keskiviikko 7. syyskuuta 2011

Pikapostaus uskonnontunnilta.

Moikka! :)
Harmikseni pari lukijaa kadonnut taivaan tuuliin, mutta ei se mitään :)


Eilen olin Piian kanssa tallilla (piia = ei hevosihminen), ja oli tosi hauskaa kuunnella Piian sanastoa Popsua kuntoon laittaessa! Tässä muutama:


Karsina = häkki
Suitset = narut
Loimi = pressu.

Hahaha tolle pressulle nauroin ehkä eniten!! :D

Mut Popsu oli oikeen mainio, käynnissä taivuttelua volteilla, loivaa avoa ja takaosan jumppaamista väistättämällä sitä yleensä uran sisäpuolelle. Ravissa annoin sen kulkea jopa vähän pitkänä, kunhan venyttäisi kaulaa alaspäin ja kulkisi mahdollisimman rentona heti ensalkuun. Oikealle asettuminen ja taipuminen oli taas (no niinkuin yleensäkin on meillä ollut) ravissa vähän hankalaa. Tehtiin ympyröitä, paljon suunnanmuutoksia ja asetteluja.

Laukkaa nostettiin  vaan käynnistä, niin että jätkän kaulan muoto pysyis nostossa ja noston jälkeen mahdollisimman tasaisena. Ei siis niin että kädellä vemputettiin turpa ryntäisiin vaan kevyt ja vakaa käsi joka mahdollisimman paikallaan rentona, ja sitten laukka avut. Eka tuli aika sähellyksiä koko nostoista, mut kun sain jätkän kunnolla pohkeelle niin nostoista tuli reippaampia ja tasaisempia. Olin ihan tyytyväinen :) Loppuravit pidemmällä ohjalla eteen-alas tarkotuksella.

Hieroja kävi perjantaina ja soitti mulle toissapäivänä ja kertoi diagnoosin. Eli jo varatessani hierojalle aikaa, sanoin epäileväni jätkän lapojen olevan jumissa, ja niinhän ne olikin. Hieroja tulee ens viikolla viimestään avaamaan ne uudestaan. Sekä selkä oli jumissa, joka luultavasti johtuu satulasta. Soitan satulapajalle tällä viikolla et saatais satulat topattavaks  tai jopa kokonaan uusiks jos ne on täysin epäsopivat.

Nyt lähen kuviksen tunnille, tää oli vain pikapostaus! :)

1 kommentti:

  1. haha sika hyvä toi pressu =DD mun kaverit oli kans käymäs tallilla ja sit ku toinen niist näki satulatelineen nii se kysy et onks toi leevin ja kaapon pepun raaputin =DD

    VastaaPoista