torstai 5. tammikuuta 2012

2011 haaste

Elikkä oon saanut haasteen, itseasiassa tän saman jopa kaksi kertaa (Emmalta ja Katalta). Kun sain ekan kerran niin olin että nääh en mä jaksa tehdä, mutta kun nyt tuli toisenkin kerran niin päätin tehdä. En usko että on kovin kiinnostava tai muutenkaan mitenkään erikoinen, mutta julkaisen tän kuitenkin.

Ja ohjeet:

"Idea on se, että listataan 10 parhainta, hauskinta, ihaninta tai kamalinta, mutta mieleenjääneintä tapahtumaa vuodelta 2011, ja toiveita, odotuksia tai miksei lupauksiakin vuodelle 2012. Sitten haastetaan vähintään 3 henkilöä tekemään sama, mutta toki muutkin saavat tämän halutessaan tehdä."


Haastan Pirhosen, Ainon ja Viivin! Kaikki tuttuja :D En jaksa erikseen ilmoittaa teille kommenttina, joten toivottavasti luette ja huomaatte tän ja tajuutte että tarkotan teitä.


1. Ehdottomasti mieleenjäi viime vuodelta kun olimme Popsun kanssa ensimmäistä kertaa treenaamassa maastoesteitä Keravalla. Popsu ei ollut ikinä aikaisemmin hypännyt maastoesteitä, ja kun se suhtautui niihin niin hyvin kieltelemättä ja kyttäilemättä niin olin tosi iloinen (vieläkin..).





2. Uittoreissut Eriksnäsissä jäi myös hyvällä tavalla mieleen, kun Popsu tuntui rakastavan vettä ja uimista, joten saatiin oikeen kivoja kuviakin siitä! Se myös käyttäytyi hyvin rannalla vaikka siellä oli meluavia lapsia, koiria ja veneitä jotka meni täysiä ohi, ympärillä oli siis koko aika aikamoinen sählinki.





3. Yksi huono muisto jäi mieleen helmikuulta, jolloin yhtenä aamuna talliin tullessani Popsun molemmat etujalat oli verillä ja turvoksissa, samoten naamassa silmäkulmassa pieni vekki. Se oli telonut ne luultavasti tarhassa riehuessaan. Pelkäsin todella paljon haavoja, sillä muutama niistä oli aika syvä ja ne oli tottakai jänteiden kohdalla. Kunnan eläinlääkäri tuli käymään, antoi kipulääkettä ja laitettiin jalat "pakettiin". Putsasin haavat joka päivä ja annoin penisilliiniä suoneen pari kertaa päivässä muistaakseni. Jalkojen turvotus laski kylmäyksen avulla ja haavat parani nopeasti, onneksi.

4. Yksi kamallimmista muistoista on kun kesällä Popsu alotti ontumisen, joka kesti 2viikkoa ennenkuin vietiin se klinikalle. Ensimmäisellä reissulla Porvoon klinikalla selvisi että Popsulla on oikeassa takasessa kinner- ja vuohisnivelen tulehdus, ja siinä oikeassa jalassa oli myös kavionivelen etureuna oli terävöitynyt. Nivelet piikitettiin kaikkien tutkimusten jälkeen ja 2 viikon päästä oli suuri reissu Porvooseen, ja ne nivelet piikitettiin uudelleen. Sitten saimme vasta parin viikon päästä alkaa ratsastamaan. Ensin saimme ravata 5minuuttia ja 3 päivän välein saimme lisätä liikuntaa 5-10 minuutilla. Olimme noin 2kk "poissa pelistä" ja kesän kilpailut meni sivu suun. Onneksi Popsu on ollut tämän jälkeen täysin terve, eikä jaloissa ole ollut mitään (toki niitä on nyt huollettu mahdollisimman huolellisesti).

5. Mun, sekä Popsun ensimmäiset aluekoulukilpailut Laaksolla on ollut tähän asti kivoin kokemus koulukilpailuista. Menimme HelppoB:0 ja saimme 61,26% ja olin todella tyytyväinen rataan. Silloin ensimmäistä kertaa tallinomistaja huomas mut ja sen jälkeen aloin käydä hänen koulutunneillaan.




6. Keravan seuraestekilpailut tässä vähän aikaa sitten, missä menimme 100cm luokan oli myös kiva reissu. Pääsimme metrissä ensimmäistä kertaa uusintaan ja hypyt oli hyviä ja rata jopa ihan sujuva! Jäi tosi hyvä fiilis niistä.

7. Yksi hauskimmista muistoista on se, kun sain Tuukan ratsastamaan Popsulla kesällä. Oli hauskaa kun Tuukka yritti siirtää ravista käyntiin, niin se nostikin laukan ja meni melkeen seinään päin... :D No mutta ihan hyvin se meni siitä huolimatta.

8. Naurattavin muisto on se, kun Popsu keksi vuoden lopussa sen pystyynhyppimisen! En voinut kuin nauraa sille, koska se ei ollut mistään kipeä ja kaikki varusteet sopivia, se vaan keksi tavan kuluttaa energiaansa. Tää meiän kiltti Popsu yritti riehua säälittävästi :D





9. Kivoimpiin muistoihin lisään sen, kun olin aina Juulian ja hänen hevosen Casperin kanssa maastoilemassa ja revittelemässä. Popsu ja Casper vielä tykkäs toisistaan, ja muistan yhen päivän niin hyvin kun ne vaan hoiti toisiaan rapsuttelemalla :) On kyllä ikävä niitä aikoja, sillä Juulia ei ole enää Nevaksessa :(

C & C <3

10.  Kaiken huippu naurettavuudeltaan oli kun meidät hylättiin koulukilpailuissa! Hypättiin siis aitojen yli, huhhuh! Onneks saatiin jatkaa rata loppuun ja se meni vielä sit tosi hyvin! :D


Eipä mulla muuta!

2 kommenttia: