torstai 6. syyskuuta 2012

Pikaiset kuulumiset

Olen pahoillani tästä pienestä postaustauosta taas, mutta ei innosta tulla kirjoittamaan ilman kuvia. Ajattelin kuitenkin nyt vähän ryhdistäytyä ja kertoa tästä viikosta. 

Kävin ostamassa Popsulle BE-vitamiinia ja "silmäpyyhkeitä" Cavallosta muutama päivä sitten.
Noi "silmäpyyhkeet" ovat jotain desinfioivia, ja sopii kuulemma
Popsulle sen silmätulehduksen vuoksi.

Vähän epäselvä kuva, mutta Fanny piirsi hienon kuvan mulle!
Se esittää Popsua :D

Maanantai
Harjoiteltiin pieniä osia B-merkin kouluohjelmasta, teimme ravissa pohkeenväistöjä, sekä työskentelimme käynnissä paljon. Popsu oli hyvä, se pysyi aika tasaisena, kevyenä ja tarmokkaana. Loppua kohden se tuli vähän raskaammaksi ja tahmeammaksi, kun se väsyi niin paljon. 

Tiistai
Menin aika kevyesti, noin puolituntia maneesissa harjoitellen radan alkuosaa.Popsu oli epätasainen ja raskas edestä, enkä saanut ratsastettua takajalkoja alle ollenkaan. Meno olikin sitten sen näköistä, joten lähdin maastoon kävelemään pitkät loppukäynnit pienen keventelyn jälkeen.

Keskiviikko
Popsu oli huomattavasti parempi kuin eilen, mutta ei mikään super. Harjoittelimme käyntiosuutta ja alun raviosuutta radasta (pohkeenväistöt, temponlisäys ravissa, voltit ravissa, pituushalkasijoita jne). Temponlisäykset meni erittäin huonosti, kun pyysin Popsua lisäämän, se nosti pään, laski selän ja lähti kipittämään. Myönnän ettei minun malttini kestänyt, joten en korjannut asiaa loppuun asti vaan jatkoin muilla tehtävillä.

Tänään jaoin radan kolmeen osaan: Alun ravipätkä, käyntiosuudet ja laukkaosuus. Harjoittelin niitä tuossa järjestyksessä, aloitin raviosuudesta jota tulinkin ainakin viisi kertaa putkeen, sitten toistin käyntiosuutta monta kertaa ja lopuksi eniten harjoittelua vaativaa laukkaosuutta. 

Raviosuus oli alkuun yhtä sähläystä, mutta kun toistin ja toistin niin se tulee jo ihan luonnostaan hyvin. Ainoa asia mikä oli hankalaa niin se temponlisäys ravissa lävistäjällä, mutta uskon että jos saan Popsun kunnolla avuille kilpailujen verryttelyssä, niin temponlisäys voi mennä hyvin radalla. 

Käyntiosuus on aika helppo, mutta pelkään että me kiirehdimme liikaa pohkeenväistöjä tehdessä ja siitä sakotetaan. Pelkään myös että saatan jäädä vain matkustamaan.. Pitää muistaa Antin lause "Käynti ei ole olotila vaan askellaji". Tuota lausetta saan kuulla monesti koulutunneilla.

Laukkaosuuden ongelmat mitä voi käydä radalla:
En ratsasta teitä tarpeeksi hyvin (esimerkiksi kulmiin ratsastus ja tiet), vasemman laukan nosto ravista pääty-ympyrällä voi olla epätasainen, laukka ei välttämättä pyöri tarpeeksi hyvin, Popsu pääsee liian pitkäksi, laukasta raviin siirtyminen voi olla kiireinen. Eli toisinsanoen meidän laukkaohjelma voi näyttää järkyttävälle radalla!  

Tänään Popsu kuitenkin toimi aika hyvin laukassa sitten lopuksi. Aluksi laukka ei pyörinyt, ohjat ei pysyneet kädessä (=popsu piteni) ja siirtymiset oli kehnoja. Lopuksi sain laukan kuitenkin pyörimään ja siirtymiset oli tasaisempia, mutta välillä päästin Popsun huomaamatta pitkäksi ja etupainoiseksi. 

Lopuksi laukkailin pitemmällä ohjalla, ja kävelytin Popsua 20minuuttia. Tallissa pesin sen Fairylla, selvitin harjan ja hännän, sekä kylmäsin jalkoja ja pidin Popsua solariumissa 15minuuttia. 


Huomenna kävelytän Popsua, lauantaina vielä käyn läpi kouluohjelmaa kevyesti ja sitten sunnuntaina kilpailut.  Vähän kyllä jännittää, mutta pitäkää peukut pystyssä! Tämä postaus oli ehkä vähän tylsä kun oli niin paljon turhaa tekstiä, eikä ollut mitään kuvia piristämään tätä :/ Pahoittelen.

1 kommentti:

  1. Antin lausahdukset jää aina painamaan mieleen! :D hei cool toi piirrustus ja onnee viel noista koulukisoista, popsu oli kyl tosi hienon näkönen! Oisko se heA mitää ens kerral ;)?

    VastaaPoista