sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Nevaksen estekilpailut

Pakko ilmoittaa teille vielä erikseen täälläkin: Eilen tuli 2 vuotta täyteen jätkän kanssa :) Ja Popsu on vieläkin hengissä :)

Kävelin ihan ensimmäiseksi radan, joka osoittautui aika helpoksi. Siinä oli paljon linjoja, uusintakin ihan kiva. Yleensä kun Nevaksen radat on suunniteltu huonosti, niin tää oli yllätys, sillä oli paljon parempi rata kuin muutamat edelliset. Radankävelyn jälkeen hain Popsun tarhasta ja aloin laittaa sitä kuntoon.

Popsu oli ihan villinä sen karsinassa, sillä oli hirvikärpänen/joku samantapainen ötökkä pepussa, niin se hyppi seinillä, pukitteli, hyppi pystyyn ja hinkkas itseään seiniin. Tuli pari kertaa kiire pois sieltä karsinasta, ihan vaan turvallisuuden vuoksi, sillä en halunnut kaviota keskelle otsaa. Hain ötökkämyrkkyä, suihkutin koko hevosen täyteen sitä ja sain napattua sen öttimöttiäisen sen pepusta pois. Popsu rauhoittui heti, jostain kumman syystä. 

Lähdin kävelemään alkukäyntejä, ikävästi liian aikaisin, sillä käveltiin 30-45minuuttia, ennenkuin päästiin maneesiin verryttelemään. Noh, ainakin Popsu sai kunnolliset alkukäynnit, sillä verryttely sisällä oli vain 15minuuttia. Aloitin heti ravaamisen ja laukkaamisen, jonka jälkeen tulinkin jo pientä pystyä, jota nostettiin sitten metriin asti. Tämän jälkeen vaihtui suunta, ja tulin 2-3 hyppyä verryttelyokserille, ravailin ja laukkailin ja sitten kävelin lopun aikaa. Popsu tuntui aika hyvälle, vaikka ehkä aavistuksen etupainoiselle.

Lähdin ensimmäisenä koko luokassa, joka tietysti hirvitti. Tosiaan, 100cm, 110cm ja 120cm oli samaa luokkaa, mikä on minun mielestä tyhmästi ratkaistu, mutta kun ei kympissä ja 120cm luokissa ole yleensä paljoa lähtijöitä, joten sillätavalla se on ehkä ihan järkevää yhdistää luokat, mutta silti se on tyhmää minun mielestäni.

Ensimmäinen, toinen ja kolmas este räpeltäen yli, kun laukka ei pyörinyt kunnolla, neljännellä alkoi jo sujua perusradan loppuun asti aika hyvin. Esteelle kuusi tultiin ehkä aavistuksen lähelle, mutta katsokaapa videolta miten nopea Popsu oli etusistaan (okei ei se ehkä teidän mielestä kovin nopea ole, mutta kun Popsu on Popsu, niin se on huomauttamisen arvoinen asia). 
     Perusradan jälkeen annettiin uusi lähtömerkki uusintaan, joka alkoi ihan hyvin. En saanut baanattua ihan niin reippaasti kuin olin suunnitellut, mutta Popsu oli hyvä. Viimeiselle esteelle Popsu piteni ja piteni ja samalla tuli matalammaksi ja etupainoiseksi, joten ajauduimme todella lähelle ja tuli "räpellyshyppy", enkä minä tosiaan sitten tehnyt asialle mitään vaan annoin Popsun ryömiä eteenpäin. Kuitenkin saimme tulokseksi 0-0! Lopullista sijoitusta en tiedäkkään, kun en ihan  tarkkaan kuunnellut kuulutuksia.. Mutta olen tyytyväinen Popsuun, hieno jätkä!

Kiitti vielä tuksulle kun oli kuvaamassa :)

1 kommentti:

  1. Laitoin bannerit sulle viime viikolla sähköpostiin, tuliko perille?:)

    VastaaPoista