maanantai 8. lokakuuta 2012

Popsun voinnista

Taas on vierähtänyt pitkä aika viime päivittelystä, mutta minulla on tällä kertaa oiva syy siihen. Elikkä minulla on ollut paljon kokeita viime aikoina, joihin olen panostanut lukemalla paljon (nyt ehdin kirjoittaa kun pidin pienen tauon ruotsin kokeeseen lukemisesta).





Eilen minun piti hypätä Nevaksessa estekilpailuissa 100cm ja Kiran piti mennä Popsulla se kavaletti GP, mutta eipäs onnistunutkaan. Popsun karva on heikkoa kun se vaihtaa sitä, niin sille oli hiertynyt oikeaan kylkeen haava ratsastuksen aikana. Menin kuitenkin auttamaan kilpailuihin, toimimalla valokuvaajana! Tietenkin autoin rakentamaan ja korjaamaan rataa jos tarvittiin. Aloitimme kilpailupäivän toimihenkilöiden kanssa juomalla kuoharit! Kilpailut oli mukavat ja päivä sujui leppoisasti, vaikka kilpailut sitten loppuivatkin vähän ikävästi (onneksi siitäkin kuulema selvittiin säikähdyksellä).


Tänään juoksutin Popsua 40minuuttia. Sillä oli juoksutusjärjestelmä päällä, joka taas auttoi ohjaamaan Popsun takasia alle ja myötäämään niskasta. En tiedä annoinko jotenkin epäselviä apuja, vääriä apuja vai mitä oikein tein eri tavalla kuin ennen, sillä Popsu ei jotenkin tajunnut lähteä eteenpäin, eikä sitten tajunnut hiljentää vauhtia kun pyysin. Ennen se on toiminut hyvin, mutta ehkä sillä oli liikaa energiaa kun ei tuntunut keskittyvän ollenkaan. Kuitenkin se sitten toimi ihan hyvin loppujen lopuksi, mutta vähän jäi mietityttämään että mitä tein eri tavalla kuin ennen.








Lisää Popsun "voinnista":

Eli se haava kyljessä on jo paranemaan päin, se on pienentynyt ja karvoja on jo ruvenntu kasvamaan vaikkakin hitaanlaisesti. Olen juoksuttanut sitä ja kävelyttänyt, etten menisi ratsastamaan ja hinkkaamaan jalallani sitä haavaa auki uudelleen, eli koitan nyt liikuttaa sitä jollakin muulla tapaa kuin ratsastamalla. Haluaisin nimittäin kovasti saada haavan parannettua, että ehtisin pari päivää harjoitella HelppoA:1 ohjelmaa ja mennä viikonloppuna Nevaksen koulukisoihin näyttämään tutuille närhen munat. Eli haava-alueen pesua, desinfiointia, rasvaamista jne.
Tämä on kuva kyljestä. Alue on todella pieni ja nuo valkoiset  pisteet
haava-alueen keskellä on uusia kasvavia karvoja. Paranemassa!

Sitten lisää yllätyksiä! Tänään kun hain Popsua tarhasta, huomasin että sillä oli silmäluomessa haava, joka oli vuotanut verta, sekä silmän ympärillä oli myös vähän pieniä naarmuja/kolhuja. Tässä olen nyt onnellisena ettei Popsun silmälle olllut käynyt mitään. Sitten kun sain sen vietyä talliin ja olin ottamassa riimua pois niin mietin että johan se nyt on riehunut, kun leukakin täynnä naarmuja jotka ovat myös vuotaneet verta. Joten tänään sitten pääsin putsaamaan paljon haavoja ja ruhjeita!  Kohta Popsu kääritään pumpuliin ettei vain tule mitään naarmuja ja kolhuja (lue: huomaa sarkasmi).

Tuossa ylhäällä se isoin haava, vasemmalla alakulmassa näkyy puoliksi
toista haavaa.

Ja leuan alla olevat haavat!

20 kommenttia:

  1. voii popsua :c toivottavasti haavat paranee nopeesti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, toivotaan että lähtis nopeasti paranemaan kunnolla :)

      Poista
  2. Mitä se oikee riehuu :D no paranemisia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, senkun tietäis! Ei oo sentään eka kerta kun se naamaansa teloo... :D Kiitti!

      Poista
  3. Onks Popsu nyt se heppa joka on myynnissä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaaha, mistä olisit kuullut että Popsu olisi myynnissä? Mutta vastaus kysymykseesi on EI.

      Poista
  4. Miks vastaat joskus kysymyksiin tosi agressiiviseen sävyyn, vrt. edellinen kysymys? Ootko ajatellu kokeilla aluetasolla tota helppo b:tä niin saisit paremman käsityksen omasta tasosta kun pelkästään pienen pienissä seurakisoissa pyörimällä :) ? Niissä kun voi helposta a:stakin rämpiä kohtuullisesti läpi ilman, että se vielä tarkottaa mitään ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En mielestäni vastaa agressiiviseen sävyyn. Se etten käytä hymiöitä joka välissä ei tarkoita että vastaisin agressiivisesti. Kyllä, olen ajatellut ja jos aluekisoista saadaan tietää millä tasolla ollaan niin ainakin helppoB tasolla viime vuoden tuloksen mukaan olemme ja olemme kehittyneet vielä siitäkin ajasta ;) Siksipä juuri ajattelin mennä ensimmäiset heA luokat seurakisoissa juurikin räpeltämässä, kuin hakemassa aluekisoista suurinpiirtein hylätyn ensimmäisiä A:n ratoja kokeilemassa ollessa. Aluekisoihin mennessä haluan jo näyttää osaavani, seurakisoissa voin vielä harjoitella ja valmistella minua ja Popsua "tulevaan".

      Mielestäni sinun kommenttisi oli taas sitten piikittelevä. Tuntuu jotenin että luulet että minä luulisin itsestäni liikoja :D ps. tämä ei ollut agressiiviseen sävyyn kirjoitettu.

      Poista
  5. agressiiviseen sävyyn ... :D:D HERTTINEN onpas agressiivista vastailua juu..;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha :D Mietin itsekin että missä kohtaa olin agressiivinen, mutta en löytänyt sitä kohtaa :D

      Poista
  6. Niin mikset käy aluekisoissa sitten näyttämässä teidän he b tasoa? Viime vuoden yhden kisan perusteella on turha tehdä päätelmiä turhan pitkälle, taisit saada kahdelta tuomarilta jotain 56 % ja yhdeltä sit ihan linjasta poiketen yli 65 % joka nosti kokonaistuloksen siihen mitä se oli ;) Et voi yhden aluekisan perusteella sanoa, että ootte aluetasolla he b kisoissa varmasti aina yli 60 %, vai mitä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhdeltä tuomarilta tuli erittäin huonot pisteet, toiselta kohtalaiset ja kolmannelta ihan hyvät, en saanut siltä yli 65%.. Missä vaiheessa olen sanonut että olen aina aluetasolla helppoB luokissa varmasti yli 60%? Jep, sitähän minäkin-en missään vaiheessa ole väittänyt niin.

      Elikkä olen tehnyt liian pitkälle päätelmiä kun totesin olevani helppoB tasolla? Mietin tässä että onko jollakulla jäänyt käpy perseeseen, vai mikä siinä niin ärsyttää että totean tasoni olevan helppoB? mikä siinä ärsyttää että olen halunnut kiertää pieniä seurakisoja? Mikä siinä ärsyttää etten ole mennyt aluekisoihin? Mikä siinä ärsyttää että menen juurikin seurakisoihin kokeilemaan ensimmäistä helppoA tasoista luokkaa enkä suoraan aluekisoihin?

      Odotan kysymyksiini myös vastausta :) ps. Tämäkään ei ollut agressiiviseen sävyyn, päin vastoin :D

      Poista
  7. Oot varmaan he b tasolla - seuratasolla, mutta mikset uskalla aluetasolle kokeilemaan? Pelkäätkö ettei ruusukkeita tulekaan? Vai haluutko ikuisesti ollakin siellä seurakisoissa jollain tasolla etkä edetä mihinkään? Eikö olis kiva mennä sinne he a:han sitten kun alue he b on vahva? En missään kohtaa tarkottanu todellakaan että menisit aluekisoihin he a, onko sun luetun ymmärtämisessä jotain vikaa? On aika naurettavaa hehkuttaa kuinka "voitto tuli" esim. estekisoista, missä on 2-3 osallistujaa luokassa... ;) Pitäis suhteuttaa nää "saavutukset" ja hehkutukset kisojen kokoon ja tasoon. .. mutta ihan miten vaan, jatka pikkukisojen koluamista ja kuvittele mitä haluut tasostas ym. Ei ole mun päänsärky. En jatka enää tätä väittelyä kun siitä ei oo mitään hyötyä kellekään. Sulla on oma käsitys ja mulla toisenlainen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. -Missä vaiheessa olen sanonut etten USKALLA?
      -Ei en pelkää ettei ruusukkeita tule, ei niitä aina edes ansaitse
      -Missä vaiheessa olen sanonut että en aio mennä aluetasolle vaan aion jämähtää seuratasolle?
      -Ei, minulla ei ole luetun ymmärtämisessä vikaa
      -No voitto mikä voitto, miten voisin muotoilla asian paremmin jos en suoraan "hehkuttaisi" että voitin? En ole tähänkään asti miettinyt että noiden seurakisojen voitot ja sijoittumiset olisi niin merkittäviä kuin esimerkiksi meidän ensimmäisten alue kenttäkilpailujen voitto. Pikkukisat on pikkukisat, mutta niissäkin onnistuminen ja sijoittuminen on jo pieni "saavutus". Vaikka kisaisikin nyt seuratasolla niin voi olla tavoitteita ja asioita jotka haluaa saavuttaa, ja kun ne saavuttaa ja pääsee tavoitteeseen niin miksi ei saisi hehkuttaa? :D
      -Sopikaamme tasokseni HelppoC, jos en mielestäsi ole helppoB tasolla. Mutta tosiaan, eiköhän kouluvalmentajani tiedä sen vielä paremmin kuin sinä ;)
      -Tuntuisi olevan sinun päänsärky, sillä vaivauduit tulla kommentoimaan ja tuntuu että sinua häiritsee se että kilpailen seuratasolla.
      -Mahtavaa ettet jatka, sillä en edes tiedä mitä tulit tällä hakemaan.

      Eiköhän tässä koko harrastuksessa ole kaikilla aivan eri käsitykset kaikesta ;) deal with it.

      Olisin ottanut nämä kommenttisi enemmän tosissaan jos olisit kommentoinut omalla nimellä ja vaikka antanut näyttöä omasta ratsastuksestasi ja tasostasi :) Puskan takaa on aina helppo huudella..

      Meillä on kyllä hyvä kouluvalmentaja, joka varmasti osaa asiansa ja tietää mitä puhuu meitä seuranneena. Ja minulla ei ole ainakaan mikään hoppu aluekisoihin, mielelläni käyn kaikissa mahdollisissa kissanristiäisissäkin :D

      Poista
  8. Ethän sä taida edes käydä ikinä missään valmennuksissa ainakaan postausten perusteella vaan oot niin luonnonlahjakkuus että kisaat itseoppineena ;) Ja sun valmentajastakin voidaan olla montaa mieltä ja sen näytöistä...

    VastaaPoista
  9. Hei anonyymi, kerro nyt reippahasti nimesi ja anna vaikka video ratsastuksestasi ja näytä tasosi? ;) vai mikä on ettei kehtaa näyttää, etkö uskalla? Ja miksi et vastaa kysymyksiini, vaikka minä kohteliaasti vastaan sinun kysymyksiisi?

    Ja oli kiva saada nyt tietää etten kuulemma käy valmennuksissa! (voi kyllä minä käyn) No oletan että olet käynyt valmentajani valmennuksissa ja seurannut häntä ja hänen valmennettaviaan, että pystyit sanomaan noin varmuudella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En uskalla mestarin blogissa paljastaa itteeni... :DDDDD

      Poista
    2. Tulee jotenki yks tuttu mieleen tästä vikasta kommentista päätellen. Mutta selvä, äsken olin vielä sun mielestä helppoC tasoa ja nyt olenkin jo mestari, ai että.

      Mutta mielestäni aika säälittävä suoritus on kyllä tämä ollut sinulta kun pitää puskan takaa huudella, ilman näyttöä omasta suorituksesta ja tasosta. Annoit juuri viimeisen kommentin perusteella itsestäsi todella tyhmän kuvan :D Mutta juu, eipä haittaa jos jollakulla on noin tylsä elämä. (ok on mullakin kun mä täällä jaksan vastata mutta..)

      Poista
  10. tuli mieleen noista sun hevosen haavoista (etenkin pään seudulla) et jos sun hevonen on sokeutumassa ? siis jos sen näkö on huonontunu? tähän vanhuuntuminen ei vaikuta välttämättä mitenkään, kaihia esiintyy myös nuoremmilla. :)

    muuten sulla on ihana blogi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei tämä oli mielenkiintoinen kommentti ja kiitos! :)

      Uskon että se ei johdu sokeutumisesta, sillä Popsu on aina hinkuttanut päätään kaikkialle ratsastuksen jälkeen jos sen pää on yhtään hionnut ja sillä on melkein aina joku jälki/arpi päässä tuon hinkuttamisen takia. Eläinlääkäri kyllä kävi katsomassa kerran, kun sen toinen silmä oli melkein kokonaan ummessa (roska, kolauttanut sen johonkin tai jotain vastaavaa) ja tarkisti molemmat silmät ja ne oli molemmat ok :)

      Mutta nyt alan varmuuden varolta tarkkailemaan enempi jos huomaan muutoksia ja jos haavoja rupeaa ilmestymään silmien ympärille enempi :)

      Poista