torstai 7. huhtikuuta 2011

Surkea ratsastaja = penkin alle mennyt estetunti

Elikkä niinkuin otsikosta voittekin jo päätellä, estetunti meni päin mäntyä oikeesti! Puomeja lens ja hypyt laakeita, oivoivoi... Onneks ees joitan meni vähäsen hyvin, ja niitä 'onnistuneita' pätkiä laitoinkin videolle kasaan ja ne voittekin sitten itse katsoa ja tuomita :)

Tehtiin aluks 20 minuuttia ympyrällä ravin ja laukan lyhentämistä, ja aina kun Popsu lyhens pienen pätkän hyvin niin päästettiin se eteenpäin. Välillä tehtiin niin että lyhennyksen jälkeen jatkettiin 'täysiä' uraa pitkin kierros maneesissa, ja välillä sieltä myös vaihettiin suuntaa ja palattiin ympyrälle lyhentämään. Tää meni ihan hyvin, vaikka välillä piti vähän avittaa kannuksella lyhennyksissä että ylläpitäis tahdin.

Tän jälkeen tultiin yksittäisenä porttia lävistäjällä, niin että lyhyt sivu mentiin täysiä ja kun saatiin suoristettua kulman jälkeen niin alettiin lyhentää, ja lyhennettiin askelta ihan esteelle asti että tulis ryhdikkäämmin ja esteen jälkeen pysähdys Robbyn viereen. No este oli niin pikkanen että astumalla Popsu sen yli pääs ja täten ne "hypyt" ei ollu hyviä.

Sitten tultiin pysty-okseri linjaa, joka oli viidelle asekeleelle tarkotettu, mutta meiän  piti tulla se kuudella. Ihan hyvin meni tämä, pienillä esteillä, kun korotettiin nii tippuili puomeja pariin kertaan. Tultiin myös okseri-pysty suunnassa tää, ja tässä jäi helposti vähän lyhyeks väli ja just tuli tosi lähelle sitä pystyä. Tehtiin kans niin että tultiin eka portti lävistäjällä ja sitten okseri-pysty linja. Tää meni kans ihan ok.

Tultiin pari erilaista rataa, joilla esteet oli 80-90cm, pari rataa meni ihan hyvin oikeestaan, mutta sit muuten meni päin persusta. Tuntu ettei Popsu tehnyt mitään ja esteet tippuili ja mä kämmäilin selässä kun ei ole tarpeeksi taitoa ja PLÄÄH!! Voisin listata nyt 1000 virhettä mitä ehdin tehä siellä ja mitä Popsukin vähän teki muttei niin pahasti kuin minä. Olin niin vihanen tunnin jälkeen itselleni. Sanoinkin Robbylle että mun mielestä tää tunti meni huonosti, niin Robby sanoi että ei mennyt kun tehtiin vähän haastavampaa Popsulle kun piti koota ennen estettä ja pysyä lyhyenä. Pyh, se meni huonosti. Kun ollaan ennenkin tehty tän tapasta ja ei mennyt läheskään näin huonosti. AAAA, okei nyt lopetan tän angstaamisen tänne :D



no voi kettu, en saa sitä videoo lisättyy tänne missä tultiin ratoja ja isompaa :o kokeilen huomenna uudelleen! tossa on kans eiliseltä videoo :)

Kysyin Robbylta kans että mitkä luokat olis järkevä mennä sunnuntaina kotikisoissa, niin hän sanoi että 80 ja 90cm koska Popsu ei oikeen hyppää tai innostu niistä 70cm esteistä, mikä on kyllä ihan totta. Mutta vähän kummastuin, ja nyt pelottaa kun en tiiä että uskallanko oikeesti mennä sitä ysikymppiä.. Pelkään lähinnä sitä että puomit taas alkais lennellä alas ja sit katsomo kattois ja miettis kuinka huonoja noikin nyt on.. :( Esiintymiskammo :D noei.. Mut oikeesti äh. Kai se on mentävä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti