tiistai 18. syyskuuta 2012

Tavoitteet ensikaudelle, sekä pidemmän tähtäimen tavoitteita

Pari lukijaa on tätä postausta jokin aika sitten kysellyt, sekä tänään puhuin Kiran kanssa tallilla meidän tavoitteista, joten päätin että teen nyt tämän postauksen kun ei ole muutakaan aihetta mistä kirjoitella.

Ensikaudeksi olen suunnitellut tällaista:

Rataesteet:

Yritän saada mahdollisimman siistejä, sekä varmoja 100cm ratoja alle seura-aluetasolla. Jos kaikki sujuu hyvin tai vaikka ei sujuisikaan niin aion startata muutaman 110cm radan. Jos ne menee varmasti ja ihan hyvin, niin jäämme luultavasti taistelemaan siisteistä 110cm radoista jatkossakin. Jos 100cm radat sujuu yhtä hyvin tai paremmin mitä nyt on mennyt, niin jätämme ne 90cm ratojen menemiset pois. Tottakai jos ongelmia isommilla esteillä kehittyy niin palaamme vähän taaksepäin hakemaan varmuutta ja korjaamaan ongelmat, mutta tarkoituksena olisi päästä pykälä eteenpäin. Jatkan taas pian estevalmentajani Robbyn valmennuksissa käymistä, talven toivottavasti hyvin aktiivisesti.



Koulu:

Tämä on se vaikein asia mille asettaa tavoitteita, ainakin meidän kohdalla. Ikinä ei voi tietää mikä siellä Popsun päässä vinksahtaa, mutta nyt on nähtävästi kouluratsastus sen mielestä paljon hauskempaa kuin esteratsastus, tai sitten minä olen saanut vain jonkun oikean vaihteen päälle kun koulukisoja olemme kiertäneet. Kuitenkin tavoitteena olisi jättää HelppoC radat kokonaan pois, ja jatkaa HelppoB-HelppoA radoilla. On ehkä liian aikaista arvioida mitään, sillä emme ole kertaakaan startanneet HelppoA-tasoisessa lluokassa, niin en voi tietää kuulummeko edes vielä sinne tasolle, mutta se on nyt asetettu tavoitteeksi ensi kaudelle. Jatkan myös pian kouluvalmentajani Andersin kouluvalmennuksissa käymistä. 

Kenttä:
Ensi kauden kisaan luultavasti vain tutustumisluokkia, sillä harraste on liian helppo ja hevosten helppo liian vaikea. Meillähän ei ole valmentajaa, joka auttaisi maastoesteillä, joten sen takia asia on hieman kinkkinen. Koulu taas tutustumisluokassa on aika lälly, esteet myöskin 90cm, maastokin olin Kangasalalla helppo, mutta en koe olevani tarpeeksi valmis Popsun kanssa menemään hevosten helppoa, ainakaan hyvällä menestyksellä. 


Pidemmän tähtäimen tavoitteita:

Tänään kun juttelimme Kiran kanssa näistä pidemmän tähtäimen tavoitteista, niin hän sanoi että tolla hevosella sä tuut vielä joskus starttaamaan vaativaa. Siitä lähti se ajatus, että jos valmentautuisin ahkerasti, keräisin sille takapäähän voimaa ja potkua, saisin sitä koottua, saisin sen toimimaan täydellä teholla ja opettelisin ensiksi ratsastamaan, ja jatkaisin ahkerasti harjoittelua parikin vuotta, niin saattaisin oikeasti ehkä olla siinä pisteessä Popsun kanssa että hei perkele, nyt me ollaan menossa ensimmäistä vaativan rataa kisoissa. Tottakai jos nyt katsotte tuota viime koulukisojen rataa niin voitte nauraa mut ja mun tavoitteet pihalle ihan mennentullen, mutta jos oikeasti tästä lähtisi tosissaan rakentamaan niin miksei? En midä mahdottomuutena, mutta ei se itsestään onnistu.

Rataesteillä tavoitteet 120cm luokkiin. Saa nähdä kuinka pitkä tie täytyy kulkea ennenkuin siihen pisteeseen päästään. Rataesteillä meidän ongelmat ovat laukka. Sitä on vaikea säädellä juuri mihinkään, lyhentäminen vaikeaa, pidentäminen helppoa mutta kun haluat sen uudelleen kiinni-se ei tule. Tottakai takapäähän lisää voimaa, hyppyyn lisää voimaa, parempaa tekniikkaa, tarkkuuta ja tasapainoa. En minä itse olisi valmis menemään 120cm ratoja millään hevosella nyt, mutta en usko että se olisi mahdottomuus Popsunkaan kanssa sitten myöhemmin. 

Kenttää haluaisin tulevaisuudessa mennä hevosten helppoa Popsun kanssa, en lähitulevaisuudessa, vaan joskus pidemmän ajan jälkeen. Ne maastoesteet olisi luultavasti se isoin "ongelma" ylitettäväksi kenttäkilpailuissa, mutta uskon että sekin ongelma on loppujen lopuksi ihan helppo ylitettävä. 



Nämä jotkut ovat teidän mielestä ehkä vähän puun takaa haettua, mutta itse en nyt pidä mitään mahdottomuutena. Ja voihan nuo jotkut oikeasti onnistuakin sitten 5vuoden päästä?  Pitäisi vain valmentautua paljon säännöllisemmin, treenata paremmalla kaavalla, kilpailla sopivalla tasolla ja siirtyä vaikeampiin luokkiin vasta kun on varma että: minä pystyn, hevonen pystyy, me pystymme. En ota osaa enkä arpaa siihen jos olen huolimattomasti kirjoittanut jotain väärin, joku ymmärtää jotain väärin tai jos jostain tulee jotain sanomista. 



Älkää te heikkohermoisimmat tosikot ottako tätä niin vakavissanne :)


2 kommenttia:

  1. Ootko aaatellu jossain vaiheessa popsun kanssa startata junnujen kenttä sm? Tai siis eiks sulla oo vielä jonkun verran vuosiakin? (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan mulla junnuvuosia vielä vaikka muille jakaa (tai no ei ehkä jaettavaks..) Mutta nyt kun mietin niin eihän tuo ehkä olisi mikään mahdottomuus :) Sain juuri ajatuksen!

      Poista