tiistai 10. tammikuuta 2012

Turhan odottelun edut & haitat

Juu elikkä tänään odotin reilun tunnin tallilla, että pääsisin kouluvalmennukseen. Siivosin kaapin, pesin kamoja ja järjestelin varusteita, kannoin myös koulukamat Popsun oven eteen valmiiks... Kunnes saan viestin vähän yli 5 viestin että koulutunti peruttu. Jees, siinä sitten kannoin koulukamat takas ja estekamat tilalle ja lähdin suoraa päätä maneesiin ratsastamaan.


verratkaa tätä eiliseen kuvaan, näyttää ehkä vähän siistimmältä

Elikkä tässä haittapuoli oli se, että meni turhaa aikaa tallilla, mutta tavallaan siitä oli hyötyä sillä sain kaapin siivottua ja kamat pestyä.

Tein tosi pitkän käyntityöskentelyn alle, paljon väistöjä, avoja, takaosakäännösten harjoittelua, pysähdyksiä ja taivuttelin ja asettelin Popsua reilusti. Pitäis tehdä enemmän kaikkia avoja ja väistöjä, samoten koittaa vähän noita takaosakäännöksiä, sillä Popsu oli tosi hyvä ja rento heti alkuraveissa tämän käyntityöskentelyn jälkeen.

Ravissa asetin ulospäin ja väistätin samaan aikaan takaosaa sisälle, tein parit avotaivutuspätkät ja sitten van ympyröitä ja paljon suunnanmuutoksia erilaisilla kiemuroilla. Popsu oli itseasiassa aika hyvä, nyt oikealle aavistuksen parempi ja hetkittäin jopa ihan hyvä. Ensin otin Popsua lyhyemmäksi ja sitten annoin ohjaa ja sitten taas vähän lyhensin.

Laukkaa otettiin aika vähän, tehtiin parit vaihdot ja sitten mentiin ympyröillä ja kun mentiin suoraa uraa, niin asetin ulos (sai hevosen muusta rungosta suoraks(jalat)) ja sitten kun käännyttiin niin asetus taas menosuuntaan.

Loppuravit  tällä kertaa ei eteen-alas vaan normaalisti, ja sitten pitkät loppukäynnit maneesissa ja pieni pyrähdys ulkona ja heppa talliin.


Tää kuva vain siksi, että näkisitte meidän peppuratsastusloimen, minkä löysin tänään kaappia siivotessa. Toi on niin kiva, kun kiinnitetään vyöhön ja se on vielä villainen (yleensä fleece joka sähköistää) ja värikin on kiva :)


EDIT:

Iskä oli käynyt mitään mulle kertomatta tilaamassa tänään Cavallosta meille uuden oman klipperin! Se on täysin samanlainen kuin mitä vuokrasimme Cavallosta, mutta nyt vaan ihan uus. Jees!

Ja se kuolain mikä ostettiin oli ihan sopivan pituinen, mutta tilaan estekuolaimen 13,5 joka vois olla vielä sopivampi. Eli ei oo mitenkään ihan hälyttävän tai liian pitkä tuokaan kuolain mikä ostettiin (14), sanotaan että molemmat "menee".

2 kommenttia:

  1. Tosi kivan näköinen hevonen sulla :)

    http://team-n-l.blogspot.com/

    VastaaPoista
  2. kääm löysimpäs tän ;D Kiva blogi ;)
    Mulki tämmöne kämäne: http://wild-child-world.blogspot.com/

    VastaaPoista