sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Ensimmäinen HeA rämmitty läpi

En selittele ja jaarittele puoltapäivää sitä sun tätä, vaan kerron suoraan että miten Popsu meni.

Verkassa se oli vähän löysä ja hidas, mutta muuten ihan ok. Kira tuli auttamaan meitä takaosakäännösten kanssa, jotka oli ongelma mitä ei nyt saatu parannettua ollenkaan (ja se näkyi radalla). Taivuttelin ja asettelin, tein väistöjä, pysähdyksiä ja siirtymisiäkin jonkin verran. 

Kun päästiin radalle niin ai että kun mentiin hitaasti ja laiskasti madellen, kun en vain saanut Popsua enemmän eteen. Tämänhän vuoksi keskiravit ja keskilaukat oli erittäin ala-arvoisia ja tottakai niistä rokotettiin pisteissä. Takaosakäännökset sitten meni miten meni, Popsu ei ottanut takasia mukaan, vaan ne ruuvasi paikkallaan ja sekin näkyi sitten pisteissä. Ainoa mikä meni mielestäni hyvin niin oli alkutervehdys, pysähdys ja peruutus, sekä ravivoltit. Muu sitten olikin vähän hakemista. Pisteitä me saatiin kolmosesta seiskaan asti, mutta aika tasaisesti oli kutosia melkein koko paperi täynnä. Mutta selventääkseni: saimme kolmoset takaosakäännöksistä, seiskat tuli alkutervehdyksestä ja voltista. 

Sinänsä olen tyytyväinen, koska pääsimme tavoitteeseen mikä oli saada 50%, mutta saimme 54,23% joten olen aika iloinen siitä. Mutta siitä en ole iloinen että voitimme tuolla menolla, sillä se ei ollut niin siisti suoritus kuin olisi voinut olla ja on niin monta parannettavaa asiaa. Luokassa lähti vain kaksi minun lisäkseni ja toinen sai muistaakseni 50% ja toinen alle 50%, mitä ihmettelen oikeasti.

Sitten ikävämpi asia.. Radan jälkeen tuomari ei päästänyt meitä heti lähtemään vaan kutsui luoksensa. Minä menin vähän ehkä hämmästyneenä hänen luokse, kun en ollut tajunnut että mistä on kyse. Se sitten katsoi Popsun suuta ja kun minäkin kurkotin katsomaan sieltä selästä niin mitäs ihmettä, kuola oli punaista verestä. Popsu oli radan lopussa luultavasti puraissut huuleensa, josta tietysti tuli sitten ihan järkyttävän paljon verta. Tuomari ei hylännyt, kun sanoi että näki sen tulleen radan aikana ja oli ihan "pikkujuttu" siksi. Kun tulin alas selästä päästyäni ulos radan sisäpuolelta, niin etsittiin Nellin ja Sannin kanssa sitä haavaa, kunnes löysin sen... Oli niin minimaalinen haava kun vain voi olla, mutta silti sieltä tuli ihan hemmetisti sitä verta :/ Huuhtelin vedellä Popsun suun ja tutkailin haavaa, ja koitin ottaa siitä kuvaa teille, mutta se ei onnistunut alkuunkaan kun Popsu oli sitä mieltä että ei Ada, nyt ei oteta kuvia.

Tuomarin loppukommentti: "Kuuliainen hevonen, joka saisi liikkua vielä energisemmin. Tarkkuutta tehtäviin".  Olen itsekin samaa mieltä että olisi voinut olla energisempi ja lennokkaampi suoritus, mutta minkäs teen kun istun jo kotona koneella enkä ole enää siellä radalla missä olisin ehkä voinut jopa vaikuttaa asiaan jotenkin. 
Ruusuke ja pokaali/patsas?

Ehkä me ruvetaan menemään HeA-luokkia, ehkä ei. Riippuu että miten lähtee sujumaan, sillä tänään ei sujunut ainakaan. Silti olen tyytyväinen että pääsin tavoitteeseen, eli sain sen yli 50% ja se riitti minulle. 

Katsotaan jos myöhemmin lisäisin videon radasta, jos uskallan. Vai haluatteko edes nähdä radasta videota? :)

EDIT video lisätty :)

6 kommenttia:

  1. joooo laita se video ! onnee voitost, se on kumminki siistii, sun ratsastus on ain siistii :) eka HeA kumminki ja jos pääsit tavottees yli nii wau ;) onnee viel ♥

    VastaaPoista
  2. Tottakai haluan nähdä videota :) Eihän se aina voi ekalla kerralla täydellisesti mennä, treeniä treeniä kyllä se siitä alkaa sujumaan!

    VastaaPoista
  3. Haluun nähä ratavideon, ehdottomasti! Onneks tuomari ei hylännyt :o onnee vielä teillee :)!

    VastaaPoista