maanantai 11. kesäkuuta 2012

Tää tyttö on jo kisatunnelmissa!

Huh, oon katellut youtubesta vaan kaikkien maastoratojen videoita ja omia vanhoja videoita missä hyppään maastossa. Alkaa pikkhiljaa jo kyllästyttää tämä odottaminen.

Ollaan Popsun kanssa harjoiteltu pari kertaa sitä harrasteen kouluohjelmaa, ja pakko myöntää että aivan pirun helppo ja tylsä rata! Selitän sen pikaisesti, että tekin tajuaisitte miten tylsähkö ja helppo tämä kyseinen rata on.

Alkutervehdystä ei ole, radassa on yksi ravi-käynti-ravi siirtyminen lävistäjällä, yksi askeleenpidennys, laukkaohjelma koostuu yhdestä pääty-ympyrästä/suunta (eli yksi pääty-ympyrä laukassa vasemmalle ja yksi oikealle...). Ja oho, sitten tulee enää käynnissä lävistäjä ja harjoitusravissa lopputervehdykseen. Tämä on niin ärsyttävän helppo ohjelma, kun ei ole mitään tekemistä tai mitään vaikeaa! Ainoa mistä mun pitää varmaan huolehtia on ettei me taas hypätä aitojen yli kun Popsullakin käy varmaan tylsäksi.


Nyt eilen ja tänään Popsu on ollut kyllä hyvä, kun ollaan harjoiteltu tuota ohjelmaa. Ainoa missä voitais enemmän petrata niin se ravi-käynti-ravi siirtyminen. Muuten se menee todella nätisti mutta ei joka kerralla pysy niin tasaisena siirtymisten läpi.

Tänään jo aloitin lauantain kilpailuihin valmistautumisen. Klippasin Popsun aamulla ennen ratsastusta, kun se vaan jaksaa kasvattaa sitä karvaa lisää ja lisää aivan liikaa. Sitten ratsastuksen jälkeen pesin Popsun shampoolla huolellisesti. Olen alkanut jo miettimään näitä turhimpia asioita kilpailuja varten, esimerkiks: Minkä värisen huovan laitan esteosuudelle? Minkä värisen huovan maastoon? Entä mitkä vaatteet itse pistän? Ynnämuuta. Keskiviikkona tulee tai ainakin pitäis tulla aikataulut sun muut KIPAan, niin alan myös itse suunnittelemaan aikataulua meille, että osaisi edes vähän arvioida milloin tapahtuu mitäkin.



Pieni arvelu, miten kilpailut saattavat mennä meidän osalta:

-Osaan alkuun säätää kaiken kanssa ja sählään kaikki pieleen. (tää on aika varma nakki)
- Kouluohjelma menee joko hyvin tai huonosti, eli:
      Huonosti=tullaan aitojen yli
      Hyvin=Popsu on tasainen ja hyvä ja saadaan suht siisti rata.
-Rataesteet menee hyvin tai huonosti, eli:
      Huonosti=Popsu ei kiinnostu niistä 80cm esteitä yhtään ja "löntystää" niiden yli ja tulee joku huolimattomuus virhe ja puomit putoilee.
      Hyvin= Popsu on säpäkkä ja hyppää energisesti
-Maastoesteet menee hyvin, oon sen päättänyt. Koska viime vuonna (oikeastaan yli vuosi sitten) kun hyppäsimme viimeksi kunnolla maastoesteitä niin Popsu ei kiellellyt eikä kyttäillyt kertaakaan niitä esteitä ja meni kaiken ilman ongelmia.


Mulla olis tosi paljon kysyttävää niitä kisoja koskien, vaikka oonkin päntännyt niitä sääntöjä läpi miljoona kertaa, sillä sieltä ei kuitenkaan löydy kaikkiin minun kysymyksiini vastausta. Pitää varmaan turvautua ht.nettiin ja kysellä sieltä ihmisiltä...

PS. Älä ikinä vie sun isoveljen auton paikkaa pihalla... Et ehkä pääsekkää siitä pois enää... (selvennys: Ainoo poispääsy tosta pihalta on ton auton takana, ja Konsta sit parkkeeras siihe etten pääse pois ku vein sen paikan!) Isoveli on jees.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti