tiistai 30. lokakuuta 2012

Tyytyväinen ratsastaja

Eilen oli hirveän pitkä päivä kisoissa/tallilla/hevosten kanssa. Lähdettiin aamulla vähän ennen seitsemää tallille hakemaan Popsua, jonka jälkeen haettiin Hindsbystä Paulinan hevonen Amy ja lähdettiin vasta sitten ajamaan kohti Evitskogia. Oltiin sitten aavistuksen etuajassa kilpailupaikalla, sillä rataa ei oltu vielä rakennettu, eikä kansliaa tai buffaa tai mitään oltu vielä pystytetty. Odoteltiin siis erittäin pitkään, sillä Paulina meni 60-70cm ja 80cm ja minä menin vasta 100cm ja 110cm ja siellä oli monta verkkaryhmää aina yhdessä luokassa.

Monen tunnin odottelun jälkeen otin Popsun ulos traikusta, laitoin sen kuntoon ja annoin sen röyhkeästi iskän talutettavaksi kun lähdin itse katsomaan edellistä luokkaa ja odottamaan radankävelyä. Rata vaikutti sitten erittäin helpolta, vaikka jotkut esteet pelotti jo siinä metrissä, mutta päätin lähteä ihan iloisin mielin verkkaamaan ja radalle miettimättä liikaa.

(skippaan tässä verryttelystä kertomisen kokonaan sillä en muista siitä mitään) 

Radalla Popsu tuntui aika hyvälle, sain katsottua aika hyvin paikkoja esteille, mutta pari kertaa tyrkkäsin sen aika kaukaa ja pari kertaa ajauduttiin vähän turhan lähelle kuin jäin varmistelemaan liikaa, mutta Popsu korjasi taas hyvin kuskin virheitä. Uusinnassa mun piti ottaa Popsua enemmän kiinni ja kääntää super tiukat tiet ja säästää sillä aikaa, mutta kuinkas kävikään.. Tyrkkäsin Popsua enemmän eteen ja se pääs turhan pitkäksi ja kääntäminen ei onnistunut sitten alkuunkaan. Perus mokailua taas minulta. Puhdas rata saatiin kuitenkin ja sillä kolmannelle sijalle ja rusetti kotiin.

Metrin radan jälkeen mua alkoi vasta oikeasti pelottaa (ei siis jännittää, vaan oikeasti pelottaa) se 110cm rata. Verkassa sain muutamia hyviä hyppyjä, mutta osa oli todella epäonnistuneita, sillä en saanut paikkoja katsottua ja Popsu pääsi vähän pitkäksi ennen estettä. Vähän epävarmana lähdin tietysti vielä ensimmäisenä koko luokassa.


Laukka ei pyörinyt ihan niin hyvin kuin edellsiessä luokassa, mutta meni ihan ok. Olin ihan hemmetin tyytyväinen Popsuun kun tavoitteena oli päästä perusrata jotenkuten läpi, mutta päästiinkin uusintaan asti ja vain yksi puomi alas (huonon laukan takia ja mun mokailujen). Eli meidän ensimmäinen 110cm luokka ihan hyvin läpi tuloksella 0-4.

Kuvia myöhemmin. Anteeks tää oli vähän pikainen ja sekanen selostus.

2 kommenttia:

  1. Voi kun Popsu on niin iso, että tuntuu ettei sen tarvisi edes pompata edes noihin 110cm esteisiin! :D Mutta hyvä te, nyt vaan lisää 110cm alle :))

    VastaaPoista