä loimea "kuorena" sisätoppiksille sillä se ei ole kovin paksu. Merkistä en ole yhtään tietoinen mutta veikkaisin olevan Hööksistä.

Alempi loimi on HorseComfortin harmaa ulkotoppis, myös fleecevuorella ja ei-irroitettavalla kaulakappaleella (käännetty pois kuvasta).

Ylempi tummansininen fleece jossa on kaulakappale, jotain random merkkiä taas mutta varmaankin Hööksistä. Tykkään sen hopeasta koristenauhasta,  sekä loimi on tosi siistin ja "hienon" näköinen hevosen päällä.

Alempi harmaa fleece on myös random merkkinen, Hööksistä luulisin, ellei Horzesta? Tää on tosi mukava, sillä on pehmeä ja vähän paksuhko.


 Ylhäällä on Eskadronin fleece, jonka ostin Popsulle HIHSistä viime vuonna. Tykkään oikeen kovasti koko loimesta, se on kätevä ratsastusloimeksi sillä siinä ei ole mahavöitä jotka häiritsisi.

Alempi on valjaskolmion ruskearuudullinen kaulakappaleellinen fleece. Tämäkin on oikeen kiva, tykkään väristä ehdottomasti! Fleece on myös vähän paksumpi ja myös pehmeämpi. Ostin tän myös HIHSistä.


Ylempi on HorsePowerin musta, suht ohut sisätoppis. tästä ei oo juuri mitään sanottavaa?

Alempi taas Jacsonin musta ohut sisätoppis, missä ei ole mahavöitä. Kivan yksinkertainen loimi.


Ylempi loimi on Hööksistä, ostin sen joululahjaksi jätkälle. Rakastan loimen väriä, ruskea ja nuo piristävät vihreät reunat, nam! Loimi on tosi paksu, ulkotppis missä on kaulakappale. Ehkä kivoin loimi mikä Popsulla on :)

Alempi on myös luultavasti Hööksistä tai Horzesta, mutta ostin sen kaveriltani Hannalta käytettynä varmaankin kympillä? Ei kovin paksu ulkotoppis.


Ylempi on Bucasin tummansininen sisätoppis, tykkään tästä aika paljon, jonka vuoks se oli viime talvena kovassa käytössä jätkällä.

Alempi on aivan ihana HorseComfortin paksu villaloimi kaulakappaleella. Siinä on hienot nahkaiset soljet sekä kultainen koristenaura reunoilla!  Tosi hieno ja siisti hevosen päällä. Nyt se näyttää vaan rähjäseltä ja kuluneelta kun on pyörinyt vintin pölyissä.



Ylempi on Hansbon erittäin paksu ulkotoppis, siinä on semmoinen jännä kaulakappale osa joka on pieni läpykkä mikä tulee vain vähän matkaa kaulaa. Väri on ihana! Ruskea-sininen (näyttää kyllä tuo ruskea tossa kuvassa ihan harmaalle..). Loimi on aivan ihana kokonaisuudessaan ja ihmettelen miksi tätä loimea tuli käytettyä niin vähän viime talvena.

Sitten alempana on Bucasin siniharmaa ruudullinen ulkotoppis, suht paksu sellainen. Tää on kiva väritykseltään ja sopiikin jätkälle kuin nakutettu, jonka vuoks oli paljon käytettynä viime talvena.



Ylhäällä on mun rakastama viltti, nimittäin meidän feikki-enkkuviltti! :) Aina ei tarvii olla aito tai huippumerkkiä, tää on ihana loimi tälläisenään, paksu, pehmeä ja käytännöllinen! :) Tosi kätevä vaan heittää päälle alkukäynneiks ja loppukäynneiks.

Alempana vasemmalla on Eskadronin tommonen harmaansävyinen paksu fleece, jossa kiva reunus (puna-valko-harmaa). En käyttänyt tätä melkein yhtään viime vuonna, sillä en huomannut sen olemassaoloa..

Alhaalla oikealla on ProTackin sininen fleeceloimi kaulakappaleella. Tätä käytin tasan kerran viime vuonna, sillä en huomannut tämänkään olemassaoloa.. Mutta tosi kiva loimi, jota tulee varmasti käytettyä ens talvena kun on ProTackin siniset pintelitkin mitkä sopivat loimen kanssa ;)


Ylhäällä luultavasti taas Hööksistä (?) oleva harmaa ratsastusloimi punaisella koristenauhalla millälie. Käytin aika paljon, mutta sinänsä huono kun tuo fleece venyy, niin tavallaan lähtee tippumaan pois hevosen päältä. Sekä se on niin kevyt että pienikin tuuli vetäsee sen pois hevosen päältä.

Alempana on Popsun ihkaomat "tissiliivit", eli tulee sään, lapojen ja ryntäiden kohdalle, ehkäisemään loimien hankaumia. Tulee siis ihan alimmaiseksi ja muut "hankaavat" loimet sen päälle.



Ylimpänä on Jacsonin verkkoloimi, missä harmaat kohdat mm. selässä on fleecekangasta, musta osa on verkkoa. Siinä ei oo mahavöitä.

Sitten keskimmäisenä Eskadronin tummansininen vohveliloimi missä kultainen/keltainen nauha reunoilla. Tää on tosi kiva ja siisti myös hepan päällä :)

Sitten alimpana on meiän naurettavimman näköinen loimi, nimittäin horzen UFO-sisätoppis. Ufo-nimi tulee siitä kun Popsu näyttää ihan avaruusoliolta se päällä. Materiaali on tommosta kiiltävääkin vielä.. :D




Sitten Popsu edustaakin meiän Bucasin sadeloimi päällä. Se on sillä tarhassa päällä tällähetkellä aina kun on sadepäivä. Oikeesti toi loimi on ratsastusloimi, sillä siinä on jalustimille reiät mistä ne saa ulos :D Mutta ei oo muuta ohutta sadeloimea niin siks käytän tota tarhaloimena sillä :)

Sitten unohdin kuvata jätkältä yhden ShowMasterin ruskean tosi tosi tosi ohuen loimen. Se on sillä nyt päällä aina yöt, selän vuoksi. Muuten se on sinänsä aika turha, sillä on puuvilla kangasta joten ei voi pistää tarhaankaan varsinkaan näillä keleillä.

Jäi kuvaamatta myös HorseComfortin haaleankeltainen loimi fleecevuorella. Se on paljon syksyllä tarhakäytössä, varsinkin kun ilmat alkaa viilentyä.

Ohhoh kun tuli pitkä postaus, mutta sain ainakin jotain aikaiseksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti