lauantai 23. kesäkuuta 2012

Popsun huolellista hoitoa

Eilen kävin tosiaan tallilla 3 kertaa ja iskä kävi illalla, että saatiin 4 kertaa laitettua niitä silmätippoja Popsulle. Sain Nelliltä ötökkähupun lainaan, jota käytän Popsulla nyt sen viikon silmätippakuurin ajan aina kun se menee tarhaan ja jos ratsastan kirkkaalla säällä kentällä, ettei silmä "rasitu" kirkkaasta valosta. Asiasta kukkaruukkuun, tässä pari päivää sitten Ainon ottamat kuvat :)




Ja tähän päivään...
Menin Popsulla kentällä noin 45minuuttia, se oli alkuun ihan älyttömän raskas edestä eilisen vapaapäivän jälkeen. Tein käynnissä vastataivutuksia, avoa, väistöjä, pysähdyksiä ja peruutuksia, muutaman etu- ja takaosakäännöksen ja sitten vain asettelin ja taivuttelin sitä. Ravissa se oli aika mukava loppua kohden, ei ollut ehkä niin "paketissa" kuin mitä yleensä, mutta oli mukava ratsastaa.

Otimme aika paljon laukkaa tänään, kun yleensä keskitymme vaan raviin. Laukattiin ensin normaalisti ympyröillä, mutta sen jälkeen otettiin vastalaukkaa ja teimme kaikenlaisilla kiemuroilla ja suunnanvaihdoksilla laukanvaihtoja. Popsu oli aika hyvä, mutta raskas. Kun otin takaisin raviin niin se keveni ehkä ihan vähän, mutta pysyi silti aika etupainoisen tuntuisena.

Käveltiin vielä loppukäynnit maastossa, jonka jälkeen mentiin talliin. Selvitin Popsun harjan ja hännän, laitoin Helosania suupieliin, kylmäsin etujalkoja noin 30minuuttia, ja pesin kaikki kamat huolella ja pistin silmätippoja.  Annoin tosiaan heti aamulla tallille tultaessa ekat silmätipat, toiset se sai juuri ennenkuin lähdin tallilta. Sitten iskä varmaan käy päivällä antamassa kolmannet ja illalla käyn minä itse. Saatte muutamat turhat kuvat vielä tästä päivästä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti