sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Toistan: voittajan on helppo hymyillä!

Taas minun oli pakko paljastaa heti otsikossa miten meni, vaikka eihän se kerro että oliko suoritus minkälainen. Malttakaa lukea loppuun, sillä koitan kirjoittaa pitkän ja kattavan postauksen nyt. 

Tallilla letitin ja harjasin Popsun, jonka jälkeen menin maneesiin kävelyttämään sitä noin 10minuuttia, sillä sen takaset oli hieman turvoksissa. Viivin kanssa rupateltiin niitä näitä, kannettiin trailerista väliseinä pois, laitettiin heinäverkko ja kannettiin kamat autoon. Enää Popsulle kuljetussuojat ja eikun menoksi, se käveli hyvin traileriin ja oli matkan nätisti kyydissä. 

Savijärvelle saavuttua menimme Viivin kanssa maksamaan meidän lähtö, kyselemään aikatauluista ja katsomaan verrytteleviä ratsukoita. Silloin kun ensimmäinen ratsukko lähti radalle, niin menimme ottamaan Popsua ulos trailerista ja laittamaan sitä kuntoon. Se tuli todella nätisti ulos ilman rynnimistä, mitä välillä on ehkä ollut. Laitettiin nopeasti kamat päälle sekä hevoselle että minulle, ja eikun selkään. 

Verryttely oli radan vieressä ulkokentällä, joka muuten oli erittäin mutainen/liejuinen. Kouluaitojen sisällä pohja oli parempi, sillä siinä oli niin moni jo tallannut että oli tullut hyväksi. Käynnissä asettelin,taivuttelin ja väistättelin Popsua, sekä tein pysähdyksiä ja peruutuksia. Ravissa  annoin sen mennä ensin vähän pidemmässä muodossa, mutta nopsaa keräilin ohjaa ja pyysin sitä tulemaan lyhyemmäksi. Se tuntui erittäin näppärälle ja mukavalle verryttelyssä, vaikka oli ehkä vähän raskas kädelle.  Sain siitä makeita keskiraveja irtoomaan (mitkä ei onnistuneet radalla). Kävelin pitkään yhdessä vaiheessa, jonka jälkeen otin laukkaa ja ravia ja sitten pieni kävelytauko ja viimeistelyt ja radalle. 

Alkutervehdys oli hyvä, tunsin sen ja tiesin sen, mutta kun lähennyttiin tuomaripäätyä, niin Popsu vähän jännittyi enkä saanut sitä ratsastettua ihan kulmaan asti. Ensimmäinen keskiravi lävistäjällä oli laimea, en saanut irti oikein mitään, voltti vasemmalle-se ei ollut sisäpohkeen ympäri. Toinen lävistäjä keskiravissa oli parempi kuin ensimmäinen, mutta siltikään ei ollut tajunnan räjäyttävä. Voltti oikealle oli ihan ok. Kolmikaarinen kiemuraura oli vähän niin ja näin sekoilua, lävistäjä jossa käyntisiirtyminen oli hyvä. Keskikäynnissä lävistäjä oli järkyttävä mielestäni. Pysähdys ja peruutus meni hyvin! Laukannostot  oli mielestäni aika hyvät, tapahtui annetussa pisteessä ilman mitään rikkoja. Laukka olisi voinut olla energisempää, mutta olen tyytyväinen. Ensimmäinen lävistäjä keskilaukassa tultiin vinosti ja ei lisännyt kunnolla, toinen lävistäjä keskilaukassa oli parempi, mutta olisi voinut olla enemmän eteen. Lopputervehdys oli hyvä. 








Anteeksi että lauseet on vähän hassuja ja pilkut ja pisteet ties missä. Olen tyytyväinen, että meidän alku- ja lopputervehdykset, sekä radalla ollut pysähdys meni hyvin. Popsu pysähtyi jalat suurinpiirtein tasan ja säilytti jotenkuten pienen pyöreän muodon, yleensä kun jalat harottaa minne sattuu ja pää nousee ylös ja selkä alas. 

Pisteitä saatiin vitosesta kasiin asti, mutta aika tasaisesti kutosta. Prosentteja tuli 61,2 ja voitto napsahti! 
Loppukommentti: "Näyttävä ja tahdikas esitys. Esitä selkeämmät siirtymiset ja ratsasta rohkeammin keskiaskellajit eteen, niin saat lisää näyttävyyttä esitykseen." Olen tyytyväinen, vaikka rata ei ollut niin kovin siisti :)



Kun olimme selvinneet palkintojenjaosta, niin vietiin Popsu autolle ja otettiin siltä varusteet pois, laitettiin kuljetussuojat päälle jalkojen harjaamisen jälkeen ja laitettiin se traileriin, minne se käveli taas mutkitta. Matka takaisin Nevakseen sujui hyvin, Popsu oli nätisti kyydissä ja kun saavuttiin Nevakseen niin se tulikin sieltä poiskin nätisti. Otin sykeröt pois, kuljetussuojat pois, annoin sille ruuat ja hoidin sen varusteet ja lähdin kotia kohti. 
Palkinnoksi  pussi missä oli 2 hiusverkkoa, kiiltoa antava shampoo ja ruusuke. 

Kiitos Viiville avusta ja kuvista :) Pieni info: Ensi viikonloppuna emme menekään Husöseen kisoihin, sillä metrin luokkaa ei järjestetäkkään kun ei ilmottautuineita ollut tarpeeksi. Menemme sen vuoksi kotikisoihin, joissa myös Kira menee Popsulla kavaletti GP-luokan :)


1 kommentti:

  1. Wow!! Aivan upee hevonen!! :)) Liityn lukijaks sulle koska rupesin heti tykkäämään siitä! :))
    Liityks mun lukijaks kanns?:) heeiidi.blogspot.fi

    VastaaPoista