tiistai 5. huhtikuuta 2011

Koulun kuvaus sessiot ja meikä back in the saddle! + varustepostausta ;)

Jepajee, jouduttiin Viivin kans Sipoonjoen koululle Nikkilää aamulla esittää/juontaa ne historia projektit, jonka jälkee takasi Sipoonlahteen. Otettiin ruokiksel kamera messii ja lähettiin ulos ottaa kuvia meistä, ja toki oppitunneillakin tuli kuvattua vaikka kuinka maikat kiels.. Ihan kivoja tuli :) Ja laitankin tänne mun meikkipussin sisällöstä kuvan ja selitän vähän niistä tavaroista, sekä asukokonaisuus kuvan ja pari kaverikuvaa! :)

Eli, hiusharja, Mavalan kynsivoide, musta kajaali, Lumenen kulmakynä, Blistex ja labello huulirasvat, tommonen poskipuna huisku (poskipuna ei ollut meikkipussissa mukana tänään), Rimmelin ripsiväri, Maybellinen meikkivoide ja meikkivoide sieni joka on erittäin kärsinyt, puuteri jonka äiti toi Irlannista, pari ponnaria ja pinnejä.

Tän päivän asu, valkonen ja ruskea toppi molemmat H&M, musta huppari H&M, beiget housut Gina(?), vyö Gina(?), Reebokit Stadium, aurinkolasit on Piian. :)
Meikkipussin sisältöön haluan lisätä pari tavaraa, eli sinne kuuluu myös välillä kolme erilaista pientä luomiväripalettia (tosi hillittyjä värejä ilman mitään mega glittereitä), aurinkopuuteri (käytän kuitenkin tosi harvoin, tosi vähän), poskipuna, pari kynsilakkaa, ripsientaivutin (käytän hyvin harvoin), käsivoide ja mun silmätipat! :)





Tallilla sain kuulla hyviä uutisia heti alkuun, nimittäin Anne (tallityöntekijä) oli laittanu Popsulle kengän! :) Jes, eli pääsin jo ratsaille. Tosin se oli normikenkä minkä Anne laittoi ja kaikki muut kolme kenkää sivukäänteellisiä... Hehheh, no onneks kenkääjä tulee viikolla niin saa ihan uudet kengät! Oikeen nolottaa sitten nähdä meiän kenkääjä kun etukaviot on kasvanu iha hirveesti ja kun se takakenkä on erilainen kuin muut..

Käytiin eka kävelee pitkät alkukäynnit maastossa, ja alotettiinkin pitkällä käyntiverkalla sit maneesissakin. Väistäteltiin takaosaa, taivuteltiin kaulaa liioitellusti volteilla pari kertaa.  Käynti meni välillä semmoseks 'passikäynnin' tapaseks söhläykseks, mutta kun eka otti ja päästi, otti ja päästi ohjalla niin se tepsi ainakin tähän herraan ja käynti 'normalisoitui'. Ainakin tuntui siltä =D Ravailtiin sitten kans hetki, ja koitin pitää ohjat kädessä, ja tarkkailinkin sitä kovasti. Sillä oon huomannut, että kun Popsu alkaa myödätä vähän niskasta niin mä heitän ohjaa sille enemmän ja se sitä kautta sitten pidentyykin aina.. Mutta kun pidin katseen menosuuntaan, ohjat kädessä ja pohkeet kiinni, sekä keskityin huolella tekemiseeni niin johan Popsu alkoi kun alkoikin menemään tosi näppärästi! :o

 Kulki mukavan lyhyenä ravissa edestä, tietysti niska olis voinut aina olla korkeammalla mutta nyt en lähtenyt muokkaamaan tästä enempää, sillä ei ole ennen mennyt näin lyhyenä ja samalla eteenpäin pyrkivänä itsestään heti alkuun. Annoin sen mennä nyt näin ihan rauhassa, ja toimi oikeen hyvin! Parit ympyrät sinne tänne ja sitten käyntiin. Ei meinannut eka nostaa laukkaa pienestä puristuksesta, joten vähän raipalla autoin kevyesti, toimiko? ei. Tiedän näin ei saisi tehdä, mutta samalla kun annoin pienellä puristuksella laukkapohkeet nojasin aavistuksen eteen (tuli itsestään tää nojaus, en suunnitellut) niin sitten Popsu nosti laukan, mutta tuntu että ois nostanu 'ajamalla'. Joten eiku käyntiin ja uudelleen, tän ekan 'noston' jälkeen se nostikin sitten jo pienestä avusta. Laukassa Popsinakki oli tosi hyvä! Ajoittain vino, mutta kulki hyvässä muodossa (lyhyt).

Sitten mentiinkin pienen paussin jälkeen harjotusravia, ja alettiin harjottelemaan pohkeenväistöjä kunnolla! Tässä käytin hyvin paljon niitä Hockuksen antamia vinkkejä (ratsastajan painopiste, ohja, pohje, hellitä!). Ja ne toimi oikeen loistavasti! Ennen kun oon yleensä nojannut ja kallistanut painon juuri väistön vastakkaiseen suuntaan, kun Hockus neuvoi että istu keskellä satulaa! Oon siis tietämättäni kallistanut mun painopisteen väärään paikkaa väistäessä, ja täten myös istunut ihan vinossa. Mutta nyt tein siis sik-sak väistöjä pitkillä sivuilla, molempiin suuntiin niin että siitä tuli suurinpiirtein tämän näköinen kuvio /  \ /  \ yhdelle pitkälle sivulle siis. En jaksanut piirtää paintilla tai millään joten improvisoin vähän! =D Popsu väisti nyt paremmin vasemmalle kuin oikealle, viimeks oli toiste päin. Mutta pari oikeen kivaa ristiaskelta tuli jopa! :)

Tän jälkeen laukkailtiin vielä, ja lyhennettiin askelta uralla ja ympyrällä. Popsu sai laukata nyt vähän pidempänä. Loppuraveissa annoinn puolpitkät ohjat ja jätkä painoi ja venytti kaulaa oikeen alas ja pärskähteli :) Loppukäynnit maastossa :) Tähän loppuun laitankin meiän harjakassin sisällön!


Kaks ylintä vaaleeta harjaa vasemmalla on jotain toooosi ihania ja pehmeitä luonnonharjoja, samoin niiden alapuolella oleva ruskea pöläri on joku luonnonharja, sen vieressä kovaharja, oikeella ylhäällä on pölyharja, kumisuka, hieronta suka ja kavioharja. Käytän aika lailla kaikkia harjoja yhtä paljon :)

Ylhäällä on kolme harjaa, joissa alimmassa on myös veitsi osa harjan alla näppärästi, vasemmalla on harjakampa ja nyppimäveitsi mikälie :D, alhaalla kaviokoukut jotka on 'käyttö järjestyksessä', eli käytän tota vasemmanpuolista eniten (aina) Muita käytän tilsojen poisto koukkuina, eli ne saa katketa/vääntyä/ mennä poikki.

Sakset, neljä heijastinta hepan jalkaan, tussi, ensiapujuttujen teippi, lik it herkkutikkari jätkälle :)

Helosan, pikku Arnica, Aloevera suihke, W-linimentti, aloevera voide, natusan sinkkivoide, haavaspray! Tässä olikin sitten noin murto-osa näistä puteleista ja purkeista mitä meiltä viellä kaapista löytyy... :D

Ps. toivottavasti ketään ei haittaa, kun tää teksti vaan venyi ja venyi, ja toivottavasti joku edes jaksaa lukee tän ! :D

2 kommenttia:

  1. kiva et pääsit jo ratsastaa, onks muute sul mitää kisa suunnitelmii? ku sellane kisa suunnitelma juttu vois olla aika kiva nii tietäis mist sut vois bongaa joskuks (;

    VastaaPoista
  2. Tavallaan on kisasuunnitelmia, mutta tavallaan ei =D Niinkauan vois sanoo että ei ole, kunnes saadaan hankittua oma traileri. Mutta kotikisoissa käydään aina. Voisin kyllä pistää vähän alustavaa kalenteria tänne, JOS saan aikaseks, mikään ei tietty ole varmaa:)

    VastaaPoista