tiistai 2. lokakuuta 2012

HelppoA-tasoisten kouluohjelmien juttujen harjoittelua

Tänään harjoittelin joitain tehtäviä, mitä tulee joihinkin heA-tasoisiin kouluohjelmiin, eli en harjoitellut vain yhden tietyn kouluohjelman osia, vaan eri sen tasoisten kouluohjelmien osia. Popsu toimikin yllättävän hyvin, keskittyi siihen annettuun tehtävään mitä vaadittiin, ja suoritti ne ihan kivasti! Ainakin se oli motivoitunut tekemään kunnolla töitä, mikä oli positiivista.

Eniten harjoittelin kolmikaarisella kiemurauralla tulevia laukanvaihtoja käynnin kautta. En tehnyt sitä kolmikaarisella, sillä meillä on niin iso maneesi että hyödynsin tilaa ja tein viisikaarista kiemurauraa. Piirsin myös paintilla suuntaa antavan kuvan millaista ja miten teimme.
Eli aina keskiviivan kohdalla nätti käyntiin siirtyminen laukasta ja parin käyntiaskeleen kautta uusi laukannosto. Alkuun laukasta käyntiin siirtymiset oli vaikeita, mutta nopeasti sain Popsun rentoutuman ja toimimaan niin, että sain sen laukasta suoraan käyntiin pienillä avuilla nätisti ja parin askeleen päästä siisti laukannosto. Välillä mulla oli avut väärtepäin ja istuin miten sattuu, että saatoin vahingossa nostaa itse väärän laukan, eli menin kaaren vastalaukassa. Noh, tämäkin asia korjaantui kun toistin.

Sitten tein ympyrän kaaria vastalaukassa, vasempaan kierrokseen mennessä vastalaukka oli helppoa ja sujuvaa, mutta oikeassa kierroksessa vasemmassa laukassa ollessa Popsu vaihtoi herkästi myötälaukalle jos paino oli väärin ja annoin vääriä apuja. Mutta selkeästi huomasi että oli vaikeampaa toiseen kierrokseen, eikä se yhdellä eikä toisellakaan ratsastuskerralla tule korjaantumaan.

Harjoittelimme myös laukasta pysähtymistä pituushalkaisijoilla, sillä joissain ohjelmissa alku- ja lopputervehdykset tulevat harjoituslaukasta. Nämä meni vähän vaihtelevasti, välillä tuli nätti pysähdys vain muutaman käyntiaskeleen kautta, mutta välillä räpellettiin ravista pysähdys. Huomasin että aina jos otin itse pelkällä kädellä pysähdyksen, niin tuli ravia monta askelta ja sitten pysähdys, mutta sitten kun yritin ratsastaa enemmän istunnalla ja vähemmän kädellä niin tuli niitä "nätimpiä" pysähdyksiä. Eniten tuli kyllä niitä huonoja pysähdyksiä.

Sitten harjoittelin laukassa siirtymisiä. Eli harjoituslaukasta halusin siirtyä heti keskilaukkaan (ilman viivettä) ja keskilaukasta halusin siirtyä harjoituslaukkaan, ja nämä oli tarkoitus tehdä mahdollisimman siististi, mikä ei taaskaan aina onnistunut minun kovan käden takia. Mutta keskilaukka välillä irtos hyvin, välillä ei niin hyvin kun jäin taas kädellä pitämään vastaan (hyi mua).

Harjoittelimme myös ravissa siirtymisiä, aivan samalla tavalla kuin laukassa. Keskiravit irtos hyvin muuten, mutta tuntu aina että se jäi kesken, eli puolivälissä matkaa Popsu lopettaa ja paketti "lössähti", taisin vaan itse nauttia liikaa kyydistä ja lopettaa ratsastamisen. Mutta kun muistin pitää pohkeet kiinni kunnolla loppuun asti, niin keskiravi oli ihan hyvää. Siirtymiset keskiravista harjoitusraviin oli hirveää, en saanut niitä ollenkaan sujumaan missään vaiheessa, en edes kun olin toistanut sata kertaa. Mutta reeniä reeniä vaan, sillähän sitä oppii.


Lopuksi ravailin puolipitkällä ohjalla eteen-alas, Popsu oli aika rennon letkeän tuntuinen. Tuntuu että tänään ratsastin pitkästä aikaa kunnolla, sillä jalat ja vatsalihakset on ihan turta, sekä vihdoinkin voin olla tyytyväinen että sain Popsun toimimaan aika näppärästi, verrattuna siihen mitä yleensä. Tuntuu myös että Popsu työskenteli 150% teholla.  Jees! :) Onneks huomenna on uusi päivä, eikä Popsukaan enää jaksa työskennellä kuin 10% teholla!!



LUKIJAT: Mistä haluaisitte minun postaavan? Onko tämänlaiset postaukset kiinnostavia lukea? 

19 kommenttia:

  1. joo tää oli mielenkiintonen! Vitsi ootan että meette ekan heA:n, menee varmasti tosi hyvin kun ootte noin hyvä pari :) tosi kiva postaus oli, haluutko tehä taas joku päivä videpostausta, kun niitäkin on niin kiva kattoa? (=

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! :) Saa vaa nähä mitä siit ekasta heA radast tulee kun mun omat hermot ei kestä. Mut juu pistän ton videopostauksen työn alle ;)

      Poista
    2. Hyvin se menee ;) Okei kiva! :)

      Poista
  2. olisi haaste sinulle blogissani!
    http://petrapalomaki.blogspot.fi/2012/10/haasteita.html

    VastaaPoista
  3. Voi vitsi sulla on hieno heppa! Tämmöset tarkat postaukset on välillä tosi kivoja, vaikka ratsastuskuvia ei juuri ollutkaan :)

    Sellaisia toivepostauksia olisi, kuten tallin esittely, taustajoukkosi, varustepostaukset (jos et ole jo tehnyt, vasta olen alkanut lukemaan), elämäsi hevonen, ratsastushistoriasi yms.. (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos kiitos! :) Pistän noita postausideoita mieleen ja rupean toteuttamaan :)

      Poista
  4. Oon lukenu sun blogias pitkään mut tää oli pitkästä aikaa sellanen postaus et en jaksanu lukea loppuun.. Eli multa tulee EI-ääni tälläsille postauksille! Oon tykänny ehkä eniten postauksista missä on paljonpaljon kuvia mutta ymmärrettäväähän se on ettei aina voi saada kuvaajaa paikalle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oukkri, kiitos kommentistasi. Se on tosiaan välillä vaikea saada kuvaajaa paikalle minkä vuoksi postaukset on usein kuvattomia :/ Koitan saada asiaan muutoksen :)

      Poista
  5. Tää olit tosi kiva postaus! Mieluiten lukisin varustepostausta sun kamoista, kaikista kivoin olisi videomuodossa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! :) Oon joskus aikaisemmin tehnyt kuvina varustepostausta osasta minun ratsastuskamoista, mutta voisin lähteä toteuttamaan videona tuota :)

      Poista
  6. Tää oli ihana postaus! Mielenkiintonen, hyvää analysointia ja pohdintaa, et vain selostanut nopeasti mitä olit tehnyt, vaan purit ongelmianne myös meille. Se kuvien puuttuminenkaan ei haitannut, kun oli niin hyvää tekstiä. Tykkään! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoskiitos! :) Yritän kirjoittaa jatkossakin välillä tällaisia tarkempia postauksia :)

      Poista
  7. Itekkin olen enemmän tykännyt postauksista, joissa on paljon kuvia ja vähemmän tekstiä. :)

    VastaaPoista
  8. Enemmän kuviaa ! ;)

    VastaaPoista
  9. Enemmän kuvia muuten tosi hyvä postaus!:) Ja vähän vähemmän tekstiä!

    wwwpictureit.blogspot.com

    VastaaPoista
  10. Mulla on sulle tunnustus mun blogissa :--)

    VastaaPoista