sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Voittajan on helppo hymyillä

Otsikko ehkä paljastaa jo liikaa, maltattekohan enää lukea koko postausta?

Aamupäivällä kuvasin Nelliä ja Ziggeä kentällä, kun hän oli ratsastanut niin lähdin hoitamaan Popsua. Letitin sen loppuun, harjailin ja puunailin sitä jonkinverran. Iskä tuli joskus puoli kahden aikoihin hakemaan, joten ripeästi kamat autoon, Popsu traileriin ja eikun menoksi.

Kisapaikalla sain tietää että ne olivat aikataulusta hieman myöhässä, mutta se ei haitannut. Katseltiin HelppoC luokan ratsukoita, sekä sitten KN Specialin ensimmäisen verryttelyryhmän verkkaa, jonka jälkeen lähdettiin ottamaan Popsua ulos traikusta. Laitettiin se aika nopeasti kuntoon, jonka jälkeen lähdin hiekkatielle kävelemään alkukäyntejä. Verryttelin käynnissä sänkkärillä, jossa otin myös myöhemmin ravia eteen-alas tyylillä. Popsu tuntui hyvältä jo käynnissä verrytellessä, jes!

Kävin tässä välissä kävelemässä hiekkatiellä, jonka jälkeen Nelli tuli sanomaan että voin mennä verryttelemään. Aloitin heti ravissa työskentelemisen, tein muutamat askeleen pidennykset, taivuttelin ja asettelin, tein voltteja ja paljon epämääräisiä kuvioita. Verryttely oli kyllä järkyttävä ja moni tuli vähän tielle (en kiellä ettenkö itse olisi vahingossa/huomaamatta mennyt jonkun muun tielle), tuntui etten saanut verryteltyä kunnolla. Popsu oli muuten ihan hyvän tuntuinen. Kun verryttelyaika loppui niin menimme pienelle alueelle kävelemään, jossa otin vähän ennen minun rataani ravia herätelläkseni Popsua.

Rata meni ihan hyvin, vaikka Popsu ei tuntunut niin säkenöivän hyvälle niin se näytti mielestäni ihan mukavalle.  Radalla meni alkutervehdys, pysähdys ja vasemman laukannosto pieleen. Alkutervehdys oli epätasainen, pysähdys oli järkyttävän näköinen ja hyvä kun sain vasenta laukkaa edes nostettua! :D Ilmeisesti muut asiat meni hyvin, sillä saimme 67,60% ja nappasimme luokan voiton! Vähän tuli ehkä puun takaa, sillä ehdin jo kertoa että lopetin ratsastuksen ja rata ei ollut niin hyvä, blaablaablaa.









Jätkä oli sitten niin hienona niin hienona palkintojenjaossa, kunniakierroskin meni niin hissutellen kauniisti laukassa, eikä tättärää häntä suorana niinkuin yleensä. Olen tyytyväinen, kyllävain! Näillä fiiliksillä nyt mietin että menenkö 30.9 Savijärvellä meidän ensimmäisen helppoA-tasoisen luokan vai pysyttelenkö vielä helppoB-tasolla?? Hmmhmm.. Katsokaa meidän video radasta ja katsokaa kuvat, kertokaa sitten ja heittäkää omia mielipiteitä siitä, menenkö vielä helppoB vai menenkö jo helppoA? Pelottavaa! Kiitos Fanny, Wilma ja Nelli avusta/seurasta/kuvista/videoista! :)



En saanut selvää tuomarin loppukommentista muuta kuin että "Sujuvaa ja helppoa". Yleisvaikutelma kuitenkin:
1. Askellajit 7p
2.  Lennokkuus 6p
3. Kuuliaisuus (luottavaisuus, sopusointuisuus, liikkeiden keveys, kuolaintuntuman pehmeys ja etuosan keveys) 7p!!
4. Istunta 7p!!
5. Oikeiden teiden seuraaminen 7p





Palkinnoksi vadelmaherkkupaloja popsulle ja joku saippua :)

LISÄÄN VIDEON MYÖHEMMIN TÄHÄN POSTAUKSEEN

9 kommenttia: