torstai 22. syyskuuta 2011

ahkerointia

Heipsan! :)

Satulapajalta soitettiin jo alkuviikosta, ja he olivat jostain stalkanneet ja saaneet tietää että meen laaksolle niihin kisoihin vkoloppuna, joten he sanoivat että tulee sinne paikanpäälle katsomaan meiän satulat! :)

2.10 on hieroja, tai no se on joku hierojan tyyppinen, mutta parempi. Saa jumit auki syvemmältä jnejne, enkä tietenkään muista hänen nimeään... Eiköhän se selvii sit viimestään kun on käynyt :D!

Sain kans terkkuja mun ja iskän kaverilta Kimmolta! (helasuo). Olis taas kiva käydä piipahtamassa hänen tallilla joku kerta. Puitteet on kyllä niin hienot siellä!


Eilen oltiin maastoilemassa, ensin oli tarkoitus käydä pitkällä, rauhallisella kävelylenkillä, mutta päätin harkita vielä asiaa ja päätinkin vähän posotella menemään hyvillä pätkillä, en kuitenkaan kylmiltään, vaan alkuun ravattiin 15 minuuttia rennosti. Takaisintulomatka oli sit varsin mielenkiintoinen, nimittäin mä melkeen lensin jätkän selästä! Popsu näki 2 hurjaa moottorivenettä kuivalla maalla vasemmalla, joten piti hypätä se 5metriä oikealle, kääntyä 180astetta ja lähtee täysiä ja parinkymmenenmetrin päässä kääntyä toiset 180astetta ja laukata veneiden ohi hyppien ja pomppien!!! Oli varsinaisen mielenkiintoista pysytellä koulupenkillä kyydissä, ehjin nahoin selvisin, vaikkei ihan aina nää jarrut toimi.

Tänään reenailtiin koulua, joka askellajissa voltteja, paljon asettelua ja taivuttelua, takaosan jumppaamista väistättämällä sitä, siirtymisiä (ravi-käynti-ravi) ja vähän keskilaukkaa. Alkuverkassa Popsu oli vähän unessa, ravattiin pidemmässä muodossa pohkeen takana, no annoin alkuverkan mennä Popsun mielen mukaan, jonka jälkeen pidettiin lyhyt parin minuutin kävelytauko, ja sit jatkettiin harjoitusravissa radan osia jyystäen.

Olin aika yllättynyt, sillä Popsu pysyi lyhyenä ja tasaisena lähestulkoon koko ajan, teki mitä "vaadin" siltä ja muutenkin oli nyt jotenkin erittäin positiivinen! Sain laukassa ensin työskennellä oikealle kunnolla ennenkuin alkoi siinä toimia, mutta muuten se oli aika tasainen ja hyvä!

Paitsi meillä oli peruutukset alkuun hankalia (reenailtiin niitäkin), Popsu tuli hyvin pysähdykseen, seisoi paikallaan maltillisesti, mutta kun piti ottaa ne 4 peruutusaskelta niin se meni siten että pää kattoon ja en liiku mihinkään. No pehmeämpi käsi itsellä ja puolipidätteitä ja toistoja, niin johan alkoi sujumaan ja jätkä pystyi jo rentoutuu peruutuksessakin nostamatta sitä päätä kattoon asti. Sitten oli myös ravi-käynti-ravi siirtymiset erittäin vaikeita Popsulle... Ensiks oli ongelma "mä en voi siirtyä käyntiin tässä" ja sen jälkeen "mä en voi enää ravata" :D Nää ongelmat oli kuitenkin eri aikaan, lopuks ei ollut enää kumpaakaan. Näitäkin toistettiin ja toistettiin toistamisen jälkeen, kun ekaks ne oli liian kiireisiä, hätäisiä, ei-valmisteltuja, HUONOJA! Lopuks ne oli pehmeitä ja parempia, joita pystyi jo kutsua siirtymisiksi.

Sitten voltteja voltteja voltteja, pituushalkaisijoita tultiin suoraan, tempon vaihteluja ravissa, siirtymisiä, pysähdyksiä, paljon sekaisin kaikkea mahdollisimman huolellisesti tehtyinä. Tarkoituksena että sain jätkälle paljon tekemistä, ettei se aina olis pääty-ympyrällä pyörimistä tai maneesin seiniä pitkin juoksemista, ja onnistuin mielestäni aika hyvin saamaan hommia sille ja myös tekemään niitä hommia! :)

Loppuverkat eteen-alas jonka jälkeen kävelylenkki maastossa :) Popsu on super kouluhevonen jo!...tai sitten ei, pysytään mielummin esteratsastuksen parissa.

Pesin koulukamat tänään, kannusremmit, saappaat ja siistin jätkän harjan, hännän, korvakarvat ja ruunurajat, sekä kiillotin sen. Kunhan vaan pientä hemmottelua! Tottakai se sai myös namitikkaria (lik it-herkkua) päivän päätteeks :)


tsekkaa jätkän uus pottaotsis!



siistitty ruununraja.


Kira menee huomenna! Apua on jo torstai, enää yhen kerran tallille ennen kisoja... Toivottavasti menis hyvin! Kerron huomenna vähän lisäinfoa teillekin meiän lähtöajasta sunmuusta mitä nyt tapahtuukaan, valmistelut jne :)

1 kommentti: